Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител

Той е станал над Охотско море
Обновена: 4 юни 2014 14:09 | 4 юни 2014 07:30, Красимир Ангелов
281
Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител
Снимка: Reuters, архив

Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет в международно въздушно пространство над Охотско море, призна преди ден Пентагонът, цитиран от Франс Прес.

Напрегнатата ситуация е станала в края на април, заяви говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън.

"На 23 април следобед изтребител "Сухой 27" прехвана разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ, който изпълняваше рутинна мисия в международното въздушно пространство над Охотско море", в руския Далечен изток”, обяви полковник Уорън.

Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен.

Председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси и министърът на отбраната Чък Хейгъл са изразили пред руските си колеги безпокойство във връзка с инцидента.

Това е вторият подобен инцидент от началото на украинската криза и нарастването на напрежението между Москва и Вашингтон.

На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море.

Тогава Пентагонът осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
0
 
! Отговори
до 248 преди 10 години
Бай Михале, да, загубите на руснаците са повече (около 1,2 млн.), но не несравнимо повече както се е случвало много пъти в началната фаза на войната. Ответната страна губи 800 хил - 1 милион (по различни данни), от които около 550-600 хил. немци. Говоря за сражението като цяло, а не само за втората му фаза (290 хил. пленени, избити, умрели в Сибир немци). Загубата на 6-та армия (и не само) е безвъзратна за Германия.
222
0
 
4
 
! Отговори
Топ Ганчо преди 10 години
Бачо Михалчо,съветвам те да посетиш волгоград и да се опиташ да почустваш атмосферата вместо да цитираш общоизвестни неща за ВСВ.Ако си бил там няма как да не усетиш защо хитлеристите са капитулирали.Усетих го там при -38 точно край мамаев курган и 2м лед на волга.Още събират гилзи от полето.Говорил съм с оцелели(не руснак) който не искаше изобщо да коментира въпреки че е бил през цялото време на фронта без ротация до столинград.
221
1
 
2
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До до 243--245;Съгласно военните доктрини Нападащите трябва да превъзхождат отбраняващите се 3 до 5 пъти. При Сталинград отбраняващите се превъзхождат нападащите 6--7 пъти.Това е истината.
220
0
 
1
 
! Отговори
Топ Ганчо преди 10 години
Като толкова сте запознати разгледайте снимките от прелитанията на су-то над фрегатата.Разликата е че РЭС комплекса се състои от 4системи а активната част прилича на 2 УР-а закачени на крилата на су34ката.Разликата между самальотите за ВВСР и за износ е в разположението на контейнерите.За износ са под крилата,а за собствена употреба са на края на крилат.На су 24 не се монтира изобщо поради факта че е морално стар.Имат са ги на миг31цата.(водач)
219
1
 
2
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До до 243--245;Толкова са участниците от немска страна. Само 6 армия са немци.Руснаците пробиват при Унгарците и Румънците. Пленените са 100 000 от тях остават живи и се звръщат само 5 000.Голямите жертви са на Руснаците. Там трима руснака се бият с 1 пушка.Като убият първия взема я втория.Като убият него взема я третия. Това го пише ХРУШЧОВ и ЧУЙКОВ.Руснаците да не се гордеят със сталинград.Да там Гьоринг се излага.Ген.ЦАЙЦЛЕР нарежда всички да се хранят с дажбите на обкражените войници.
218
0
 
1
 
! Отговори
Топ Ганчо преди 10 години
Много специалисти от кварталното кафене постваха по долу мнения-политически анализатори,историци,военни стратези и прочие..Не карайте четящите да се смеят или...плачат.Поне се опитайте като цитирате факти да си проверявате източниците например фалшивата информация за су-то на което уж имало РЭС комплекс разработка от 90те години..Самите производители от Калуга опровергаха че тези контейнер(и) е за други модели самальоти.Тази система си я изнасят дори и струва 126млн рубли и върви с су34мк.
217
0
 
2
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Анонимен--241;Продължение;Целта на операцията при АРДЕНИТЕ е да се изтлскат съюзниците и да се превземе АНТВЕРПЕН.Хитлер избира лошо време--16.12.44г.за да несе ползват ВВС.Срещу тях си имат новобранци ,които се подготвят да навлязът във воена форма.САЩ не очакват там нападение защото терена е гора и танковете не могат да се разгърнат.101 дивизия е обсадена при ***.Ген.Патън е на 250 км. За 48 ч. две дивизии са там. и прогонват немците а и времето се оправя и ВВС действа.
216
1
 
4
 
! Отговори
до 243 преди 10 години
Бай Михале, да, за сравнение не може да става и дума, но по други причини: времетраене и мащаб на битката. При Сталинград само загиналите от всяка една от страните надхвърлят 1 милион, за какви 280 хил. немци бълнуваш? Германия претърпява такъв разгром, от който така и не успява да се съвземе чак до края на войната.
215
4
 
3
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Анонимен--241; Продължение;А ти знаеш ли клко пъти Сталин е молил Съюзниците да увеличат натиска.Много пъти.Град ДРЕЗДЕН е бомбардиран по искане на Ген. Антонов,защото е голям ЖП център. Той не е бил включен в плановете на съюзниците.Големите жертви са пропаганда на ГЬОБЕЛС. Жертвите са 25 000 човека.Защо не висе свиди ВАРШАВА а плачете за ДРЕЗДЕН?
214
1
 
2
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Анонимен--241; Изобщо не може да става сравнение между Сталин град и Ардените. При Сталинград съотношението беше 280 000 германци,Италианци,Румънци и Унгарци срещу 2 милиона руснаци. При Ардените съотношениетое 250 000 SS са Срещу новобранци които са оставени да навлязат във военна форма,Освен това главореза ОТО СКОРЦЕНИ с 500 човека,отлично говорещи АНГЛЙСКИ, е изпратен да убие Айзенхауер и да всее объркване.Разузнаването на САЩ разбира намерението. Айзенхауер е заменен с приличащ на
213
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помислете, руският изтребител е минал на 30 метра от американския самолет. На това му се казва висш пилотаж от много висока класа.Що се отнася до западния фронт, германците така са натиснали американците и англичаните с малобройните си резервни дивизии, че Чърчил и Рузвелт искат от Сталин да предприеме бързо настъпление. Така се осъществява 1000 киломтровото на стъпление до Одер
212
3
 
18
 
! Отговори
от 134 и 234 преди 10 години
След изложените факти, мисля си какво ли би се случило, ако качат въпросната Хибина на няколко ТУ-160 Белия Лебед (по НАТО класификацията Black Jack) и ги пуснат отново да направят визита до Венецуела с бойно въоръжение (разбирай ядрено оръжие), каквато визита направиха ноември месец миналата година, при която чичо-самовското правителство беше с настръхнали коси....
211
4
 
5
 
! Отговори
До 235 Adam 1966 преди 10 години
Бай Михаил 231 е прав - наистина е имало момент, в който Сталин е търсил сепаратен мир и е предлагал територията, която Хитлер вече беше завзел и наистина през българския посланик Стаменов. Хитлер дори не му отговорил.
210
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПрЕхванал го... Демек държал го е, ама го е хванал по-удобно. Доста по-кофти ситуация, отколкото ако тепърва трябваше да го прИхваща...
209
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Бива тъпотии ,бива ,но такова чудо отдавна не съм чел. Русофили и русофоби ,спомнете си за дядо Либен и хаджи Генчо. Не приличате ли на тях ?Истината е ,че както си ги "мерят" на едните няма да издържат нервите и ще запалят света.Мислете с главите си.
208
2
 
30
 
! Отговори
Логично преди 10 години
САЩ трябва да увеличат производството на тоалетна хартия за "военни цели", че нещо не могат да насмогнат напоследък...
207
1
 
32
 
! Отговори
До 232 КУКУ преди 10 години
Прав си, СУ-24 е музеен експонат, към който просто са закачили Хибина.А сега си представи колко рула хартия биха се изхабили на Кук, ако тая същата Хибина я бяха закачили примерно на СУ-35, редом с полното му бойно въоръжение.... Друг интересен факт - Кук, който дълго време нарушаваше закона престоявайки незаканно в Черно Море, след срещата с музейния експонат бързо бързо се изнесе. А още по интересен е факта, че руснаците са имали законното основание не да симулират атака, а да атакуват.
206
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кукуИ точно затова, че музеен експонат една камара велики и храбри" американски ... хвърлиха оставките си след имитационна атака от НЕВЪОРЪЖЕН самолет над натъпкания с оръжие Доналд Кук"!МНОГО Е ВЯРНО, ЧЕ СИ КУКУ ОТВСЯКЪДЕ!
205
15
 
3
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До ER_Dr--221 ; От 24.06.до 06.07.41 г се състои най голямата ТАНКОВА БИТКА Между ДУБНО, ЛУЦК и РОВНОРуснаците я криеха защото там Германците ги размазаха. Руснаците ги командваше Ген. КИРПОНОС а РОКОСОВСКИ там е Ком. на дивизия.Тогава Сталин предлага Мир на Хитлер като му дава каквото поиска. Хитлер отказва. Преговорите са водени чрез нашето посолство.Тогава Сталин започва да се моли за помощ. Хрушчов пише;Сталин се страхуваше от Хитлер като мишка от КОТКА. Сталин изпада 10 дни в депресия
204
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ФАКТИТЕ""На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море." - СЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО 40 ХАМЕРИКАНЧЕТА С ПОЖЪЛТЕНИ ГАЩИЧКИ ПОДАЛИ РАПОРТ ЗА НАПУСКАНЕ НА НАВИТО ПОРАДИ ИЗЖИВЯНИЯ СТРЕС! ГОРКИТЕ *** ДУШИЧКИ .."Pyrvo biaha 15, sled tova 27, sega sa 40...Do edna godina ochakvam cialata armia da e podala ostavka :)Prodylzava "informiraneto" na bolshevikite po Youtub