Русия се готви за достъп до залежите на Северна Корея

Проучени са конкретни проекти в областта на минните ресурси
Обновена: 5 юни 2014 14:22 | 5 юни 2014 10:58, Елка Василева
58
Русия се готви за достъп до залежите на Северна Корея
Снимка: архив, Reuters

Русия планира да получи достъп до залежите на природни ресурси в Северна Корея, след като анулира дълга на тази страна, каза министърът на развитието на Далечния изток Александър Галушка, цитиран от Франс прес.

Руският президент Владимир Путин подписа през май закон, с който се анулират 90 на сто от дълга на Пхенян на стойност 11 милиарда долара от съветската епоха.

Още по темата

"Решението да се отпише дългът на Северна Корея ни позволи да решим редица въпроси, които до този момент не успявахме да решим", заяви Галушка, цитиран от РИА Новости.

Според Галушка Пхенян би могъл да даде на Москва достъп до някои от находищата си в замяна на този жест.

"Ние проучихме конкретни проекти в областта на минните ресурси, разработването на находища и въпроси от геоложки характер, както и възможността (...) на руски компании да бъде даден достъп до находищата с минни ресурси в Северна Корея", уточни министърът.

Групата Базов елемент - холдинг на руския олигарх Олег Дерипаска, е била поканена да участва в обновяването на ТЕЦ, информира руската агенция Интерфакс, цитирана от АФП.

Освен това Северна Корея щяла да улесни дейността на руски бизнесмени на територията си, допълва Франс прес.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
MC преди 9 години
До НагоренПопокатепетълАми обади му се и го питай!Може и да ти вдигне знае ли човек....
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По данни на Южна Корея , КНДР разполага с 2 000 т. злато. В САЩ назрява скандал, защото водещи фирми в електрониката са купували северно-корейско злато чрез Китай. За справка резервите злато на България са 39 т.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В световната борба за ресурси няма непозволени средства.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименГрешиш-демократичният САЩ присъедини Хавай ,държи противозаконно Гуантанамо,и присъединява Пуерто Рико.
34
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И поддерживала сохранение агрессивных и деспотических режимов-изгоев (Иран, Сирия, Ливия, КНДР, Куба) и продолжает это делать. И это при том, что из России уходит капитал, иностранный и отечественный, и что важнее всего, уходит "капитал человеческий": вымирает страна с рекордной скоростью.Хорошо было бы, если бы люди в России все это осознали и задумались. Если еще не поздно.
33
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Итак, ни одна развитая и демократическая страна в мире за 69 лет прошедших после окончания Второй Мировой Войны не присоединила к своей территории "ни пяди чужой земли". Россия же присоединила к 1989 году целый архипелаг (по объему). В 89-ом не удержала, "архипелаг" рассыпался. Но уже с 94-го начала собирать растерянное добро с помощью оружия. Да еще пыталась помогать Слободану Милошевичу (Сербии) тем же заниматься. И поддерживала сохранение агрессивных и деспотических режимов-изгоев (Иран, Сир
32
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците не могат собствените си находища да разработват без западни компании, пък тръгнали на чужди. Сътрудничество с комунистическа Северна Корея разкрива истинската същност на Путин. Луд диктатор, готов на всичко в името на имперските амбиции. Този *** ще запали света.Бот да пази България !
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се присмиваме на руснаците е все едно "Присмял се хърбел на щърбел" Руснаците ще ни задминат във всяко едно отношение вижте ни само 7 млн = 2млн пенсионери +2млн *** турци и други + 1 млн деца +0,5млн безработни + Х .
30
8
 
6
 
! Отговори
Do 43 преди 9 години
До ДокатоВсички комунисти сънувате райския живот, който джуджето ще ви предложи.Ако може и да ни анексира към Русия ще ви е най-добре. Продажници.Отидете първо в Русия и вижте как живеят обикновените хора и тогава го превъзнасяйте това джудже.А милиардите от газ и петрол са ви във фирмите на Путин и обкръжението му.Все едно Пеевски и Ц.Василев да са ни премиер и президент.Но, какво ви обяснявам...на вас гласите ви не могат да уврят цял живот.
29
3
 
16
 
! Отговори
Докато преди 9 години
Докато се присмивате на Русия и Азия, докато се базирате на Факти от преди 80 -150 години, Евразийският влак ще продължи пътя си нагоре, към световното икономическо господство, и ще се приближи видимо до АТЛАНТИциТЕ. А ние ще стоим и ще си цъкаме като стар стенем часовник. C;est la vie.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дядоДядо, ти да не си руски възпитанник?
27
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците имат опит с окупацията,половин Европа беше налапала, днес ще им вземат мините, а утре цялата територия.С Украйна обаче май се получи като в документалният филм, където питона налапа козата, ама нещо и се запречиха рогата и я повърна!
26
5
 
9
 
! Отговори
дядо преди 9 години
@Нагорен тъпоклекъл обясних ти го в предишния си пост-само пиндосите се бият,а умните знаят как да действат и печелят без жертви ;)
25
5
 
20
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Така се прави по демократичен начин,а не като джумериканските пиндоси с война :) далеч напред е Кремъл пред бялото домче с черната маймунка вътре!!
24
2
 
12
 
! Отговори
Червеният флаг преди 9 години
Това ще е новият член от евразийският съюз.
23
13
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Доколкото съм чел, Ким Чен Ум е учил в западен университет и предпочита американски стоки. Пуши американски пури, яде американски храни. Гледа американски филми и американски баскетбол. Денис Родман му е първи приятел. Колата му е американска, сателитната телевизия също. Всичко американско. Русия не присъства във вкусовете му по никакъв начин. Остава въпросът, защо Путин не нападне КНДР? Да не би да го е страх, че малките корейчета ще му отнесат цялата западна територия?
22
3
 
16
 
! Отговори
До 22 преди 9 години
Виж какво, малко си се объркал! Не че запада е враг на Русия, сега те биха си работили с тях и да рахатуват, ама пусто тия "приятели" оттатък голямата локва само ги подръчкват. Разбери, нищо няма да направят, защото да не ти изброявам в колко финансови и банкови институции, промишлени концерни руснаците имат дялове. Някъде даже повече от 51%. Европа е нацвъкана с руски финанси.Това е петата икотомическа сила в света.И то сама!Няма какво да се лъжем,Америка защо така вие - казват"вие на умряло"!
21
2
 
16
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До МАСОНИТЕ НА *** 24АБЕ Я КАЖИ ЗАПАДНИТЕ ФИНАНСОВИ АНАРХИСТИ КОЛКО ДЪЛГ ОПРОСТИХА НА АФРИКА И ЛАТИНСКА АМЕРИКА???
20
2
 
5
 
! Отговори
Белята преди 9 години
До Анонимен 23 : И от къде и как го внасят ?!
19
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Япония си иска курилските острови, а не да строи руски газопровод там. Как може така нагло да се лъже?

Спонсорирани публикации