Певицата Руслана може да влезе в правителството на Украйна

САЩ подкрепят решението за отстраняване на Янукович
Обновена: 25 фев 2014 14:08 | 25 фев 2014 07:09, Елка Василева
127
Певицата Руслана може да влезе в правителството на Украйна
Руслана Лижичко. Снимка: Reuters

Известната украинска певица, подкрепила протестиращите в Киев, Руслана Лижичко може да влезе в новото правителство, съобщи депутатът от партията "Баткившчина" ("Отечество") Андрей Павловский.  "Планира се Руслана да влезе в новото правителство като представител на обществения сектор, въпреки че има песни против политиката", уточни Павловский. Лижичко стана много популярна, след като спечели конкурса  Евровизия-2004, припомня ИТАР-ТАСС.

Върховната рада ще заседава днес за съставяне на новото правителство на Украйна. В края на миналата седмица председателят на украинския парламент Олександър Турчинов посочи 25 февруари като срок за сформиране на новия кабинет на страната.

В Украйна днес започва и кампанията за президентските избори, насрочени за 25 май.

Вчера върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Катрин Ащън обсъди в Киев пътищата за излизане от кризата и международната финансова помощ за Украйна с представителите на властта в страната, съобщи говорителката на Ащън, Мая Кочиянчич, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Според САЩ украинският президент Виктор Янукович е изгубил легитимност и парламентът на страната е взел правилно решение да го отстрани от длъжност, заяви говорителят на Държавния департамент Дженифър Псаки.

Псаки подчерта, че САЩ подкрепят решението на Върховната Рада за назначаване на ново ръководство на страната при "липсата на лидерство", след като Янукович напусна Киев. Украинският парламент бе принуден да предприеме тези стъпки в отговор на действията на Янукович, добави тя. Според Псаки САЩ не знаят къде се намира отстраненият от власт бивш украински лидер.

САЩ се обявяват за мирен демократичен диалог между различните политически сили в Украйна. "Ние призоваваме също така за уреждане на конфликта, създаване на коалиционно правителство и конституционни реформи в Украйна", подчерта Псаки.

Гърция, която председателства ЕС до края на юни, предлага да бъде организирана международна конференция, посветена на решаването на икономистките проблеми на Украйна, за да не се допусне фалит на страната, заяви вицепремиерът на страната и министър на външните работи Евангелос Венизелос след срещата на външните министри от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Словакия и Чехия) в Будапеща. Текстът на изказването му без разпространен от пресслужбата на гръцкото външно министерство, съобщи агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В село Горенка, Киевска област, вчера е бил подпален домът на лидера на Украинската комунистическа партия Петро Симоненко, съобщи пресслужбата на партията, цитирана от ИТАР-ТАСС. Група младежи, представили се за бойци за самоотбрана на Майдана, нахлули в дома, който според тях бил собственост на лидера на комунистите Петро Симоненко. Като не окрили нищо ценно, никакъв компромат, за да прикрият следите си, те подпалили дома, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
11
 
! Отговори
?!?!?!? преди 10 години
"Гърция, която председателства ЕС до края на юни, предлага да бъде организирана международна конференция, посветена на решаването на икономистките проблеми на Украйна, за да не се допусне фалит на страната, заяви вицепремиерът на страната и министър на външните работи Евангелос Венизелос след срещата на външните министри от Вишеградската четворк..." И ТОВА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА НЯКОЛКО ПЪТИ НАПЪЛНО ФАЛИРАЛА ДЪРЖАНВА????? ПЪЛЕН ИДИОТИЗЪМ!
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И там като ги съберат боксьори, певици, и пр. ще втасат по бързо и по дълбоко и от нас.
44
1
 
19
 
! Отговори
stun преди 10 години
21.02.2014 - "Вашингтон не подкрепя искането на украинската опозиция за оставката на президента Виктор Янукович, заяви снощи посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пайет в интервю за канал СиЕнЕн."25.02.2014 - Според САЩ украинският президент Виктор Янукович е изгубил легитимност и парламентът на страната е взел правилно решение да го отстрани от длъжност, заяви говорителят на Държавния департамент.Много бързо си промениха мнението, нещастниците.
43
0
 
19
 
! Отговори
к преди 10 години
Да вземат и нашата Роксана ако може , и Андреа, и Преслава, и Галена всичките
42
1
 
11
 
! Отговори
Анти-цензура преди 10 години
Интересно защо в българските медии няма нито дума за това, което се случва в районите на Украйна, населени предимно с руснаци. Добре, че е facebook, та да надскочим малко цензурата, каквато, струва ми се, не би трябвало да има в демократична България. Нито, ама нито една дума за 20-те милиона руснаци в Украйна и как те приемат събитията в Киев...вижте този клип:anna-news.info/node/13717и този от youtube:https://youtube/watch?v=T2FunKG-9Rk
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новите управляващи в Украйна да спрат да плачат за пари. Парите са в украинските олигарси. Да им ги вземат, така както взеха на Янукович резиденцията и автопарка.
40
1
 
11
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 10 години
AAAAAAAAAAAAAAA !!! EЙ ТЯ ТОЧНО АКО ВЛЕЗЕ - УКРАИНСКИЯ НАРОД И УКРАЙНА ЩЕ ВЛЕЗЕ В ТОП 20 НА НАЙ-ДОБРЕ РАЗВИВАЩИТЕ СЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА А УКРАИНЦИТЕ ЩЕ СПРЪТ НА ПУКАТ ВОДКА КАТО ВОДА, ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА БАЧКАТ КАКТО *** *** В ГЕРМАНИЯ ( ЯКО, БЕЗ НОРМАЛНА ПОЧИВКА И ПО МИНИМУМ 14 ЧАСА НА ДЕНОНОЩИЕ ) САМО ТАЗИ ЛИПСВАШЕ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА НИЩО ЧУДНО ЩОМ ЕДНА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ... НА СВЕТА - ЧИЧОЛИНА СТАНА ДЕПУТАТ В ИТАЛИЯНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ, И ТАЗИ И ТЯ
39
3
 
18
 
! Отговори
varg преди 10 години
Аз не съм и очаквал друго.Всеки продал се на Америка и Израел и дал дупе ще намери място в геноцидното следващо правителство.
38
2
 
30
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Невероятно - някой пое по нашия път! Вече не сме най-големите *** в Европа!
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук се завъдиха много спецове по украинските въпроси?!!!
36
2
 
18
 
! Отговори
St. John Red преди 10 години
В развитите страни депутати и министри стават обикновено високо образовани (ако юристи и икономисти могат да се нарекат такива естествено), Меркел например е теоретичен химик, а в някой други "държави" за благото на народа се "трудят" пожарникари, физкулутурници, спортисти, певачки, философи и пр. неграмотна ***.
35
3
 
21
 
! Отговори
анал.лизатор преди 10 години
Партията на Кличко, по символика, структура и най-вече кадри, удивително прилича на зараждането на ГЕРБ у нас през 2005. Горко им на украинците, а и вече са окървавени и няма връщане назад. Дано не съм прав!
34
1
 
18
 
! Отговори
Ана-Мария Борисова преди 10 години
И мене от улицата ме направиха министърка...
33
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смеете се вие ,абе хората си правят вип парламентар брадър ,естествено ,че сред 400-те свободни поста ще е пълно с всякакви палячовци.Шевченко само се бави.Иначе ние да не бяхме по-стока!Дадахме властта на разни философстващи ,без да ги знаем колко им е умствения и моралния багаж.
32
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма украинска нация - има православни християни руснаци в Източна Украйна и полски фашисти католци в Западна Украйна.
31
1
 
14
 
! Отговори
до 29 преди 10 години
Под свястната песен на Евровизия, сигурно разбираш краденият "келтски танц" с руски текст.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нашия парламент е малка ***, че сте тръгнали да обсъждате техния...
29
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Певици и боксьори във властта сега и след едно-две малки заемчета от МВФ и нещата ще си дойдат на мястото. :D
28
5
 
22
 
! Отговори
Руслана преди 10 години
хич не е добре с главата. Още като победи на Евровизия се видя, че нещо пуши. След Евровизия не съм я видял да направи някоя свястна песен. Нормално е съвсем да изперка. Сигурно вече разпределя министерските пари насън:)) Кличко и той. Нали чухте Пулев какво каза за двамата братя Кличко, още преди да почнат размириците: "Тези двамата са много алчни"
27
4
 
13
 
! Отговори
Призив преди 10 години
Българи затегнете коланите да помогнем на братска европейска Украйна да си възстанови икономиката и да им дадем от нашите пари да се възстанови това, което те са изплюскали. Не чакайте, а действайте докато демократите от Брюксел не са ни наказали за това, че не сме първи в помощта ни. Парите в ЕС са едни, трябва да възстановим Украйна стига сме оправяли България. Нас вече ни оправиха!!!!....

Спонсорирани публикации