Убитото момче в Горубляне не се познавало с англичанина

18-годишният Емо мечтаел да учи психология
Обновена: 13 юни 2014 14:32 | 13 юни 2014 10:21,
84
Убитото момче в Горубляне не се познавало с англичанина
Снимка: архив Булфото

18-годишният Емил, който беше намушкан смъртоносно от английски гражданин, не се е познавал с убиеца си. Това казаха приятели на Емо пред Нова телевизия.

Инцидентът се случи на 10 юни минути след 23 ч. 18-годишното момче е било наръгано с нож и по-късно е починало в болница.

Още по темата
Майката на Емо разказа, че е имало пререкания в двора на кварталното училище. Първоначално са били 2-3 момчета. Емил е отишъл в двора на училището, след като боят вече е бил започнал. По думите на майката синът й е отишъл да защити приятелите си и не е познавал другите момчета.

Най-добрият приятел на момчето, Добри, разказа, че спречкването е инициирано от приятелите на англичанина. Те дошли от ж.к. "Дружба".

И майката, и най-добрият приятел на момчето отказаха да дадат подробности около фаталната нощ. И двамата заявиха, че искат да оставят полицията да си свърши работата.

Приятелите на момчето твърдят, че не знаят абсолютно нищо за англичанина. Във фаталната нощ те сами закарали Емо до болницата.

„На мравката път прави“, така описват Емо близките му. „Винаги е заставал зад думата си, никога лошо не е направил на никого, винаги е защитавал приятелите си, дори и да не са прави“, разказа братовчедка му.

Мечтата на Емо била да учи психология в Софийския университет. Обичал да чете книги по психология, преди дни изкарал 5 на матурата по философия. „ С каквото се захванеше, винаги го завършваше с успех. Беше мъж, така и си отиде“, разказа най-добрият приятел на Емо. Момчето е искало да стане кмет на Горубляне.

Близките на момчето отправиха апел към съда и полицията да си свършат съвестно работата. Добри заяви, че ще се сформира организация „Справедливост за Емо“, чиято дейност ще бъде да следи всяка стъпка на институциите по случая. Според близките на момчето единствената справедлива присъда за англичанина е доживотна присъда.

Опасенията на близките на Емо е да не екстрадират извършителя в родината му. Опасяват се, че може да се стигне до развитие, подобно на случая с Майкъл Шийлдс, за чието екстрадиране лобираше активно британското правителство.  Ако се стигне до такъв сценарий, близките му заявиха, че ще протестират първо пред английското посолство, а после и пред съда.

Погребението на Емо е утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съболезнования на семейството!Вместо да изкажете съпричастност към трагедията на семейството, давате некомпетентни мнения в пространството за Лондон и България.
48
1
 
6
 
! Отговори
член на Евросъюза преди 9 години
Въпреки че България официално е член на Евросъюза от 2007 год., до ден днешен (2014 г.) повечето онлайн-магазини в Западна Европа са изключили достъпа за закупуване на стоки от тях от България (както и от Русия, Беларус и Украйна).
47
0
 
20
 
! Отговори
Майкъл Шийлдс преди 9 години
Всички членове на Евросъюза са равноправни, но някои са по-равноправни.
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато български гражданин го издирва полицията от Западните "партньори", България веднага го екстрадира на Запад, да го вкарат там в затвора. Но когато западен гражданин извърши престъпление в България, го изпращат в родината му, където за послушание обикновено го помилват (британския гражданин Майкъл Шийлдс след опит за убийство по хулигански мотив през 2005 г).
45
0
 
5
 
! Отговори
Джулиана Мис Джуки преди 9 години
До ДианчетоТой затова Принц Чарлс идва тук няколко пъти и беше много интересно и се среща с пчелари примерно и какво ли не. Според теб елитът на острова е бекъм и спайс гърл обаче явно...толкова ти е увряла тенджерата явно!
44
0
 
14
 
! Отговори
До 43 преди 9 години
Точно преди 2 световни по футбол живеех до окр. болница джеймс кук мидълсбро.С колегите гледахме мачовете в един пъб след работа вечер.Единият път като се прибирах се от работа минавайки по рано край нашият ръб видях локва с кръв на паважа.Вечерта попитах бармана за това,а той само се изхили и каза че това било нещо нормално при местните тийнейджъри при свада да се хванат и за ножове при дори пред пъба.Не се учудвай за нравите им особено ва тези от йорк известни в историята разбойници,пирати.
43
12
 
3
 
! Отговори
Дианчето преди 9 години
Повечето от пишещите не ме разбраха в предишните ми коментари, защото са много ограничени, но няма значение. И англичаните не са цвете за мирисане, но си имат елит и този елит никога няма да стъпи в " *** ". Тук идват само бедните и простите, които се излагат и понякога вършат зулуми като се напият, обаче да не забравяме че и наш *** Балкански като вкара 3-4 водки се мисли за Ален Делон на млади години и започва да кърти мивки. " Не сме народ, а ***"-това го е казал Петко Славейков.
42
0
 
9
 
! Отговори
@ 43 преди 9 години
Има огромно значение , че е англичанин , ако вземеш предвид нападението на морето и как си го измъкнаха маминия синковец все едно нищо не е станало кум УК-я , австралийското *** , което закла друго момче , стотиците проблеми с техни граждани тук и този последен случай. Комплекси имаш ти.
41
0
 
2
 
! Отговори
Tari Cat преди 9 години
Дo 43: В случая има значение дали е англичанин, а комплекси има навсякъде - което пък няма значение.
40
7
 
0
 
! Отговори
без преди 9 години
Какво значение има дали е англичанин или не - много комплекси тук.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
напишете писмо да фараджа да не стъпва англичанин тук
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
англичаните бият статистиката по психопати и социопати, всеки, който влиза трябва да е следен
37
1
 
7
 
! Отговори
Дианче Дианче преди 9 години
Дианчееее, Дианче, много си проста да знаеш
36
0
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 9 години
толкова си пич, колкото Снежанка е Черен Петър.
35
0
 
20
 
! Отговори
Ако се повтори преди 9 години
случаят с Шийлдс, всички трябва да протестираме.Недопустимо е англичаните да мислят, че България е място, където могат да идват на пиянски туризъм, на педофилски посещения или да убиват безнаказано.Те ни дадоха на Сталин, в разрез с официалните международни договорености, а участваха и в бомбардировките.Тяхно кредо е, че Англия има интереси, а не приятели.Преди повече от 70 г. в наши интерес предприе действия Германия.Така че, Чърчил - на съд пред историята, а Грейт Бритън ни дължи компенсации!
34
0
 
19
 
! Отговори
до Дианчето преди 9 години
Дианче, това че имаме дупки по улиците, *** каруцари и прочие и прочие не означава че разни чужди *** трябва да идват и да ни изнасилват или убиват. А на такива като теб чуждопоклонници дето им миете и лижете задниците за няколко паунда повече ще кажа, че сте по - нещастни *** и от тоя мръсен убиец, защото той няма сърце, а такива като теб нямате и душа, нямате род, нямате корени. А дърво без корен.....
33
0
 
18
 
! Отговори
. преди 9 години
...хегемония на техните "съдружници" османските диваци, докато в Европа се появяват най-важните течения в западната цивилизация , открива се Америка и т.н. Алчни са , безскруполни, болни и зли , затова владеят света , не защото ние сме страхливи.@ моите сънародници , обичайте своите , иначе чуждите винаги ще ви мачкат.
32
0
 
21
 
! Отговори
. преди 9 години
@ Дияана мога да се съглася т всички безсмислици , които си писала единствено с твърдението , че тук в България не идва цвета на Англия , цвета на Англия наистина е по разните там острови да харчи парите от ограбените и избитите през вековете държави.@Маккейн , ако бяхме страхлив народ при Дойран щяхме да избягаме , а не да ги бием по празните и дъждясали тикви, вместо това те избягаха, по-скоро сме по-човечни и не сме извратени като тях, прибави към казаното 500 години хегемония ...
31
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До .><.Браво! Да не говорим, че във великотърновско село англичанин дъртак изнасили дете !!! А бабата на детенцето го е хранила преди това.. Когато го съдиха във Велико Търново той напсува на английски съда... Мисля че няма какво повече да говоря...
30
0
 
20
 
! Отговори
умен преди 9 години
До ДианчетоМоже да сме на последните места, може и по улиците ни да има каруци и дупки, ама имаме български добри сърца... Не сме *** като англичаните -тип робот, алкохолици и вонящи кирляши като тях