Певицата Руслана може да влезе в правителството на Украйна

САЩ подкрепят решението за отстраняване на Янукович
Обновена: 25 фев 2014 14:08 | 25 фев 2014 07:09, Елка Василева
127
Певицата Руслана може да влезе в правителството на Украйна
Руслана Лижичко. Снимка: Reuters

Известната украинска певица, подкрепила протестиращите в Киев, Руслана Лижичко може да влезе в новото правителство, съобщи депутатът от партията "Баткившчина" ("Отечество") Андрей Павловский.  "Планира се Руслана да влезе в новото правителство като представител на обществения сектор, въпреки че има песни против политиката", уточни Павловский. Лижичко стана много популярна, след като спечели конкурса  Евровизия-2004, припомня ИТАР-ТАСС.

Върховната рада ще заседава днес за съставяне на новото правителство на Украйна. В края на миналата седмица председателят на украинския парламент Олександър Турчинов посочи 25 февруари като срок за сформиране на новия кабинет на страната.

В Украйна днес започва и кампанията за президентските избори, насрочени за 25 май.

Вчера върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Катрин Ащън обсъди в Киев пътищата за излизане от кризата и международната финансова помощ за Украйна с представителите на властта в страната, съобщи говорителката на Ащън, Мая Кочиянчич, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Според САЩ украинският президент Виктор Янукович е изгубил легитимност и парламентът на страната е взел правилно решение да го отстрани от длъжност, заяви говорителят на Държавния департамент Дженифър Псаки.

Псаки подчерта, че САЩ подкрепят решението на Върховната Рада за назначаване на ново ръководство на страната при "липсата на лидерство", след като Янукович напусна Киев. Украинският парламент бе принуден да предприеме тези стъпки в отговор на действията на Янукович, добави тя. Според Псаки САЩ не знаят къде се намира отстраненият от власт бивш украински лидер.

САЩ се обявяват за мирен демократичен диалог между различните политически сили в Украйна. "Ние призоваваме също така за уреждане на конфликта, създаване на коалиционно правителство и конституционни реформи в Украйна", подчерта Псаки.

Гърция, която председателства ЕС до края на юни, предлага да бъде организирана международна конференция, посветена на решаването на икономистките проблеми на Украйна, за да не се допусне фалит на страната, заяви вицепремиерът на страната и министър на външните работи Евангелос Венизелос след срещата на външните министри от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Словакия и Чехия) в Будапеща. Текстът на изказването му без разпространен от пресслужбата на гръцкото външно министерство, съобщи агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В село Горенка, Киевска област, вчера е бил подпален домът на лидера на Украинската комунистическа партия Петро Симоненко, съобщи пресслужбата на партията, цитирана от ИТАР-ТАСС. Група младежи, представили се за бойци за самоотбрана на Майдана, нахлули в дома, който според тях бил собственост на лидера на комунистите Петро Симоненко. Като не окрили нищо ценно, никакъв компромат, за да прикрият следите си, те подпалили дома, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
5
 
! Отговори
er преди 10 години
като при нас на волен к..те и те са певициУкрайна ,ще потъне като камък
25
2
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
Ти ли ще решаваш за над 40 милиона човека.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахахахааа-а паре ще има ли за долармайна..оти са го яко закръшили--скоро ще разберат какво ги чака....европа е пред фалит,доларо се печата безспир,китайците спират проекти за милиарди,русия не дава пари..на фашаги..а сега де--евромайна нещо го закръшия..а котето е добро--бих го направил министър на секса в украйна!!!
23
4
 
14
 
! Отговори
украински парламент преди 10 години
Влизайте по-навътре, хайде по-навътре моля, има място за още! Не се бутайте, ще има власт за всички и за куцо и сакато.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надявам се всички външни намеси независимо дали са от Русия, САЩ, ЕС или други да се окажат благоприятни за Украйна и народа и.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и от кой ресор точно разбира тази п.ка, че да стане министър?
20
1
 
20
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Ами да им е честита! Спортисти и чалгаджии - формулата за успеха!Ако сега времето се върне с 25 години назад ще погледна с друго око на демокрацията, защото това, което става не е никаква демокрация, а диктатура на парите и олигархията, прикрити под думичката демокрация и пазени от държавните инструменти, защото те олигарсите създават законите!
19
1
 
22
 
! Отговори
ветропоказател преди 10 години
Преди 4 дни: "САЩ не подкрепят искането за оставката на Янукович"Сега: "САЩ подкрепят решението за отстраняване на Янукович"
18
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е все едно тук Сашка Васева да влезе в правителството. Ама всъщност имаше вече подобен случай - в Италия една *** Чичолина.
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези украинци водени от ненавист към русия такъв си го забиват че няма да могат да го извадят никога.
16
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руслана, Кличко, Шевченко...да им пратим и АЗИС !!!
15
2
 
21
 
! Отговори
лапнишарани преди 10 години
Ей - никой никога дори не е предлагал Украйна да стане член на ЕС. Това са пълни измишльотини, ама май дори самите украинци вярват на тази дивотия. Те по-наивни дори от ученичка, която канят в чужда квартира "само" да послушат музика и тя охотно тръгва да слуша музика.
14
4
 
20
 
! Отговори
заключение преди 10 години
Дам, Украйна е обречена.
13
3
 
26
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Ама яко се е надрусала с ботокс!Тази овча *утка не слизаше от сцената на протестите, развяваше емблема на руското МВР и квичеше: "Руснаците са тук, за да ни избият, нас, безащитните мирно протестиращи!" В същото време "европревърженици" мятаха коктейли ***. Постоянно някой *** "Слава Украини!", все едно "Аллах акбар"! Набиват ти го в мозъка.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А може да и влезе правителствен украински ..й.
11
3
 
12
 
! Отговори
ivan преди 10 години
Amerikanskiq plan si raboti s palna sila... EVROPA haha, golqma rabota.. USA si tarsi pazar za svoite si korporaciyki..
10
5
 
10
 
! Отговори
Стойчо преди 10 години
До ХА-ХА-ХААз съм против Украина в ЕС.Верно че ще я приемат след Турция .Но те са по-работливи ,по-добре образовани ,девпйките им са по-отзивчиви.Приемат ли Украйна ,няма вече да си намериме работа в ЕС
9
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както е тръгнало тая изкуствена държава отива към разпад,
8
3
 
32
 
! Отговори
Гоше_Тъпото преди 10 години
АЗИС , премиер министър , кога ?
7
5
 
51
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 10 години
Братя българи, да гледаме положително на нещата !Вече няма да сме най-простите, най-бедните и най-тъжни хора в ЕС след вкарването на Украйна в съюза. Украинците ще ни изместят ... :)

Спонсорирани публикации