Литовският президент сравни Путин със Сталин и Хитлер

Далия Грибаускайте: Русия води срещу нас информационна война
23 юни 2014 19:47,
401
Литовският президент сравни Путин със Сталин и Хитлер
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Президентът на Литва Далия Грибаускайте сравни руския президент Владимир Путин с Хитлер и Сталин в интервю,
публикувано днес в германското сп. "Фокус" и цитирано от Франс прес.

"Това е много обективно описание на онова, което прави Путин. Той използва национализма, за да завладее по военен път една страна. Точно това направиха Сталин и Хитлер. Подобно сравнение е напълно адекватно", казва в интервюто Грибаускайте.

"На практика в Калининград, на нашата граница, всяка седмица има военни учения. Русия, впрочем, води срещу нас истинска информационна война. Москва манипулира руските малцинства в Балтика и ги кара да подкрепят агресията на Путин в Украйна", отбелязва президентката.

Членуващата в ЕС и НАТО Литва се безпокои от нарастващия руски военен потенциал край границите си. Украинската криза само засили опасенията на Вилнюс. В началото на юни НАТО започна в Литва, Латвия и Естония мащабни военни маневри. Русия остро разкритикува ученията, приключили на 20 юни, окачествявайки ги като "демонстрация на враждебни намерения", както каза руският заместник-министър на отбраната Владимир Титов, цитиран от агенция Интерфакс.

Литовската президентка би трябвало да се заеме с гарантиране на правата на националностите в страната си, а не да изказва мнима загриженост за съдбата им в други страни, заяви пред ИТАР-ТАСС неназован високопоставен източник от руското външно министерство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мда, агент Василев е прав, не сме сами, с нас е РФ и Евразийският съюз, Китай и Иран, Корея и Куба, страните от Латинска Америка, Виетнам и целия останал свят мразещ военопрестъпниците от УСА!
151
5
 
2
 
! Отговори
huk преди 9 години
..BOG DA PAZI PUTIN I NEVEJITE!
150
7
 
2
 
! Отговори
Цццццц преди 9 години
Пак АГРЕСОРА и ОКУПАТОРА показват.За Хага ли се готви?
149
3
 
1
 
! Отговори
бг трол преди 9 години
На снимката-президентът на враговете.
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като говоря не приказвам аз
147
6
 
0
 
! Отговори
По-здрав преди 9 години
Сега и алжирците ще свалят на рашките прашките и ......те си знаят,като от Бългия.Ххахахахахах
146
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Земята се върти в остаси инаме седен континента и четру океяна много знам аз
145
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевСъвсем си изпращял. Пий си хаповете. Никви бомбардировачи и противоракетни системи не са предназначени да ни пазят от каквото и да е. Нашите територия са предназначени да предпазват така любимите на теб "западни демокрации".
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наздаровя
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Болене наздраве ****о
142
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нося името на дедите си и съм християнин. За мен Путин е човек от класата на император Александър Втори- Освободителят! Господ да го ръководи и пази от душманите и да знае, че тук има много приятели, много хора които обичат безплатно Русия и една шепа ***, дето я "мразят" заради доларите и еврата дето им плащат от демоНократичния Запад...
141
2
 
3
 
! Отговори
кочо преди 9 години
до 202 василев не се хвали с в2 стелт руските радари и искандер ги чупят като яребици
140
10
 
8
 
! Отговори
Много фашисти преди 9 години
Едни фашисти смазаха по улиците на Будапеща желанието на един народ,воден от Имре Наги, за нефашистко бъдеще през 1956 година,издигнаха Берлинската стена и разстрелваха германци,желаещи да избягат от фашистите в западна посока,същите фашисти унищожиха бъдещето на Чехословакия,водена от Дупчек,Свобода,Черних през 1968 година,поставиха на власт военния режим на генерал Войчех Ярузелски в Полша,в противовес на поляците и Солидарност и т.н.фашистки работи,а други ги наричат комунистически.Кой знай
139
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 207Къде си го виждал този на снимката?Аааа, а бе, това да не е европейският шампион на топчета - триъгълник, дето се проведе оня ден в Констанца?
138
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заспали плешивия
137
1
 
0
 
! Отговори
Валенса преди 9 години
Ама и за двамата заедно ли?
136
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Литовският президент сравни Путин със Сталин и Хитлер------Някой знае ли къде се намира Литва на картата. Дали се подслушва от ЦРУ за да не излязат същите комични оценки за американците като Полския външен министър.А иначе Путин не знае как се правят демократично работите:-да снабди Лавров с едно шишенце пълно с готварска сол, да го размаха в ООН и да каже, че това е ОМП‌ намерено в Украйна и ползвано от украинската армия.След това пуска СУ-тата и бомбандировки на Киев до откат.
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този на снимката май съм го виждал
134
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страшна държава тая Литва, 1/4 от приходите и идват от необявени тайни парични трансфери... Далия - поредната ялова уфтсъ...
133
7
 
15
 
! Отговори
голямата мечта преди 9 години
Обамата не го интересува Украйна. Обамата иска да реализира голямата мечта на Адолф Хитлер - да завоюва Русия. И понеже го е шубе от пряк конфликт с Руската Федерация, той използва наемници, като "Правый сектор", Литва и Поросенко във фашистка Украйна!

Спонсорирани публикации