Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител

Той е станал над Охотско море
Обновена: 4 юни 2014 14:09 | 4 юни 2014 07:30, Красимир Ангелов
281
Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител
Снимка: Reuters, архив

Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет в международно въздушно пространство над Охотско море, призна преди ден Пентагонът, цитиран от Франс Прес.

Напрегнатата ситуация е станала в края на април, заяви говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън.

"На 23 април следобед изтребител "Сухой 27" прехвана разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ, който изпълняваше рутинна мисия в международното въздушно пространство над Охотско море", в руския Далечен изток”, обяви полковник Уорън.

Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен.

Председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси и министърът на отбраната Чък Хейгъл са изразили пред руските си колеги безпокойство във връзка с инцидента.

Това е вторият подобен инцидент от началото на украинската криза и нарастването на напрежението между Москва и Вашингтон.

На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море.

Тогава Пентагонът осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
3
 
8
 
! Отговори
бай Михаиле, преди 10 години
Наш войник не е стъпвал на източния фронт. Какви кости, какви българи, какви степи.
182
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, бай Михаил лъже та се къса. Платен писач.
181
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците са малко на гол тумбак чифте пищови.
180
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много глупости съм чел от антируски настроени хора, но толкова лъжливи и глупави писания като тези на бай Михал не бях чел скоро. Такива глупости и откровени измислици нито англичани, нито американци са писали! Злобата у бай Михал тече като буйна река, в която може и сам да се удави! Защо не си пробва фантазията да разказва рибарски случки - колко голяма цаца като акула е уловил.
179
16
 
5
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До До бай Михаил--201;Руснаците посрещнаха Германците като освободители ,защото не исках да се сражават за ОМРАЗНИЯ ИМ КОМУНИЗЪМ-Така пишаят Руските историци.За да спре отстъплението Сталин НПИСА ЗАПОВЕД--227 . НКВД да стреля по отстъпващите войници.Няма друга страна със 6 милиона пленени.Воения историк Ген. ВОЛКОГОНОВ пише; Нашите жертви са между 37 и 50 милиона.Костите на нашите войници още се белеят по степите но няма кой да ги погребе,Това е Русия човешкия живот не струва 1 плюнка.
178
14
 
6
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До До бай Михаил.--198 ;САЩ хранеха Руската армия.Прочети Телеграмите между Сталин и Рузвелт.Там е описано всичко ,каквото дават САЩ. Изд.са 1976 г Там пише чр изплащането ще почне след края на войната когато руснаците се съвземат. Рузвелт прави много отстъпки на Сталин. Рузвелт ги пусна да влязат в Берлин без знанието на Чърчил.Тия неща ги пише и в документите от ЯЛТА о ТЕЛЕГРАМИТЕ. Чети КНИГИТЕ от преводача на Сталин--ВАЛЕНТИН Бережков изд.1972 г и ПРЕЗ ОЧИТЕ НА РУЗВЕЛТ Изд.1947 г
177
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е САЩ да поискат пари от Русия за тоалетна хартия и лечение на моряците от "Доналд Кук" и да се засрамят ,че повече от половината екипаж е подал рапорти за напускане още докато им бършеха насраните от страх ***.И как няма да е така като ги лъжат ,че няма никакъв проблем и колко добре са защитени.Всъщност руския самолет им е заглушил и блокирал цялата електроника и негърчетата на кораба не са могли даже да свалят калъфите на оръдията ,а самолет на 30 м просто те разтърсва от звука
176
6
 
25
 
! Отговори
До бай Михаил преди 10 години
Германците ги победи смелия руски народ.
175
3
 
20
 
! Отговори
До бай Михаил преди 10 години
След войната, американците дават заеми на цяла западна европа със големи лихви, плана маршал. Започва печатницата на зелените хартийки. За един сватба, за друг брадва, американците налагат своя долар, без покритие, като световна валута. Американците са търгаши.
174
12
 
6
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Bulgatani--190;Началото на 1942 г Ген. Патън Плени 250 000 армия на Ромел начело със заместника му.САЩ и Англия освободиха Италия и Средиземно море. Преди тях Англия се биеше с Ромел в Северна Африка,който разплагаше с 1 милион армия/германци и италианци/.При СталинградНападащите бяха 280 000 ,само 6 армия бяха немци другите бяха Италианци,Унгарци и Румънци. Руснаците бяха 2 милиона. Германците ги победи природата и глупостите на Хитлер.
173
4
 
18
 
! Отговори
До бай Михаил. преди 10 години
Американците са продавали оръжие на Германците, американците от край време са търгаши. А след войната са имали свои концентрационни лагери в които са избили един милион германци. Ползвали са ги като опитни свинчета.
172
4
 
19
 
! Отговори
До бай Михаил. преди 10 години
А войните във Виетнам, Ирак, Кувейт, Гренада, Латинска Америка, държавни преврати, сваляне на президенти, слагане на свои, един милион починали иракски деца - това е дело на Американците.
171
14
 
7
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Bulgatani--190;Не се наричайте българи.СРАМ.До края на 1941 г.Русия загуби 6,3 милиона единици стрлково оръжие и 20 500 танка.Поиска примирие с Хитлер но той отказа.Сталин започна да се моли като ***; ДАВАЙТЕ ПОМОЩ ЗАГИВАМЕ.На 16.о7.41 г Хари Хопкинс Беше в МОСКВА. До края на 1941 г САЩ и Англия му дадоха 2200 танка.Танк Т--34 го правеха с листова стомана от САЩ и Англия докато изместят заводите зад УРАЛ. В Техеран Сталин каза БЕЗ ПОМОЩА ГУБЕХМЕ ВОЙНАТА, Четете повече. Има го написано
170
24
 
7
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До ЗЗЗЗЗ--185;Русофилите сте най --големи предатели.Всички злини които са сполетяли Б--я са дошли от Русия и русофилите.Русия не призна СЪЕДИНЕНИЕТО вие също.Писахте писмо/МАХЗАР/ до Султана да обяви война на Б--я и да окупира Источна Румелия.Великия везирКямил Паша каза; СРАМУВАМ СЕ ЗА ВАС БЪЛГАРИ.Детронирахте Батенберг за 300 000 лв.-платени от Русия.Вдигнахте септемврийския метеж 1923 г по заяповед от Русия. Бяхте по --страшни от Руските танкове. Избихте 30 000 за 2 месеца.
169
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sega ruskite trolcheta shte ni informirat za broikata "podali ostavki" :)
168
3
 
24
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
"НАТО е алианс от цивилизовани държави"????!! Знаеш ли, такива смешки имаше едно време в "Стършел". Това да речеш на тези нато-нацисти "цивилизовани"??? Връх на слабоумието! Само който не го е мързяло, той не е прочел и видял какви ги вършат тези изверги по всички страни като почнеш от карибите, през близкия изток,далечния, та до японско. КЪДЕ ВИДЯХТЕ ДЕМОКРАЦИЯ СЛЕД ТЕХНИЯ БОТУШ? Правилно, НИКЪДЕ!!!!!!Имам чувството че не са хора, а някаква ***, която за нищо друго съзидателно не става!!!
167
11
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
До Bulgatani Без хилядите камиони , джипове , самолети , танкове и оборудване съветите нямаше да имат мобилност . Това искаше да ти каже човека . Ти най-добре коментирай " успехите " им на Афганистанския фронт !
166
6
 
25
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До Бай Михал 169 и други прости хора. Трябва да се разбира, че изход на войната бе решено само на советско-германския фронт! Само там! Само руската армия маршируваха от Москва до Берлин, нали? Без никакъва помощ! Ако говорите за помощта на съюзници- това е много смешно! Втори фронт от союзниците в Европа беше открит само в 1944 г., юни. Малко е късно, нали?
165
5
 
27
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Нормално да се *** момчетата... те са свикнали да вояват срещи талибани с калашници... Къде са виждали ненормални фанатизирани руснаци с танкове и самолети.. Те срещнаха проблеми даже във Виетнам, където дръпнатите не разплоагаха с нищо друго освен с автомати и картешници.. Щатите доста са се объркали.. Русия не е държава в която могат да влязат и да окупират както са свикнали. ЗА по незапознатите ще кажа,че от единия край на Русия до другия разстоянието е по-голямо отколкото от тук до САЩ
164
14
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До До демократТова е опорна точка на марксистко-ленинската демагогия. Според нея капитализма е зло а комунизма добро. И не може да има вечно съжителство между строевете. Т.е. само да е по-силен капитализма и ще унищожи комунизма. Само, че история показа друго, а именно, че като всяка изродска идеология - комунизма си умря от безумието си. И всички опити на всеки мързелив и аморален ***, да го възстанови - не само няма да се провали.Това както и цялата им сатанинска идеология и пълен ***.