Левандовски: Не съм казал последната си дума в Дортмунд

Полякът стана най-резултатният играч на Борусия в евротурнирите
Обновена: 26 фев 2014 14:03 | 26 фев 2014 13:20, Друми Георгиев
0
Левандовски: Не съм казал последната си дума в Дортмунд
Левандовски обеща, че ще продължава да вкарва за Борусия. Снимка: Ройтерс

Вчера нападателят на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски изигра своя мач №50 в евротурнирите, вкарвайки 17-ия и 18-ия си гол за отбора на международната сцена.

По този начин полякът стана най-резултатният футболист на Дортмунд в Европа, изпреварвайки Стефан Шапюиза. Левандовски обеща, че ще продължи да вкарва за Борусия в Шампионската лига, макар от лятото да преминава в Байерн Мюнхен.

"Разбира се, че съм доволен от играта и резултата, както и с двата си гола при победата с 4:2 над Зенит. Но не съм казал последната си дума тук. Това не беше последният ми гол за Борусия в Европа. Продължаваме в ШЛ и се надявам да вкарам още голове", сподели Левандовски пред официалния сайт на клуба.

"Треньорът ни е прав, че сме се класирали само на 50%. Все още не сме на четвъртфиналите, макар да победихме с 4:2. Ние трябва да покажем и на реванша, че сме по-добрият отбор. Нашият съперник имаше добри моменти в играта си и ние трябва да внимаваме."

"Примерът със случилото се между Байерн и Арсенал от миналия сезон е удачен. Нивото в ШЛ е много високо и трябва да си концентриран във всеки двубой. Макар да вкарахме четири гола и да спечелихме мача вчера, могат да се случат много неща. Искаме да победим на всяка цена и в реванша. Но трябва да внимаваме от първата до последната минута."

"Зенит нямаше добри положения през първото полувреме. Ние пък започнахме много добре с два бързи гола в първите пет минути. Но смятам, че можехме да играем и по-добре след почивката. Допуснахме твърде много грешки."

"При 2:3 ситуацията беше много опасна, защото Зенит си повярва, че може да стигне до равенството. Четвъртият ни гол беше много важен. И той може да се окаже много важен още веднъж. Головете на чужд терен има двойна тежест, както се случи на Байерн срещу Арсенал миналата година."

"За мен няма никакво значение, че си тръгвам в края на сезона. На Борусия предстоят важни мачове в Бундеслигата, за Купата и в Шампионската лига. Искам да спечеля колкото се може повече двубои. Искам да играем финал за Купата и да сме втори в първенството. В ШЛ всичко е възможно", добави Левандовски.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари