Полша, Румъния и Унгария да си поделят Украйна, иска Жириновски

Според него източните части на страната трябва да отидат в Русия
Обновена: 24 мар 2014 14:40 | 24 мар 2014 11:33, Елка Василева
140
Полша, Румъния и Унгария да си поделят Украйна, иска Жириновски
Владимир Жириновски. Снимка: архив, Reuters

Либерално-демократическата партия на Русия, чийто лидер е Владимир Жириновски, е изпратила писма до властите в Полша, Румъния и Унгария с предложение да си поделят Западна Украйна, съобщи Интерфакс.

От пресслужбата на партията подчертават, че не става дума за директна подялба на територията на Украйна. „Ние просто предложихме да бъдат проведени референдуми в териториите близо до Украйна и да бъде издействано провеждането на такива референдуми в редица украински региони, които преди са принадлежали на посочените страни“, заявиха от Либерално-демократическата партия.

На 17 март на сайта на партията беше публикуван текст под заглавие „Погледът на Либерално-демократическата партия върху историческите причини за кризата в Украйна“. В него се казва, че западната част на страната исторически е принадлежала на Полша, Румъния и Унгария, но принудително е била включена в състава на Съветския съюз, пише Lenta.ru.

Още по темата
Партията предлага да бъдат проведени референдуми за включването на Черновицка област в Румъния, Закарпатска област в Унгария и пет области на Украйна - Волинска, Лвовска Тернополска, Ивано-Франковска и Ровенска - в Полша.

От Полша коментираха съвсем еднозначно предложението на Русия. Съветникът на президента на Полша Томаш Наленч заяви, че „тези мисли са плод на нечие болно въображение“. „Възмутително е на Полша да бъде предложено да участва в подялба на приятелска страна и промяна на нейните граници“, се казва в изявление на президентския съветник.

Прессекретарят на полското външно министерство Марчин Войчеховски заяви, че е получено писмо от заместник-председателя на Държавната дума на Русия и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски. Войчеховски подчерта, че съдържащите се в него предложения са толкова странни, че никой не ги е разглеждал на сериозно.

NEWSru.com припомня, че на 18 март от трибуната на Държавната дума Жириновски предложи Полша, Румъния и Унгария да поемат под свой контрол западните области на Украйна, като според него източните области на страната трябва да преминат към Русия. „Смятам, че е дошло време не само руските земи да бъдат върнати под руския флаг, което е естествено, но и западните земи на Украйна, които в периода на сталинисткия режим правилно са били присъединени към Съветския съюз, за да бъдат спрени германските танкове по-далеч... да бъдат върнати на Полша, Унгария и Румъния“, предложи Жириновски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе тоя болен мозък неси заслужава даже коментара
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
58Констатира фактите. Какво чакаш? Някой да дойде да ти помогне?Осрахте руснаците след като са изгонили османците. Сега за какво ревеш?Америка и Европа са опоскали и последно каквото е имала България. Кой и какво ти ДЪЛЖИ?Направи си сам.
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е за Украйна, защото Украйна беше изкуствена държава създадена през 1991 г. след разпада на СССР. Както Югославия беше изкуствана от 1918 г. и се разпадна на Косово, Сърбия, ЧГ, Хървация, Словения, Македония.
51
5
 
21
 
! Отговори
АРЕТЛИЦИ преди 10 години
ДПС Е ТУРЦИЯАТАКА Е СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗАРКАДАШИ И ДРУЗЯ ДА СИ ПОДЕЛИМ бълхарияДПС И АТАКА = ПОБЕДААААЛЛАХ ПРЕД НАС ХРИСТОС ЗАД НАС А КАМА СУТРА ВЪВ НАСПОБЕДАААА
50
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В-третьих, призывная армия. Это вообще отдельная тема. За двадцать три года оккупации вы, конечно, уже забыли, что это такое, когда ваших детей забривают в солдаты. Ну, ничего. Вспомните. А особенно вспомните, когда ваши дети в нашей - сорри, теперь уже вашей - армии начнут умирать от болезней, от которых в мире сто лет уже никто не умирает. От пневмонии, например. После крымского климата служить где-нибудь на Кунашире самое то. Ну и надпись "Кавказ-сила" на выбритых головах тоже хорошо смотрит.
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Во-вторых, можете попрощаться со своим телевидением. До свидания, прямые эфиры, ток-шоу и обсуждения. Здравствуй чернуха, трупаки, дебилы и моче-половые шутки. Только Киселев, только хардкор! Даешь прямые линии с Путиным.
48
4
 
7
 
! Отговори
за онези преди 10 години
дето реват за руска България. Ей така, по образ и подобие, таваришчите ще предложат на турци, гърци, румънци и сърби да си поделят границита на БГ-то, а те ще вземат онова, което най-харесат. Ще се простите с хотелчетата си, ей.
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност руските лакейчета са прави - Русия може би нямаше избор, прекалено близко идва НАТО и на *** не му издържаха нервичките. Разрита се като прасе, което усеща, че ще го колят.
46
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
обро пожаловать, Крым!Ну что, здравствуйте, дорогие крымчане! Рады вас видеть. И в первых строках свово письма позвольте поздравить вас с тем, что это был последний референдум в вашей жизни. Никаких больше "волеизъявлений" у вас не будет. Выбирать вы больше не будете - ничего и никогда. Ничего и никогда. Даже цвет бордюров в своем родном дворе. Запомните это сразу.
45
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така стоят нещата в *** наречена Русия. Болни хора, с болни амбиции....Само икономическо мачкане на тази ***, нищо друго!
44
14
 
6
 
! Отговори
Жиринов преди 10 години
И България трябва да се подели между Македония, Румъния и Турция. Изкуствено създадените държавни структури така или иначе са обречени да изчезнат.
43
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите постоянно плюят по евреите, на за чистия евреин Жириновски не смеят да обелят и думичка.
42
17
 
14
 
! Отговори
джон уейн преди 10 години
Няма нищо по-велико от Русия!
41
1
 
23
 
! Отговори
макето преди 10 години
Украйна си е изконна македонска земля от Варшава та чак до Урал нашио велик цар я е владелта тия русите ного ного да не я делят оти ке си имат работа с нашта велика армия
40
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде вече да се свършва!! Да политат бомбите към Русия и да се сложи край на болните амбиции на злобното малко човече!! ( малките човечета най-злобни бре... некъв лилипут от Северна Корея обстрелва морето, а другия от Русия се прави на шефче и кво кат имате милиарди?)
39
5
 
7
 
! Отговори
Do44 преди 10 години
Хахахааааа Япония Япония за по малко от 2 часа ще бъде разделена между КИТАЙ И СЕВЕРНА КОРЕЯ
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Но не навреме оживелите динозаври имат всички шансове да свършат живота си в бункер с ампула цианкалий в ръка. А какво се случи на техните държави? Съюзниците си ги поделиха. А нас сигурно ще ни разделят на 15-20 парчета.Но при нас е ядреното оръжие. Небето над планетата започна да притъмнява. Какво е това, древно наказание или предчувствие за ядрена зима?
37
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои се чудят: накъде Путин се е разбързал толкова, преглъщайки цели юридически процедури, като че ли го гонят. Честно казано, те наистина го гонят. Гони го историята, гони го ХХI век. Западът няма вечно да търпи мезозоя в Русия. Защото, за разлика от Китай, руските динозаври много грубо отмъкват чуждия бизнес, вкопчват се в него със зъби и нокти.
36
10
 
12
 
! Отговори
Предложение: преди 10 години
Да ги съберем с Боленчо двамата да си напомнят да си вземат хапчетата!
35
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ei tova po-goliam *** ot rusnacite niama

Спонсорирани публикации