Кончита Вурст - кралицата на толерантността

Брадатата победителка в "Евровизия" с топло посрещане във Виена
Обновена: 13 май 2014 14:17 | 12 май 2014 12:47,
403
Кончита Вурст - кралицата на толерантността
Снимка: Reuters

Брадатата Кончита Вурст, която спечели Евровизия, се прибра в неделя във Виена. Тя бе посрещната на летището в австрийската столица от повече от 1000 фенове, пише "Гардиън".

Някои от тях си бяха нарисували бради и пееха песента "Rise Like a Phoenix", с която Кончита спечели конкурса.

Кончита Вурст е на 25 години и истинското й име е Том Нойвирт. Екстравагантността на изпълнителката породи много полемики преди финала на Евровизия в събота.

Още по темата

След като са били обявени резултатите, активността в Туитър е скочила - публикувани са 47 136 туита в минута, а общият брой е повече от 5 милиона.

По повод разговор за толерантността Кончита Вурст коментира пред репортери, че проблемът с дискриминацията ще продължава и тя се бои, че няма да доживее края му.

"Това не е само моя победа, победа е за всички, които вярват в бъдеще без дискриминация, изградено с толерантност и уважение", допълва Вурст.

Феновете развяваха плакати с надписи "Обичаме те" и "Кончита - кралица на любовта и толерантността", предава АФП.

След представянето й на Евровизия Кончита вдигна трофея и извика: "Ние сме единни и не могат да ни спрат". Във Виена тя обяснява, че това се отнася за някои политици, които добре познаваме.

Австрия побеждава на европейския конкурс за първи път от 1966 г. Местна радиостанция е отпразнувала победата, като е пуснала 48 пъти песента на Кончита в рамките на 4 часа. В конкурса Холандия финишира на второ място с 238 точки, а Швеция на трето с 218 точки.

Австрийският президент Хайнц Фишер също казва, че това не е победа само за Австрия, а за различията и толерантността в цяла Европа.
 
Събитията в Украйна и руското антигей законодателство повлияха и по време на конкурса. Когато са обявявали резултатите, изпълнителките от Русия са били освиркани. В крайна сметка Русия завърши на седмо място, точно след Украйна.

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин се изказва скептично в Туитър с поста си, че резултатите от конкурса показват европейската интеграция и нейното европейско бъдеще - "брадато момиче".

"Това е краят на Европа, подивяла е. Вече няма мъже и жени, има "то", казва националистът Владимир Жириновски.

Лидерът на Либералната демократическа партия допълва:"Преди 50 години съветската армия окупира Австрия. Направихме грешка, че я освободихме. Трябваше да останем там."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
До SS преди 9 години
А бе човек, направо обясни какво точно означава. Някои тук ще изгубим сума ти време да си превеждаме от езици, каквито не сме учили и в крайна сметка пак не е сигурно дали ще стигнем до истинския смисъл.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека покаже доказателства, че е хомосексулна и тогава ще и/му повярвам на приказките. Искал е човека да спечели, на каква цена обаче.
30
3
 
32
 
! Отговори
третипол преди 9 години
Нарочно го избраха този брадат п*дал , за да отклони вниманието в медиите от случващото се в Украйна Нали е по красиво да дават такова същество , отколкото изгорени и разстреляни хора по улиците Красота
29
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От край време брадати жени забавляват плебса в пътуващи циркове, просто е време да си дадем сметка, че толерантна Европа е цирк...
28
5
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 9 години
Ама ти отричаш шимейлите?!Ах, колко си льоооош! Ще се оплачем на Хелз. комитет!Ах, ах, ах!
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ай сектир....
26
2
 
28
 
! Отговори
SS преди 9 години
"Победата" на този човек е съзнателна манипулация на организаторите на този "конкурс". Конкурсите са със състезателно начало - а в случая нито песента е нещо особено, нито визията на изпълнителя би допаднала на нормалните европейци. Вижте в нета какво означава сценичното име "Кончита Вурст" на испански и немски и ще ви стане ясно, че "това" е политически продукт. Няма смисъл да се хабят тонове мастило - нормалните хора ще забравят след 1 месец.
25
2
 
32
 
! Отговори
Демократ преди 9 години
НЕ,НЕ и НЕ!"Демокрация" не означава слободия и толериране на противоестественото.Някой се опитва да подмени ценностите, да зарази и изопачи тълкуването на понятието"свобода"!Хората с проблеми в сексуалната ориентация не бива да бъдат избивани и репресирани, но от това не следва, че медицинският им проблем ще бъде въздигнат на пиедестал като еталон за подражание!Както има параолимпийски игри, така и транссексуалните могат да си организират техни инициативиНо не мешайте болното със здравото!
24
2
 
33
 
! Отговори
реалиста преди 9 години
Света се изражда. На доброто се казва лошо, а на лошото се казва добро. Такива хора не трябва да се насърчават да демонстрират ненормалността си и да се величаят като жертви едва ли не следа като са избрали да бъдат такива.
23
1
 
29
 
! Отговори
ined преди 9 години
Що не пратихме Гъзис да му е конкуренция?
22
2
 
46
 
! Отговори
БПФ преди 9 години
Това е истински триумф на извратенящината, гнусотията и противоестественото !!!! Отврат, отврат и пак отврат !!!!
21
3
 
37
 
! Отговори
48010 преди 9 години
Да сме толерантни към различните е добре, но когато нещото изглежда противно как да си пречупим чувството за естетика...и защо?!
20
8
 
16
 
! Отговори
DDR преди 9 години
Един въпрос - най-силният аргумент на противниците на ЕС гейовете и лесбийките ли са?Питам, защото все това се дъвче по форумите - то не са еврогейове, то не са толерастии, та си викам, абе тези хора нямат ли някаква друга платформа на която да стъпят - идеологическа, икономическа, културна ако щете и религиозна?
19
3
 
39
 
! Отговори
Доволен от събитията преди 9 години
Аз пък се радвам, че това нещо спечели и че най-накрая всички видяха "Евровизия" какво представлява наистина - едно травеститско шоу :)))Да си го гледат европейците и полу-***.
18
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да гледаш Евровизия стана като да виждаш, да усещаш че те изнасилват, но да не смееш да извикаш от страх да не те обвинят в нетърпимост.
17
3
 
49
 
! Отговори
keles преди 9 години
Много ми е интересно как е спечелил Евровизия след като в ютуба има 120 плюса и 703 минуса??
16
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой на никого нищо не натяква - древните египтяни са се епилирали от главата до петите и са се гримирали (и мъже и жени) и както виждаме, оставили са ни в наследство богата цивилизация. Това, че някой е мъж в женско тяло или жена в мъжко тяло е лична трагедия и докато не прави нещо противозаконно, не може д абъде предмет на омраза или санкция. Утре някой ще реши, че тези с по-кривите носове или недотам косматите гърди трябва да бъдат санкционирани.
15
2
 
27
 
! Отговори
Мата космата брадата преди 9 години
Вълнувам се, мого се вълнувам...Ахх...каква победа за нас, различните...скоро и във вашето семейство...
14
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В САУДИТСКА АРАБИЯ ДОСЕГА ЩЕШЕ ДА СЕ ПЕЧЕ ГОЛ НА СЛЪНЦЕТО УВИСНАЛ НА ТРЕТИЯ СИ ПОЛ.
13
3
 
53
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Кога господата еврогейци ще започнат да правят необходимата разлика между толерантност и агресивна ***?

Спонсорирани публикации