Кончита Вурст - кралицата на толерантността

Брадатата победителка в "Евровизия" с топло посрещане във Виена
Обновена: 13 май 2014 14:17 | 12 май 2014 12:47,
403
Кончита Вурст - кралицата на толерантността
Снимка: Reuters

Брадатата Кончита Вурст, която спечели Евровизия, се прибра в неделя във Виена. Тя бе посрещната на летището в австрийската столица от повече от 1000 фенове, пише "Гардиън".

Някои от тях си бяха нарисували бради и пееха песента "Rise Like a Phoenix", с която Кончита спечели конкурса.

Кончита Вурст е на 25 години и истинското й име е Том Нойвирт. Екстравагантността на изпълнителката породи много полемики преди финала на Евровизия в събота.

Още по темата

След като са били обявени резултатите, активността в Туитър е скочила - публикувани са 47 136 туита в минута, а общият брой е повече от 5 милиона.

По повод разговор за толерантността Кончита Вурст коментира пред репортери, че проблемът с дискриминацията ще продължава и тя се бои, че няма да доживее края му.

"Това не е само моя победа, победа е за всички, които вярват в бъдеще без дискриминация, изградено с толерантност и уважение", допълва Вурст.

Феновете развяваха плакати с надписи "Обичаме те" и "Кончита - кралица на любовта и толерантността", предава АФП.

След представянето й на Евровизия Кончита вдигна трофея и извика: "Ние сме единни и не могат да ни спрат". Във Виена тя обяснява, че това се отнася за някои политици, които добре познаваме.

Австрия побеждава на европейския конкурс за първи път от 1966 г. Местна радиостанция е отпразнувала победата, като е пуснала 48 пъти песента на Кончита в рамките на 4 часа. В конкурса Холандия финишира на второ място с 238 точки, а Швеция на трето с 218 точки.

Австрийският президент Хайнц Фишер също казва, че това не е победа само за Австрия, а за различията и толерантността в цяла Европа.
 
Събитията в Украйна и руското антигей законодателство повлияха и по време на конкурса. Когато са обявявали резултатите, изпълнителките от Русия са били освиркани. В крайна сметка Русия завърши на седмо място, точно след Украйна.

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин се изказва скептично в Туитър с поста си, че резултатите от конкурса показват европейската интеграция и нейното европейско бъдеще - "брадато момиче".

"Това е краят на Европа, подивяла е. Вече няма мъже и жени, има "то", казва националистът Владимир Жириновски.

Лидерът на Либералната демократическа партия допълва:"Преди 50 години съветската армия окупира Австрия. Направихме грешка, че я освободихме. Трябваше да останем там."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
38
 
! Отговори
keles преди 9 години
Лопни го 2-3 пъти с кофата за прасеата дън съ мъчи!! )))))))
11
1
 
57
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Сега тези "ценности" ни се налагат изкуствено от ЕС и отърване няма. На Запад може да е нормално да си ***, но при нас на това не се гледа с добро око. Всяко изкуствено насаждане на "ценности" е вредно.
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последните три абзаца от статията казват всичко!Харесват ми!Търся повод да отида да гласувам на евроизборите и не намирам нито една причина.
9
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъй като Евровизия се гледа от цели семейства, та ми е интересно на някой родител наложи ли му се да отговаря на неудобни въпроси от детето си, и какво точно му е отговорил относно "нещото", което спечели.
8
2
 
49
 
! Отговори
аз съм българче преди 9 години
"Кончита Вурст - кралицата на толерантността"Защо членувате титлата в женски род, нали това нещо е от третия пол? Я членувайте "крал" съобразено с третия пол, а не в женски или мъжки род, иначе ще сезирам БХК и ще ви обвиня в дискриминация! :D
7
2
 
30
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
тук само ми липсва Деян Икебаната в целия тоя сценарий ...къде ли се е е затрил да събира пак съчки по бельо?
6
3
 
46
 
! Отговори
МАРА НОРМАЛА преди 9 години
Евровизионери Лицaтa - брaдaти, Гърдите - космaти. В рокля от копринa, A долу виси слaнинa.
5
1
 
60
 
! Отговори
assa преди 9 години
Сега, това какво е? *** ли е, какво е това недоразумение? Ха добре дошли в ЕвроГейския съюз!
4
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"След представянето й на Евровизия Кончита вдигна трофея и извика: "Ние сме единни и не могат да ни спрат". Във Виена тя обяснява, че това се отнася за някои политици, които добре познаваме."Ние, кои ние? Да не би името ви да е легион?
3
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не одобрявам да се пишат толкова дълги статии за ***.Това че Европата целува г*за на въпросния травестит не ме вълнува и не значи, че и ние в България трябва да правим така.
2
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То бива толерантност, ама това вече е толерастия! Всичко си има граници.
1
3
 
92
 
! Отговори
Discovery преди 9 години
А бе аз по принцип съм толерантен и не ми пука, човек какъв е... по народност, по религия, по себевъзприемане и т.н... Ама, както един колега съфорумец се изрази, това да се опитват постоянно да ни го натякват медиите, като най-нормалното неща на земята е много дразнещо!!!

Спонсорирани публикации