Литовският президент сравни Путин със Сталин и Хитлер

Далия Грибаускайте: Русия води срещу нас информационна война
23 юни 2014 19:47,
401
Литовският президент сравни Путин със Сталин и Хитлер
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Президентът на Литва Далия Грибаускайте сравни руския президент Владимир Путин с Хитлер и Сталин в интервю,
публикувано днес в германското сп. "Фокус" и цитирано от Франс прес.

"Това е много обективно описание на онова, което прави Путин. Той използва национализма, за да завладее по военен път една страна. Точно това направиха Сталин и Хитлер. Подобно сравнение е напълно адекватно", казва в интервюто Грибаускайте.

"На практика в Калининград, на нашата граница, всяка седмица има военни учения. Русия, впрочем, води срещу нас истинска информационна война. Москва манипулира руските малцинства в Балтика и ги кара да подкрепят агресията на Путин в Украйна", отбелязва президентката.

Членуващата в ЕС и НАТО Литва се безпокои от нарастващия руски военен потенциал край границите си. Украинската криза само засили опасенията на Вилнюс. В началото на юни НАТО започна в Литва, Латвия и Естония мащабни военни маневри. Русия остро разкритикува ученията, приключили на 20 юни, окачествявайки ги като "демонстрация на враждебни намерения", както каза руският заместник-министър на отбраната Владимир Титов, цитиран от агенция Интерфакс.

Литовската президентка би трябвало да се заеме с гарантиране на правата на националностите в страната си, а не да изказва мнима загриженост за съдбата им в други страни, заяви пред ИТАР-ТАСС неназован високопоставен източник от руското външно министерство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Всичко ти е простичко в главата, със стандартен отговор.Щастлив човек.
11
30
 
10
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
руските *** бутaт светa към войнa, тaя ще им е ПОСЛЕДНAТA! москвa е добро място зa естествен язовир
10
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е гаден !Никой не го обича!Само нашите долни ***!
9
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то да го сравнят с Сталин и Хитлер е комплимент . Всеки знае кои са Сталин и Хитлер, но този президент на Литва нокой няма да го запомни нито знае с нищо. Настройвал бил руските малцинства ...Алооо, някой май не е наред и е за лудница....Как ли е станал президент ..
8
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това горе на снимката Ленин ли е
7
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАЗАЛА Е ИСТИНАТА НА ГЛАС
6
17
 
7
 
! Отговори
233 преди 9 години
Добре че за да стигнат до нас има няколко чуждоезични държави и хвала на Румъния. иначе както сме споделили с тях старобългарската писменост, могат да ни сметнат за тяхна територия под предлог че имаме общи неща.... Това не пречи да ни управляват вече 45+25 чрез подривна дейност и пропаганда но все пак си е друго съвсем да ни завладеят.
5
13
 
22
 
! Отговори
Брат преди 9 години
Кокошка, и тя ше ми говори за Хитлер! По техните градове се разхождат стари нацисти,с внущите си, които правят погроми в Киев, там в лагерите им са обучавали майданутите бандеровци. Побъркана бабушкерка! Абе ше ви видим скоро ееса!
4
16
 
44
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Какво ли не правят жалките колониални ръководителчета, за да се харесат на своите господари ...А, аз си мислех, че само у нас управляват *** и дупедавци ! :)
3
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом снимката е на Путин а не на оная литовка...Тая малко като куче, което гони автомобил и лае злобно...да внимава да не намаже гумите :) :) :)
2
13
 
42
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 1Клекна? За кое е клекнал Путин, брачед? Затова, че си взе Крим ли? Дай боже всекиму такова клякане!Направо ви е.а майката Путин на всички скапани *** ***. Не можете да повярвате к'во ви се случва даже от неговата дипломатичност!
1
7
 
22
 
! Отговори
муспи преди 9 години
А този литовски президент не може да не знае че в ранния Съветски Съюз в ръководните постове е имало повече латвийци отколкото руснаци. Наистина евреи, но и руснаците са биле все евреи.

Спонсорирани публикации