Полша, Румъния и Унгария да си поделят Украйна, иска Жириновски

Според него източните части на страната трябва да отидат в Русия
Обновена: 24 мар 2014 14:40 | 24 мар 2014 11:33, Елка Василева
140
Полша, Румъния и Унгария да си поделят Украйна, иска Жириновски
Владимир Жириновски. Снимка: архив, Reuters

Либерално-демократическата партия на Русия, чийто лидер е Владимир Жириновски, е изпратила писма до властите в Полша, Румъния и Унгария с предложение да си поделят Западна Украйна, съобщи Интерфакс.

От пресслужбата на партията подчертават, че не става дума за директна подялба на територията на Украйна. „Ние просто предложихме да бъдат проведени референдуми в териториите близо до Украйна и да бъде издействано провеждането на такива референдуми в редица украински региони, които преди са принадлежали на посочените страни“, заявиха от Либерално-демократическата партия.

На 17 март на сайта на партията беше публикуван текст под заглавие „Погледът на Либерално-демократическата партия върху историческите причини за кризата в Украйна“. В него се казва, че западната част на страната исторически е принадлежала на Полша, Румъния и Унгария, но принудително е била включена в състава на Съветския съюз, пише Lenta.ru.

Още по темата
Партията предлага да бъдат проведени референдуми за включването на Черновицка област в Румъния, Закарпатска област в Унгария и пет области на Украйна - Волинска, Лвовска Тернополска, Ивано-Франковска и Ровенска - в Полша.

От Полша коментираха съвсем еднозначно предложението на Русия. Съветникът на президента на Полша Томаш Наленч заяви, че „тези мисли са плод на нечие болно въображение“. „Възмутително е на Полша да бъде предложено да участва в подялба на приятелска страна и промяна на нейните граници“, се казва в изявление на президентския съветник.

Прессекретарят на полското външно министерство Марчин Войчеховски заяви, че е получено писмо от заместник-председателя на Държавната дума на Русия и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски. Войчеховски подчерта, че съдържащите се в него предложения са толкова странни, че никой не ги е разглеждал на сериозно.

NEWSru.com припомня, че на 18 март от трибуната на Държавната дума Жириновски предложи Полша, Румъния и Унгария да поемат под свой контрол западните области на Украйна, като според него източните области на страната трябва да преминат към Русия. „Смятам, че е дошло време не само руските земи да бъдат върнати под руския флаг, което е естествено, но и западните земи на Украйна, които в периода на сталинисткия режим правилно са били присъединени към Съветския съюз, за да бъдат спрени германските танкове по-далеч... да бъдат върнати на Полша, Унгария и Румъния“, предложи Жириновски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
2
 
! Отговори
andromeda15 преди 10 години
И кво ?
113
10
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Западна Украйна да върви на майната си! Източна Украйна - изконна руска територия!РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ - ПРАВОСЛАВНО ЕДИНСТВО!
112
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ние искаме парче от пая.
111
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинската държава я създаде другаря Ленин 1922 после другаря Хрусчов 1954г и подари Крим Македонската държава я създаде другаря Тито 1945г. Тогава бе измислена и македонската писменост дотогава е имало български!
110
2
 
7
 
! Отговори
Радио Диарбъкър преди 10 години
Не може да си поделят плячката на УСА! Русия си клъвна филето (Крим) и обиди американците.
109
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Исторически погледнато половината Украйна е била българска земя! А имала ли е Украйна царе не знам украински цар както и не знам македонски цар! Имало е киевска РУС създадена от българи и по-късно продължена от московците
108
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Жириновски . Нали Западните *** не щат комунисти.Ето един истински десен.
107
1
 
10
 
! Отговори
до 100 преди 10 години
По принцип не разговарям с простаци.Такива демократи, като украинските метежници, които забраниха с първия си указ всички езици.Не ти достига багаж, за да схванеш иронията.Колко часа ти трябваха, за да научиш нещо от интернет за Фучик?Ти защо смяташ, че не си фашист, след като демократичното ти мислене отхвърля някой, който има различни от твоите убеждения.Дълбоко се съмнявам, че са твои.Фашистко е да определяш качествата на хората по политическа принадлежност.И комплексарско.
106
1
 
5
 
! Отговори
make преди 10 години
следващата е т.н Македония
105
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние просто предложихме да бъдат проведени референдуми в териториите близо до Украйна и да бъде издействано провеждането на такива референдуми в редица украински региони, които преди са принадлежали на посочените страни -Ами ако НИЕ предложим да се проведе такъв референдум на територията на РФ. населена предимно с БЪЛГАРИ,тогава ко праим,Русия трябва да остане на половина и което ще е и най комичното в случаят,ще трябва майче и да си търси и нова столица.
104
4
 
1
 
! Отговори
desperado преди 10 години
До ИСТИНАТАИ къде прочете, че Русия е толкова назад по GDP?
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна, земьо македонска пак ли ще те делят :)
102
4
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
До ЮсуфНе СССР помогна за създаването на израел, а същата еврейска върхушка там която вкара кумунизма в Русия.
101
6
 
19
 
! Отговори
Илия преди 10 години
Кат Русия нямя втора, тъй могъща на света......................
100
0
 
9
 
! Отговори
Юсуф преди 10 години
Към 103 Вярно е ,че Украйна като държава е създават комунестите през 1918г.Трябвада четеш повече......Жалко ,че СССР предложи и помогна за създаването и на Израел след войната и затова сега е всила поговорката "Храни куче да те лае"
99
5
 
14
 
! Отговори
Михайлов Дончев преди 10 години
Русия при Путин след Елцин и Горбачов.Месечните плащания на правителството за подпомагане на деца се удвояват до $ 55, а от 2007 година насам всяка жена получава еднократна помощ от $9200 за второ дете.
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това е добре Русия да има около 8 модернезирани стратегически бомбардиривача ту -160 в бъдешите си воени бази в куба,венисуела,никарагуа,и аржентина с крилати ракети х-101,и няколко стратегически подводници носещи ядрени носители засега русия има само 3 боини кораба в латинска америка можеби и подводници
97
9
 
12
 
! Отговори
Юсуф преди 10 години
Целия свят отново иска да сломи Русия и славянството.Това е стар мерак на англо-саксонците,но за късмет Русия е вси още силна.Жалко ,че някой страни като Полша и Чехия приемайки католицизма и латиницата започнаха да се делят и се имат за Западни............Жириновски предлага нещо исторически правилно и сега е момента и нашите управляващи да искат Западните покрайнини,Беломорска Тракия ,Македония и Сев. Добружа
96
5
 
2
 
! Отговори
Путинска логика преди 10 години
Какви са шансовете, след референдум, да се сдобием с държава "Татарли" в София? Или с държава "Столипино" в Пловдив?
95
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 10 години
До Анонимен 101:Умник червен, за Украйна не знам, дали Ленин я е създал или по-скоро Русия е произлязла от Украйна, ама за Путин е сигурно, че е създаден от КГБ, а то пък - от Ленин (под формата на ЧК - Чрезвчайная комиссия - Извънредна комисия, оглавена от Дзерджински, после ГПУ, ОГПУ, НКВД и КГБ). Та, казвам, че е хем смешно, хем нагло, комунисти да реват, че Украйна била създадена от тартора им - Ленин.