Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител

Той е станал над Охотско море
Обновена: 4 юни 2014 14:09 | 4 юни 2014 07:30, Красимир Ангелов
281
Пентагонът призна за инцидент с руски изтребител
Снимка: Reuters, архив

Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет в международно въздушно пространство над Охотско море, призна преди ден Пентагонът, цитиран от Франс Прес.

Напрегнатата ситуация е станала в края на април, заяви говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън.

"На 23 април следобед изтребител "Сухой 27" прехвана разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ, който изпълняваше рутинна мисия в международното въздушно пространство над Охотско море", в руския Далечен изток”, обяви полковник Уорън.

Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен.

Председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси и министърът на отбраната Чък Хейгъл са изразили пред руските си колеги безпокойство във връзка с инцидента.

Това е вторият подобен инцидент от началото на украинската криза и нарастването на напрежението между Москва и Вашингтон.

На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море.

Тогава Пентагонът осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай Михал------------------"Когато Ген. Патън е на 100 км от Берлин отива при Айзенхауер и му казва;Пускай ме след 24 ч. съм в Берлин.Той командва 3 танкова Армия,Но Айзенхауер го праща в ЧЕХИЯ."И какво ще прави в Чехия??? :)Луд Гидия! :)
202
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай Михал------------------А ти колко си грамотен - "... Освен историята от 1947 ..."Защо точно 1947 ???????
201
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай МихалТова показва колко си неграмотен.----------------------Кое показва колко съм неграмотен??? Шегата ми ли?
200
14
 
4
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Анонимен--217;Това показва колко си неграмотен.Когато Англчаните научават Ген. Монтгомъри побеснява.АНглия Воюва 2 год. сама срещу Германия. Над Лондон са хвърляни и Руски бомби,Нали бяха съюзници с Хитлер.Освен историята от 1947 г нищо друго не сте чели.Жалко. Тя е предназначена за хора които не разсъждават.Русия се била срещу Фашистите. Хитлер е Социалист.първата му партия се казва Гермаянска Работническа партия.Той после я после я прекръства на ; Германска Национал--Социал.Работ.партия
199
0
 
7
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
От началото на руското стратегическо настъпление Сталин е бил принуден да бърза и да демонстрира, че нищо не е в състояние да го отклони от пълния разгром на Германия. По ред причини. И дума не е можело да става за някаква обсада на Берлин.
198
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай Михал - и още:------------------------------------Когато 30 000 германци се предават на Патън, защото не искат да се предадат на Руснаци, Патън се забързва към Берлин, но Руснаците вече мятат ракети, когато Патън приближава града!Много ясно, че ще искат една седмица, за да учавстват и те накрая със малкото пехотинци, с които разполагат!
197
2
 
10
 
! Отговори
Фраер преди 10 години
Спешно Путин трябва да нареди и финансира създаването на безопасни бомби иракети пълни с екскременти ! Следващият път когато пратят СУХОЙ да плаши кораб пълен с *** да оборудват самолета с ХД камери може и екстра самолет да пратят. Пък да не имитира атака а да атакува с безопасните ракети и боби пълни с л... И да снимат оаканият модерен кораб. После Раща ту дей ютуб и т.н. така хубаво ще им стане като видят и атака с реално оръжие. Американците имат нужда
196
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай Михал------------------------"Така както сте ги оградили ги задръжте 1 седмица ите ще сепредадат без бой" - отново се вижда тук американската наглост и подлост, те винаги искат да омаловажат останалите хора, все едно са някакъв ***. Но така и не успяват да изпреварят руснаците и РУСИЯ влизат първи в Берлин, а за САЩ остава да се дотътрят до там и да се снимат. И по възможност да напишат - това е освободена страна с помощта на САЩ. Точка. С помощта на САЩ!!! Други там не е имало!!!
195
1
 
12
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
СССР щеше да спечели войната и сам, но с повече жертви. Германците я губят още през декември'41. Дори малко по-рано, в момента когато става очевидно, че не изпълняват графиците на "Барбароса". Всъщност губят още през есента на 1940, когато става ясно, че няма да постигнат въздушно превъзходство над Ла Манша. Както губят ПСВ още при Марна, т.е. фактически при маневрата за Таненберг. После и в двете войни всичко останало е въпрос на време и безсмислена вандалщина и жертви.
194
4
 
1
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До neo--211;Това го пише в Телеграмите между Сталин и Рузвелт и в Документите от ТЕХЕРАН И ЯЛТА. Рузвелт се съгласява без ЗНАНИЕТО НА ЧЪРЧИЛ. Когато Ген. Патън е на 100 км от Берлин отива при Айзенхауер и му казва;Пускай ме след 24 ч. съм в Берлин.Той командва 3 танкова Армия,Но Айзенхауер го праща в ЧЕХИЯ. Когато Руснаците ограждат БЕРЛИН Айзенхауер участва на съвещание при руснаците и ги съветва;Така както сте ги оградили ги задръжте 1 седмица ите ще сепредадат без бой,но русн. дав.850 000ж
193
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като конвенция Монтрьо е в сила есадреният мининосец "Доналд кук"какво е търсил в "международни"води,но обсега на действие на въоръжението му покрива голяма част от руска територия?Защо не съобщят как е завършил този" инцидент" с невъоръжения СУ24?Наглостта на управляващите в САЩ не подлежи на квалификация,осочено в "миротворческите им операции"навсякъде по света.
192
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А пък Станишеф разрешил на бате Бойко да си прибере кафеварката ... :)
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък чух, че Сталин разрешил на Рузвелт да проведе десанта в Нормандия :)
190
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рузвелт рaзрешил нa Стaлин дa влезе в Берлин-------------------------------------------аххахахахахахахахаха аххахахахахахахахахаКакви мозъчни напъни ....
189
1
 
16
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
До Бай Михал 209Там, в книгите също пише, че помощта на САЩ за СССР е само ...4 /четири/ процента за цялата война. Ама това май си го прескочил. Основната тежест понесе руския человек !
188
2
 
7
 
! Отговори
СОРОСОИД преди 10 години
БАЙ МИХАЛЕ ОТ ДНЕС ТЕ КРЪЩАВАМЕ МИСТЕР МАЙКЪЛ! ЗАПОВЯДАЙ В ХАМБАСАДАТА ДА СИ ВЗЕМЕШ ХОНОРАРА.
187
7
 
1
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До бай Михаиле,--208;Ей глупав народ. Цитирам ти какво пише Ген. Волкогонов бе.Отнася се за Руските войници. По време на Съветската инвазия в Афганистан загиват над 15 000 руски войничета и 73 БЪЛГАРСКИ. Това го пише Ген. ЛЕБЕД и ИГОР БУНИЧ в ОПЕРАЦИЯ БУРЯ--333.Четете бре хора.
186
4
 
16
 
! Отговори
ФАКТИТЕ преди 10 години
"На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море." - СЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО 40 ХАМЕРИКАНЧЕТА С ПОЖЪЛТЕНИ ГАЩИЧКИ ПОДАЛИ РАПОРТ ЗА НАПУСКАНЕ НА НАВИТО ПОРАДИ ИЗЖИВЯНИЯ СТРЕС! ГОРКИТЕ *** ДУШИЧКИ ...
185
1
 
15
 
! Отговори
neo преди 10 години
Do bai Mihal......Рузвелт рaзрешил нa Стaлин дa влезе в Берлин????? По голямa глупост не съм чувaл. Искaш дa кaжеш че някой пълководец ще остaви трофеите си нa друг??? Рузвелт вместо дa обере овaциите нa светa и дa стaне освободителя нa Европa решил друг дa обере кaймaкa,a ???? Хaхa друг път мой човек. Пълни глупости.
184
4
 
1
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Анонимен--205;Това показва колко си неграмотен.Аз съм изучавал ВСВ. Притежавам МЕМОАРИТЕ НА ВСИЧКИ СЪВЕТСКИ МАРШАЛИ.Притежавам ина Ген.АЙЗЕНХАУЕР и ГЕН. ОМАР БРАДЛИ.. Ати знаеш ли че Сталин искаше да нападне Хитлер на 06.07.41. Но Хитлер го изпревари.Ти чел ли си Пакта Рибентроп --***.В подписването му участва и преводача на Сталин В.Бережков .От него имам Трилогията му ;Годь дипломатической службь и Рождение коалиций.Чети Конст. Симонов и Ал.Яковлев--конструктора на самолетите ЯК