Путин отстрани Шойгу

Новият министър е Андрей Белоусов
Обновена: 12 май 2024 23:37 | 12 май 2024 22:10, Стела Стоянова
214
Путин отстрани Шойгу
Снимка БГНЕС, архив

Путин отстрани министъра на отбраната Шойгу, предават световните информационни агенции, пише БГНЕС.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че назначаването на Андрей Белоусов за министър на отбраната няма да промени военната стратегия на страната, тъй като тя е във властта на Генералния щаб.

"Що се отнася до военния компонент, това назначение по никакъв начин няма да промени сегашната система от координации, военният компонент винаги е бил в прерогативите на началника на Генералния щаб, той ще продължи своята дейност, засега не се предвиждат никакви промени в това отношение", заяви Песков пред журналисти, коментирайки внасянето от президента на кандидатурата на Андрей Белоусов за поста министър на отбраната.

На въпрос на журналисти дали Белоусов ще получи военно звание, Песков отговори: "Това не е най-важното в момента. Говорим за това, че цивилно лице е станало министър на отбраната".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: Путин Шойгу
Още от САЩ
Реална опасност Украйна да рухне, ако помощите от САЩ се забавят
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
8
 
! Отговори
Въпросче преди 1 седмица
Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
168
2
 
10
 
! Отговори
Страшно е преди 1 седмица
Да нападнеш държава 26 пъти по-малка като територия и да те спукат от бой. 10 години ракета да строиш и да де пукне като пуканка! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга.Флагманът по дъното да лази! Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш,до Белгород да стигнеш! Страшно е!
167
1
 
14
 
! Отговори
... преди 1 седмица
Нали всичко вървеше по план, какво стана дарагой?
166
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако Путин не се предаде на Зеленски и украинските войски ,Русия я очаква пълна разруха и разпад !!!! НЯМА ВРЕМЕ
165
4
 
23
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Вчера ВСУ са изтребили 1750 оркове, а болниците в Белгород са пълни с осакатени такива. Слава на Шойгу, че отвори лще едно гише за рузки "ампутанти".
164
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво значение има, след като Путин е главнокомандващ? Значи неуспехите не са на Шойгу, а на Путин.
163
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шойгу крадецът, който довеждаше да фалит военните заводи по време на война, за да ги продаде на бзценица. Това аз го разбрах от забранените руски канали като канал 1 и се чудех защо го държат?
162
1
 
7
 
! Отговори
До колкото знам преди 1 седмица
самия Шойгу също е цивилен, а не военен. Принципно за тоя пост не е критично да си бил военен, но е препоръчително. Но явно корупционните скандали покрай дъщерята на Шойгу са станали твърде много и Путин го е прежалил.
161
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е заради успеха в операцията... как коментирате, мурзита?
160
10
 
6
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 1 седмица
До карачанаковшОЙГУ СИ ПАСЕ ЕЛЕНИ В сИИБИР И СИ ПИЕ ВОДКАТА В САУНАТА.хИЧРНЕ ГО МИСЛИ!
159
3
 
9
 
! Отговори
И кво от тва преди 1 седмица
Не ме интересува .
158
4
 
14
 
! Отговори
карачанаков преди 1 седмица
А че Шойгу жив ли е още не е ли скочил от някоя висока сграда или пък да се е возил на лодка и да е паднал зад борда,ако е жив скоро ще пие чай от оня приготвен от готвачите на Путин дето се пие само веднъж.
157
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дните на шойгу на този свят са преброени. Още не го знае, но ще го научи скоро. При путин нема лабаво.
156
12
 
18
 
! Отговори
Пояснявам преди 1 седмица
Шойгу не е служил и ден в армията. При Сталин разстрел без съд и присъда. Да се готви Путин. Военните взеха властта в Кремъл.
155
21
 
32
 
! Отговори
Русофил преди 1 седмица
След 3 години "славни победи" путлерофашистите са напреднали толкова,че следващото украинско село е по далече отколкото е оригиналната руско-украинска граница. С това темпо до 200 години може и да преполовят пътя до Киев, ако преди това не им свършат путлерофашистите.
154
19
 
20
 
! Отговори
експерт преди 1 седмица
Със или без Шойгу те са си се набили в тинята завинаги,това не би трябвало да изненадва никого който е безпристрастен!Още утре ще извадят някоя друга фуражка жадна и гладна,експерт или талант!Там е пълно с кадри,за това са на това дередже да се редят на опашка за Макдоналдс!ко случайно се изчерпят вземаме от чеченските козоеби,щото са баш специалисти!Всичко е ок,спете спокойни!
153
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шойгу е отстранен от длъжността министър на отбраната и е назначен на поста Секретар на Съвета за национална сигурност на РФ. Големият въпрос е къде отива отстраненият Николай Патрушев?
152
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Андрей Белоусов е цивилно лице и е назначен за министър на отбраната на РФ. Той е висококласен икономист и най-важното - отличен организатор.
151
15
 
17
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 седмица
И нито думичка в статията, че е махнат от Министерството на Отбраната за да бъде назначен за началник на Съвета за сигурност на Руската Федерация. С други думи, Шойгу вече няма да ПРИЛАГА политиките за сигурност, а ще ги ПРАВИ. Което, на практика, е повишение.
150
11
 
16
 
! Отговори
Шойгу-магу преди 1 седмица
То с него или без него каква е разликата?За това се казва диктатор-защото един поръчва музиката.Как ще се казвал кой да се сети след като падат от прозорци,нов чок или шок ....В блатата винаги ще намерят нова фуражка,там човешкия живот никога не е бил от значение!