Певицата Руслана може да влезе в правителството на Украйна

САЩ подкрепят решението за отстраняване на Янукович
Обновена: 25 фев 2014 14:08 | 25 фев 2014 07:09, Елка Василева
127
Певицата Руслана може да влезе в правителството на Украйна
Руслана Лижичко. Снимка: Reuters

Известната украинска певица, подкрепила протестиращите в Киев, Руслана Лижичко може да влезе в новото правителство, съобщи депутатът от партията "Баткившчина" ("Отечество") Андрей Павловский.  "Планира се Руслана да влезе в новото правителство като представител на обществения сектор, въпреки че има песни против политиката", уточни Павловский. Лижичко стана много популярна, след като спечели конкурса  Евровизия-2004, припомня ИТАР-ТАСС.

Върховната рада ще заседава днес за съставяне на новото правителство на Украйна. В края на миналата седмица председателят на украинския парламент Олександър Турчинов посочи 25 февруари като срок за сформиране на новия кабинет на страната.

В Украйна днес започва и кампанията за президентските избори, насрочени за 25 май.

Вчера върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Катрин Ащън обсъди в Киев пътищата за излизане от кризата и международната финансова помощ за Украйна с представителите на властта в страната, съобщи говорителката на Ащън, Мая Кочиянчич, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Според САЩ украинският президент Виктор Янукович е изгубил легитимност и парламентът на страната е взел правилно решение да го отстрани от длъжност, заяви говорителят на Държавния департамент Дженифър Псаки.

Псаки подчерта, че САЩ подкрепят решението на Върховната Рада за назначаване на ново ръководство на страната при "липсата на лидерство", след като Янукович напусна Киев. Украинският парламент бе принуден да предприеме тези стъпки в отговор на действията на Янукович, добави тя. Според Псаки САЩ не знаят къде се намира отстраненият от власт бивш украински лидер.

САЩ се обявяват за мирен демократичен диалог между различните политически сили в Украйна. "Ние призоваваме също така за уреждане на конфликта, създаване на коалиционно правителство и конституционни реформи в Украйна", подчерта Псаки.

Гърция, която председателства ЕС до края на юни, предлага да бъде организирана международна конференция, посветена на решаването на икономистките проблеми на Украйна, за да не се допусне фалит на страната, заяви вицепремиерът на страната и министър на външните работи Евангелос Венизелос след срещата на външните министри от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Словакия и Чехия) в Будапеща. Текстът на изказването му без разпространен от пресслужбата на гръцкото външно министерство, съобщи агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В село Горенка, Киевска област, вчера е бил подпален домът на лидера на Украинската комунистическа партия Петро Симоненко, съобщи пресслужбата на партията, цитирана от ИТАР-ТАСС. Група младежи, представили се за бойци за самоотбрана на Майдана, нахлули в дома, който според тях бил собственост на лидера на комунистите Петро Симоненко. Като не окрили нищо ценно, никакъв компромат, за да прикрият следите си, те подпалили дома, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
13
 
! Отговори
конкуренцията преди 10 години
Естесвено че ще я изберът Та кои е по достоен да води начелоновото украинско попълнение към бардаците на Европа
85
1
 
11
 
! Отговори
kreti преди 10 години
Азис ПРЕЗИДЕНТ ,
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако искат може да им пратим Преслава и Софи за заместници, чака ги светло бъдеще! Чакам скоро включване на някое от многониковите и тъпички, но за сметка на това упорити ойро-форумни-майдани да ни разяснят колко точно светло.
83
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Създава се правителство от наивни "бушони", които да изгорят с предателските мерки, които ще вземат, а следващите - ни лук яли, ни лук мирисали...
82
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е тия почват да ни бият по простотия.Даже и ние като доказано най бедна и мазохистична страна в Европа не сме избирали някоя фолк па.авра за министър. На печелившите честито.
81
1
 
24
 
! Отговори
власт преди 10 години
Тежко и горко на Украйна с такива управници като Руслана (тя след Евровизия 2004 беше в забвение) Кличко, който е ял толкова бой по главата, че на залеза на спортната си кариера трябва да търси друго доходно място което е властта, Тимошенко, която има голяма заслуга за изпразването на хазната, защото краде и с трите си буквии много още като тях които драпат за постове
80
0
 
11
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Сбирщайн от *** ще си назначат ...
79
0
 
18
 
! Отговори
Владимир Илич Ленин преди 10 години
Почти мога да се хвана на бас с всеки...... че тъпоумното боксьорче Кличко или ще стане Премиер ?!?! Или най малкото ще го "НАГРАДЯТ" с Министерско Кресло! ;) Същата работа , като с Другаря Б. Б. тук! :) По важното е , че ХАмерикано - еврейската световна Мафиотска ИНВАЗИЯ е на път да сложи РЪКА на още една страна... и ще е сложи! Безпроблемно! ....... А стадата да си се радват по площадите! После ще падне "ГОЛЯМА РАДОСТ" като ги напълнят с Евро-ХАмерикански *** по всички пазари! :) ;) :) !
78
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До stunМного бързо си промениха мнението, нещастниците------Ами Янукович просто изчезна.Избяга и се скри, от три дни не се е появявал.Не разбирате ли, че просто играе руската игра за разцепване на страната?Подразни хората, разпали конфликта и се изпари.
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да сложат и Руслан Маринов ако искат, ще са същата престъпна нелегитимна пасмина. Може и Гъзис да им пратим.
76
0
 
29
 
! Отговори
Обамата и Меркел преди 10 години
След като изборите в Украйна били нагласени, защо лично Обамата и Меркел поздравиха Янукович за победата му на същите тези избори?
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все по-хубаво става..
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коментар 79 се отнася не до 71, а до 69 т.нар. "пич"
73
3
 
25
 
! Отговори
До 71 преди 10 години
Не знам дали въобще има смисъл да ограмотявам тролчета като теб, но нейсе, чети: източните и южните региони на Украйна са по-богати, защото там има развита промишленост, бизнес и ресурси, а не защото имат държавно субсидиране! Напротив! Те са нетни донори в държавния бюджет, който от своя страна субсидира западните райони, които са пълни с ***, неграмотни и мързеливи неудачници, наричани презрително "западенци" - същите ***, които се виждаха на т.нар. "майдан"!
72
2
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Пич Абе ти си вярно с полиран мозък.Да не си учил в УНСС ,случайно? Явно не си чувал за Донбас ?И от колко време добиват там въглища? Ако не ти е ясно,започнали са още през 1720.Та за какви комунисти,ДПС ми говориш бе ***? Прочети си малк оистория и после коментирай И стига си поватарял едни и същи мантри
71
1
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 10 години
Бреее опрайхме ний наште си работи та трагнахме украйнските да опраяме,то хората са на секаде еднакви бе-една глава имат и кога ти е мътена полвин живот,после секи мой ти я избистри с три думи дето чакаш да чуйш,па той знай как ти ги каже и понеже тез дет им викат извесни-певачки,спортисте,журналисте и секаква друга плява са нахални кат конски мухи веднага са наврат отпреде и почнат наливат масло на огъня,та после да ги пишат най-отпреде ама и хората вече са понаучиха та и на тех вера не фащат
70
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
П.и.ч.к.а ***, каква руска земя е България, нещастно същество такова?!
69
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето го обяснението за голямата игра:youtube/watch?v=tFtvApO8_LMмалко е на руски но хвърля светлина за партията шах на големите сили.
68
3
 
20
 
! Отговори
П.и.ч.к.а. преди 10 години
не поръбена. Това са си исторически РУСКИ ЗЕМИ. както и Македония за България. На пичовете както не им харесва русофилството на българите - пътя и през Анадола - към щата ЮТА. Като не знаят защо са българи - свят широк. СЕВАСТОПОЛ е чисто РУСКИ град. Подарен от Хрушчов на Украйна. НЕ , не подарен, а включен административно - за по-добро управление. Ама кой да знае как ще се обърнат нещата
67
2
 
12
 
! Отговори
. преди 10 години
Почнат ли певачките да се натискат в политиката означава , че политиката е на ниво БГ , да внимават украинците оттук нататък , защото комунистическите *** са много , подли са и са вкоренени навсякъде.

Спонсорирани публикации