Лионел Меси не бе вкарвал от дълго време в испанското първенство, но в последните два мача на Барселона се разписа на 3 пъти и това го приближи само на гол от легендата Алфредо ди Стефано по попадения в шампионата. 

Аржентинецът има 226 на сметката си, като заема 5-о място във вечната класация. Ди Стефано е с 227, а Раул Гонсалес с 228, така че вероятно съвсем скоро и двамата ще бъдат изпреварени. 

Със своите 234 гола Уго Санчес вероятно ще се задържи малко по-дълго на втората позиция, докато лидерът Телмо Сара с 251 може би ще остане на върха поне до края на сезона, въпреки че ако Бълхата подобри формата си би могъл и да го изпревари още през тази кампания. 

От действащите играчи след Меси на 11-о място е Давид Вия със 183 попадения на сметката си, докато Кристиано Роналдо е със 168, но пък неговият коефициент на успеваемост е изключителен, тъй като за тези голове са му били необходими само 156 срещи. 

Иначе с двата си гола Меси вече има 21 през кампанията във всички състезания, от които 11 са в Лигата. Общо сметката му набъбна до 334 в 404 двубоя с екипа на каталунците.

Още спортни новини четете в Gol.bg