Литовският президент сравни Путин със Сталин и Хитлер

Далия Грибаускайте: Русия води срещу нас информационна война
23 юни 2014 19:47,
401
Литовският президент сравни Путин със Сталин и Хитлер
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Президентът на Литва Далия Грибаускайте сравни руския президент Владимир Путин с Хитлер и Сталин в интервю,
публикувано днес в германското сп. "Фокус" и цитирано от Франс прес.

"Това е много обективно описание на онова, което прави Путин. Той използва национализма, за да завладее по военен път една страна. Точно това направиха Сталин и Хитлер. Подобно сравнение е напълно адекватно", казва в интервюто Грибаускайте.

"На практика в Калининград, на нашата граница, всяка седмица има военни учения. Русия, впрочем, води срещу нас истинска информационна война. Москва манипулира руските малцинства в Балтика и ги кара да подкрепят агресията на Путин в Украйна", отбелязва президентката.

Членуващата в ЕС и НАТО Литва се безпокои от нарастващия руски военен потенциал край границите си. Украинската криза само засили опасенията на Вилнюс. В началото на юни НАТО започна в Литва, Латвия и Естония мащабни военни маневри. Русия остро разкритикува ученията, приключили на 20 юни, окачествявайки ги като "демонстрация на враждебни намерения", както каза руският заместник-министър на отбраната Владимир Титов, цитиран от агенция Интерфакс.

Литовската президентка би трябвало да се заеме с гарантиране на правата на националностите в страната си, а не да изказва мнима загриженост за съдбата им в други страни, заяви пред ИТАР-ТАСС неназован високопоставен източник от руското външно министерство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
0
 
! Отговори
sopol преди 9 години
Ko stana . Dogovora e podpisan. Yujen potok tragna
231
2
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До Анонимен 311 бъркаш Саддам с Кадафи. Саддам го обесиха, а на Кадафито му се случи друго. Я си признай, че и на теб ти се иска дълбоко да те уважат! А Путин не го мисли - той е най-големият политик на земята през 21-ви век! Всъщност - единственият! И народът му го обича.
230
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно точно е казаното от литовския президент! Това е истината! Но национализма колкото помага на Русия толкова й вреди!
229
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам познат руснак живеещ в Санкт-Петербург, който ми разказва следното:Обажда му се негов приятел от Прибалтика и казва, че постоянно по техните телевизии говорели, че Русия щяла да ги напада. Той се изсмял и му казал:Ти не знаеш, че за вас даже и по телевизията вече не споменават. Ние в Русия забравихме че има такава държави на Балтика, и "на х*у вы нам нужны"Точно така е, без всякаква ирония политическо пристрастие.
228
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека не забравяме, че СССР и Германия бяха съюзници през Втората Световна Война. Неоспоримо доказателство за това е подялбата на Полша и парада на победата в Брест през септември 1940 година когато войниците от червената армия и вермахта маршируваха заедно върху кръвта на убитите поляци.
227
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин ще завърши политическата си кариера като Садам Хюсеин!С тази разлика, че садамчо го уважиха с пистолет, а на *** ще му вкарат един калашник
226
2
 
10
 
! Отговори
цезар преди 9 години
Тази какво ще ми говори за Хитлер, след като те посрещаха германците с цветя и там бяха създадени най големите полицейски банди който помагаха на германците, и предаваха своите сънародници.
225
2
 
10
 
! Отговори
smm преди 9 години
Винаги е "забавно", когато президент на държава лишаваща свои граждани от граждански права на етнически принцип сравнява друг с Хитлер!!!
224
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mного *** се изявяват в коментарите.
223
11
 
9
 
! Отговори
ДС.то преди 9 години
Путин ще завърши политическата си кариера като Садам Хюсеин!
222
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"манипулира руските малцинства в Балтика и ги кара да подкрепят агресията на Путин в Украйна"Аве, не е необходимо да манипулираш никого, за да подкрепя сънародниците си! Яд те е, че са достатъчно неподатливи на твоите манипулации и се наакваш, когато се сетиш, че може да получиш тоа, което заслужаваш за опитите си да ги направиш литовци.
221
3
 
2
 
! Отговори
xxx преди 9 години
'Литовският президент' da si trae, che ste mu izskochi nekoe zapische, flashka, tui-onui!
220
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия мухльовци са на същотото дередже като нас в резултат на европейската си епопея! Зная го лично от жители на тази държавица. Но устите на продажниците са големи като портите на ада. Да не забравят че на тяхна територия са отглеждани част от убийците на майдана!!!
219
2
 
18
 
! Отговори
читател преди 9 години
Никаква информация не получих от прочитането на този пасквил. Само емоции.И, запомнете най-после: на български език не се казва цитирам "Литовската президентка... "Само неграмотен човек може да конструира такова чудо!
218
3
 
7
 
! Отговори
дцд до Странджата преди 9 години
странджа странджа само виж част от фактите има още много порови се до 89 на кое място сме по икономика и население , няма мозък никаФ в *** ти
217
3
 
26
 
! Отговори
дцдц преди 9 години
Имахме корабостроене, корабоплаване, даже океански риболов... Построихме си АЕЦ и Белене щяхме да завършим през 1994, ако не бяха сиините празноглавци, които изпълниха задачата да спрат строежа. И до днес ни тикат в блатото на американските "инвеститори, които са се настанили в енергетиката ни и тепърва ще ни дадат да разберем, както значи американски ТЕЦ в български земи.
216
3
 
19
 
! Отговори
дьдь преди 9 години
Бременните получаваха 45 дни отпуск преди раждане и 3 години платено майчинство. Това го няма никъде в капиталистическите страни. Ако родилката не е на работа- получава майчинството си от общината. Като роди 3 деца има 9 години трудов стаж, За да има пенсия за жената са необходими 20 години трудов стаж и 55 години възраст. Държавата така бе "възложила" на жената в семейството да ражда и отглежда и възпитава децата си, защото за всеки най важни са първите 7 годиниНямаше търговци на дрога, които
215
4
 
23
 
! Отговори
дсдс преди 9 години
България преди 1989 г е между първите в света космическа държава, със собствена изчислителна и компатърна техника, металургия, металорежещи машини, електромотори, велосипеди, конвейрни линии, автоматика, дискове, малки трактори фрези, селскостопанска техника, фуражомелки и комплексни фуражни заводи, в селското стопанство над 3 мил декара поливни, оранжерии, над 1 млн декара плодни градини В ПО ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ ВСИЧКО ТОВА Е УНИЩОЖЕНО. а С ТОВА СА УНИЩОЖЕНИ И РАБОТНИТЕ МЕСТА. Децата ни имаха истински дипломи от български институти и всички имаха гарантирана работа, а България се разви ин
214
3
 
24
 
! Отговори
НЕО преди 9 години
До СТРАНДЖАТАот тая разсипия и безхаберия всеки българин имаше имот и вила и кола и здравето беше без пари и бяхме 9млн. Парното беше левчета и всички ходеха на море и планина и на лагери. Търгувахме с ЦЯЛ свят...........да точно така и със западните държави. Давахме заеми на арабски държави и изнасяхме оръжие за африка. Бяхме един сериозен играч на оръжейния пазар. От тази разсипия ...се краде вече 25 години. Произвеждахме всичко а сега внасяме всичко !!!!!!! *** ТАКИВА БЕЗМОЗЪЧНИ
213
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НагоренПопокатепетълизключително неадекватна Литва и всички коментиращи , които са от въздигналата се мощна Русия. Не може една толкова голяма страна да се ръководи без да има някакъв вид диктатура, което не е нищо повече от ред и здрава ръка. Та нима в САЩ е демокрация ????хахахахха а да не би в Германия да няма строг ред и национализъм сред обикновения Германец. Да не би да няма расова дискриминация в САЩ? Истината е че Путин в пъти вдигна жизнения стандарт и ционистите се

Спонсорирани публикации