Всеки пети, който работи у дома - по пижама

2% от работещите вкъщи се трудят голи
7 апр 2014 20:15,
29
Всеки пети, който работи у дома - по пижама
Снимка: Reuters

20% от работещите от дома си прекарват деня си по пижама, а 2% от тях работят абсолютно голи, съобщава "Дейли мейл". Това става ясно от ново изследване, проведено измежду 1300 британци.

Работещите от дома си споделят, че предпочитат да работят от вкъщи, тъй като са по-съсредоточени и нямат колеги, които да ги разсейват.

Експертите твърдят, че работата от вкъщи е много по-полезна и за здравето на трудещия се, и за производителността на труда.

Този тип труд се харесва повече и на работодателите. Според 40% от тях те биха работили повече време, ако работят от дома си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 10 години
Аз пък работя от вкъщи от две години и това е най-хубавото работно място, което мога да си представя! Не губя часове в път, мога да работя от всяка точка на света, стига да има интернет, не работя в някой миризлив офис, където колегите да ме разсейват постоянно и мога да свърша куп полезни неща вкъщи в малки почивки в работата, които по принцип много от работещите използват за по цигара. Не съм вързана в отвратителната дупка софия с работата си, а социализацията - онлайн и в извън работно време.
14
1
 
1
 
! Отговори
преди 10 години
Значи от доста време работя от вкъщи и мога да го кажа - много е тъпо. Да си оставаш вкъщи примерно 2-3 дена в раб. седмица е готино, защото ти позволява да се съсредоточиш, няма колеги които да ти плещят за родата си, и ако си имаш режим, можеш да постигнеш много висока ефективност. И не губиш време в транспорт, мръзнене по спирки, ходене и т.н.Но да работиш постоянно вкъщи е ужасно скучно, унищожава ти социалния живот и ако нямаш режим, е вероятно да унищожи и професионалния ти живот.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що за глупости са писали някои от коментиращите. "... ако са принудени да работят от къщи..." Абе ***, вие наистина не знаете по кой свят ходите. Точно тези дето могат да си работят от къщи са с далеч по-добро заплащане от онези дето тичат да "бият карта" по офисите и заводите.Работя си от къщи в градината, поддържам нрежи на два континента и правя 20к+ на месец. Голям зор е. Търся си работа в офис за 1500-2000... :-)
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вкъщи работят и много хора с творчески професии - писатели, композитори, някои художници.Учителите, които дават частни уроци, не винаги ходят по домовете на учениците си. Някои приемат учениците у дома си. Но когато ще те посещава някой по работа, дори да си вкъщи, не може да го посрещаш по пижама.У дома си работят и някои шивачки и плетачки.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И голяма част от преводачите работят от вкъщи. Не е необходимо да стоиш в офис, за да превеждаш. И си е прилично платена работа. Като се има предвид и че се спестява от разходи за пътуване и други подобни, е добре. Разбира се, има и минуси, но те са повече за жените с малки деца, защото те, а понякога и останалите членове на семейството, не разбират, че това е също толкова отговорна работа, както и ако се работи в офис.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези 2% да не би да са жрици на древния занаят?
9
0
 
3
 
! Отговори
У дома си работят и преди 10 години
изследователите на една част от научните институти, особено тези от хуманитарната сфера. Първо си събират материал по някаква тема - от архиви, библиотеки, интервюта.После вкъщи го обработват,обобщават и накрая пишат статии, книги и т. н. В институтите ходят няколко пъти месечно за по няколко часа - тогава си провеждат заседанията и обсъжданията.Някои наистина създават стойностна научна продукция, а други - особено ако имат силна протекция, използват това лабаво работно време, за да бездействат
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До "получават по 4000 хиляди чисти"Тези с 4-те хиляди чисти в американски компании ли работят?
7
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 10 години
Защо повечето си мислитят, че хората работещи от вкъщи са нископлатени или едва намиращи работа? Работя в корпорация, 4 дни вкъщи, 1 ден в офиса. Заплатата ми е 3к и мога да си намеря нова точно за 1 ден.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз си работя от вкъщи когато не ми се ходи в офиса - и ДА, работя по пижама, халат...както щете го наречете. И да, много по-продуктивна съм, когато работя от вкъщи. Не за друго, а защото просото няма кой да ме занимава с глупави въпроси и безсмислени неща.За мен това е лукс - да си работя така от вкъщи и искренно завиждам на хората, които могат да го правят по-често.
5
1
 
2
 
! Отговори
Има хора, които не преди 10 години
могат да работят вколектив. За тях е подходящо да са самонаети. Това не значи, че са просяци или безделници. Има много професии, които изискват работа като самонает, ане флаери и други глупости. В България самонает не е особено популярен вариант.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Астротърфинг се прилага не само за про-американска пропаганда. Имам познати учителки-безработни, хванаха се към феминистки организации, да защитават интересите на жените.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз вкъщи работя по морков.Всички манекенки да заповядат.Това е хубава тема за сериозна медия, забраняваща само писането против клептократската дивокрация в БГ, което трябва да развълнува световните клептократи-инквизитори и убийци.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От моите познати и приятели, от дома си работят само безработни и погасяващи по няколко потребителски кредита, крайно закъсали хора. Пишат по форумите про-американска пропаганда и дезинформация за 1 стотинка на дума.На това му викали професия: Астротърфинг.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"По публикацията работи: Мария Захариева"Доста работа ще е паднала за превеждането на 3-4 изречения.

Спонсорирани публикации