Най-големите гафове на реферите от световното

Нишимура се подчини на традицията да се помага на домакините
Обновена: 13 юни 2014 14:34 | 13 юни 2014 12:41,
11
Най-големите гафове на реферите от световното
Снимка: Reuters

За голямо съжаление на привържениците на Хърватия и на неутралните почитатели на футбола, японският рефер Нишимура се превърна в главен герой на мача на откриването на Мондиал 2014. Съдията от Страната на изгряващото слънце спази традицията домакините на световните първенства да получават подкрепа от реферското съсловие, констатира испанската редакция на сайта "Евроспорт".

Печалната традиция води началото си още от първата световна купа, разиграна през далечната 1930 г., когато белгиецът Ланженю дава своя принос за успеха на Уругвай с 4:2 на финала срещу Аржентина.

Най-въпиещите примери за подобна подкрепа обаче идват по-късно. Незабравимо е решението на страничния съдия Тофик Бахрамов да зачете гола на Джеф Хърст за Англия срещу ФРГ на финала през 1966, макар че и до ден-днешен не може да се твърди със сигурност, че топката е преминала зад голлинията с целия си обем.

През 1974 г. пък ФРГ надиграва легендарния тим на Холандия, воден от Кройф, също не без помощта на хората в черно. Оранжевите, между другото, имат поводи да се оплакват и от съдийството на финала четири години по-късно, когато отново имат малшанса да се изправят срещу домакина на световното – Аржентина.

Испания също се радва на съдийски подаръци на домакинския си мондиал през 1982 г. В двубоите срещу Хондурас и Югославия иберийците получават несъществуващи дузпи, които им позволяват да преминат в следващата фаза.

Разбира се, съдиите също са хора като всички нас и понякога грешат и в други случаи. "Евроспорт" припомни някои от най-големите гафове, извършени от реферите, на които са поверени мачовете на световното.

Феликс Брих (Германия)

На 18 октомври 2013 адвокатът от Мюнхен се прочува, като зачита "гол" на Щефан Кислинг от Байер (Леверкузен) срещу Хофенхайм. Проблемът е, че изстрелът на тарана е в аут, а топката се озовава във вратата, тъй като минава през дупка в мрежата. Дори след като играчите на Хофенхайм му показват въпросното отвърстие, Брих остава неумолим и домакините са принудени да започнат играта от центъра.

Сюнет Чакир (Турция)

В Манчестър още помнят с "добро" турчина, който изгони Нани в мача срещу Реал М през пролетта на 2013, въпреки че действието на португалеца срещу Арбелоа не заслужаваше червен картон. Това се случи в 55-ата мин., а останалите с 10 души Червени дяволи допуснаха Реал да ги обърне до 2:1 и да се класира за четвъртфинала на ШЛ.

Всички гафове на съдиите прочетете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми рефер с името Нашимукура..остава и да не поддаде дупе ...
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само за една нощ сексуалния апетит към майката на Тицуни Микуро или както там се казва съдията, нарасна милиони пъти.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за Юнайтед защо не казват хилядите подпирания в последните години на Съра, а казват как са ги ощетили един-единствен път?Да припомня случаи - срещу Челси при 3-1 в 78-та мин им дават 2 дузпи до края, при Ливърпул няколко пъти подобни изцепки и да не изброявам хилядите примери. Чак се бях отвратил по едно време да гледам Англия, а ми беше любимото първенство. Пък Реал и Барса в Испания (и не само в Испания) да не говорим. Но това е друга тема.
4
0
 
9
 
! Отговори
Марадона преди 9 години
А "Божията ръка" дето нашият трътльо проспа?
3
3
 
6
 
! Отговори
Готино преди 9 години
Ако не беше измислената дузпа си го удрях на точен..
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Световното още не е почнало и успяха да го осерат.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не виждам смисъл да гледам, при положение, че единственото, което ще се види е, какви резултати са решили от мафиотската федерация.

Спонсорирани публикации