Литовският президент сравни Путин със Сталин и Хитлер

Далия Грибаускайте: Русия води срещу нас информационна война
23 юни 2014 19:47,
401
Литовският президент сравни Путин със Сталин и Хитлер
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Президентът на Литва Далия Грибаускайте сравни руския президент Владимир Путин с Хитлер и Сталин в интервю,
публикувано днес в германското сп. "Фокус" и цитирано от Франс прес.

"Това е много обективно описание на онова, което прави Путин. Той използва национализма, за да завладее по военен път една страна. Точно това направиха Сталин и Хитлер. Подобно сравнение е напълно адекватно", казва в интервюто Грибаускайте.

"На практика в Калининград, на нашата граница, всяка седмица има военни учения. Русия, впрочем, води срещу нас истинска информационна война. Москва манипулира руските малцинства в Балтика и ги кара да подкрепят агресията на Путин в Украйна", отбелязва президентката.

Членуващата в ЕС и НАТО Литва се безпокои от нарастващия руски военен потенциал край границите си. Украинската криза само засили опасенията на Вилнюс. В началото на юни НАТО започна в Литва, Латвия и Естония мащабни военни маневри. Русия остро разкритикува ученията, приключили на 20 юни, окачествявайки ги като "демонстрация на враждебни намерения", както каза руският заместник-министър на отбраната Владимир Титов, цитиран от агенция Интерфакс.

Литовската президентка би трябвало да се заеме с гарантиране на правата на националностите в страната си, а не да изказва мнима загриженост за съдбата им в други страни, заяви пред ИТАР-ТАСС неназован високопоставен източник от руското външно министерство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 34Вярно е че е на светлинни години от СДталин тоя как му беше името...Хитлер! Да тръгнеш да превземаш света си е най-върховната човешка глупост! Защо му трябваше на Хитлер Русия? Нима не му стигаше цяла Европа??? Кой е тъпият, а?
31
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТДо скоро си имаха марионетно правителство дето гласуваше каквото му кажат от Москва.Сега и това няма, но пък руските пенисонери ще трябва да плащат пенсиите и на кримчани.Хаир да им.Ей сега вече рсунака ще заживе като бял човек.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Грибаускайте ce, Грибаускайте ce & Грибаускайте ce!nie pa sha se Gerberaiskame, Gerberaiskame i nakrai ste se do-gerberaiskameta mekica da ne e homosexsualna rodninka na ianito ianef
29
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми, казва си истината жената. Само че не съм съгласен, щото Хитлер е на светлинни години пред Сталин. - балистични ракети, невидимия стелт и т.н.
28
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
напълно вярно сравнение като се отчете че всеки от тях е диктатор и престъпник за времето си в което е живял
27
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дхдскЕбахти силната държава БВП на цялата Евроазийка е по нисък от на щат Тексас по време на кризата.90% от който идва от европейски пари за газ.Много романтика много филми.
26
3
 
27
 
! Отговори
Героям САЛО преди 9 години
Литовченца, на Сталин, колкото и на не го уважавам, трябва да му се кланяте и паметници да му дигата, че иначе половината ви държавичка сега щеше да е час то полша или Беларусия, а столицата Ви нямаше да е Вилнюс, а Каунас, кауни такива
25
4
 
21
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Литовците ги е страх те са в паника и ги тресе параноята,тези който обиждат са слаби и незначителни.
24
6
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 12Бранник, той и твоя идол Хитлер е искал да запушва река Москва за да наводни града Москва и да си плува с яхтата си, но виж к'во стана. Това им е хубавото на мечтите- че са безплатни, брачед!
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кои бяха тези литовци и с какво бяха известни?... И тази коя беше? Пале, лаещо в общата глудница!
22
5
 
22
 
! Отговори
дхдск преди 9 години
До АнонименТи да ни си сляп и глух от гледане на CNN,Русия е вече друга силна и мощна държава.
21
2
 
1
 
! Отговори
dodger преди 9 години
тоа сам си прави оценка на "оригиналното" си твърдение - било "много обективно описание", било "напълно адекватно сравнение" ...явно съмнения го гризат все пак
20
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кой настройва жените да стват снайперистки наемнички и да ходят да убиват Руснаци ......Литовци....Москва да си хвърли само *** от обществените *** и това Литва ще изчезне завинаги ама и те по папи от Папата...И после плачат че им набиват канчетата...Еми ще ги набиват..
19
3
 
1
 
! Отговори
ббб преди 9 години
До до 2 муспиЯвно си много зле с историята чети преди да пишеш глупости....
18
3
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 17Украйна не е руска територия, папагал! Само Крим от територията на Украйна е изконно руска територия! Понял?
17
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 7Какво прави за родината си?Освен, че седи вече 15 години като вожд и ако не си го разболеят по стар обичай още толкова ще седи.
16
6
 
21
 
! Отговори
7 преди 9 години
До АнонименДа не го обичат защото е силен и прави всичко за родината си,ако беше американска *** и предател като някой всички щяха да го обичат нали......
15
2
 
36
 
! Отговори
да бе преди 9 години
В началото на юни НАТО започна в Литва, Латвия и Естония мащабни военни маневри - е тогава какво очаква? Руснаците да играят хоро ли по границата? НАТО са военна организация. На война, като на война.
14
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТВзе си крим, който си беше с негови войски и преди но загуби Украйна.
13
6
 
23
 
! Отговори
Изумен преди 9 години
Както се казва -"Крадеца вика-дръжте крадеца" Кой подкрепя нацистите в Украйна? Кой ще отговаря за убииствата там ,за терора ,за изгарянето на живи хора в Одеса и тн.Тази литовка знае ли че само влизането на прибалтииските държавици в СССР ги спаси от отговорността и плащането на репарации на стотици хиляди жертви на техните фашистки отряди по времето на съюза им с Хитлер.Стига повече с изявленията на тези нагли ***! При тях и сега действат фашистки порядки срещу руското малцинство !!!!!!!!!

Спонсорирани публикации