ЧЕЗ зове: Да се обединим срещу кражбите от съоръжения

От компанията искат среща на всички засегнати страни
Обновена: 10 юли 2014 14:14 | 10 юли 2014 13:40, Анисия Иванова
13
ЧЕЗ зове: Да се обединим срещу кражбите от съоръжения
Снимка: ЧЕЗ

Потребителският съвет към електроразпределителното дружество ЧЕЗ България призовава компании, граждани, потребителски и бизнес организации да обединят усилията си в борбата срещу кражбите на съоръжения от енергийната, ВиК, телекомуникационната и транспортната инфраструктури, се посочва в съобщение на компанията до медиите.

Участниците в десетото заседание на съвета са се обединили около необходимостта от законодателни промени и среща в широк формат на всички засегнати страни, на която да се обсъдят съвместни действия за защита на инфраструктурните съоръжения.

По думите на Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в "ЧЕЗ Разпределение България", посегателствата над съоръжения често се случват през деня и на публични места.

От ЧЕЗ апелират освен за законодателни промени и за мобилизиране на обществената нетърпимост.

Михаил Шишков, национален секретар на Независимия съюз на потребителите в България, е изразил готовност да бъдат подкрепени всички инициативи срещу посегателствата над съоръжения от инфраструктурата. Според Надя Съботинова от Българската асоциация по рециклиране пък трябва да се търси всеобхватно решение срещу кражбите и по-строги наказания за извършителите.

Според статистика на компанията за периода януари-май 2014 г. посегателствата над техни съоръжения са предизвикали 159 прекъсвания на електрозахранването, които са засегнали над 99 000 клиенти в Западна България.

От стъпването на ЧЕЗ в България през 2005 г. до 2013 г. размерът на преките и непреките щети от посегателства върху съоръжения на ЧЕЗ възлиза на 44 млн. лева, изчисляват от дружеството.

През последните години почти няма ефективни присъди за кражба и увреждане на енергийни съоръжения, се посочва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Айде по-сериозно! преди 9 години
АМА ОБЕДИНЕТЕ СЕ БЕ И СПРЕТЕ ТОКА НА *** МАХАЛИ, ЗАЩОТО ТАМ СЕ КРАДЕ НАЙ-МНОГО. ИЛИ ИДВАТ ИЗБОРИ И ВСИЧКО Е ПРАХ В ОЧИТЕ НА НАС БЪЛГАРИТЕ ?
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде боев дето щеше да им отнеме лиценза или шубето е гоулем страх?
9
4
 
5
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПЪК ЗОВЪТ : ДА СЕ ОБЕДИНИМ СРЕЩУ КРАЖБИТЕ НА ЧЕЗ !!!!!ДА СЕ ОБЕДИНИМ СРЕЩУ РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ВИК, телекомуникацията и транспорта инфраструктурата!!!!!Не плащайте на изедниците !!!!! ГРАБИТЕЛИТЕ НЯМАТ ЦВЯТ , ТЕ СА ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ !
8
3
 
8
 
! Отговори
гамена преди 9 години
първо си съберете неплатените сметки от ромските махали на Благоевград и Дупница , пък после му мислите за кражбите .
7
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Добре идея. ДА СЕ ОБЕДИНИМ СРЕЩУ ВСИЧКИ К Р А Ж Б И .....
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се обединим срещу кражбите на ЧЕЗ от нас.Има ли някой,който да не е пропищял след смяната на стария му електрмер с нов.Сметките се покачват двойно при едно и също потребление.Въпросът е предварително ли манипулират електромерите за да отчитат повече или има възможност за дистанционно манипулиране ???
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ СПРЯМО ВАС ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛОЖИ АЛБАНСКИЯ ВАРИАНТ , АМА ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА ПРОДАЖНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И КРЪВОПИИЙЦИ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД !
4
4
 
11
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Госпада от ЧЕЗ -направете както в Чехия направихте "своя полиция" която следи кой крадне ток и да въвежда ред.Елементарное е .А то лозунги -да се обеденим против кражбите ....еми Вие първо направете да знаем колко плащаме за ток без да трябва висше образование с тези ваши писма -почти нищо не се разбира .1квт-18 ст ,а не ......................... а тогова искайте нещо от народа .
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТО СЕ ЗНАЕ КОЙ КРАДЕ И ТОК И МЕТАЛИ ОТ СЪОРАЖЕНИЯ И ТРАНСФОРМАТОРНО МАСЛО И ПРОВОДНИЦИ ! ВИЕ НАГЛИ ЧЕШКИ КРАДЦИ НА ЧЕСТНО ПЛАЩАЩИТЕ СИ ТОКА БЪЛГАРИ КАЖЕТЕ ЗА ТОВА ОБЕДИНЕНИЕ НА ГНУСНАТА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ ! КРАДЦИТЕ СА НЕИН ЕЛЕКТОРАТ ! ИМА ЗАКОНИ-ДА СЕ СПАЗВАТ!!! КРАЛ - В ЗАТВОРА ! НО НЕ Е ТАКА ! КРАЛ ТОК - БЪЛГАРИТЕ ПЛАЩАТ! А *** НА ВСИЧКО ОТГОРЕ КАЗВА ЧЕ Е ДИСКРИМИНИРАН ЗАЩОТО ЕЛЕКТРОМЕРА МУ БИЛ ВДИГНАТ НА СТЪЛБ ! *** ГНУСНИ
2
6
 
21
 
! Отговори
да преди 9 години
Ел. дружествата трябва да бъдат съдени, че вземат пари от редовния платец, за да покрият крадения ток на ***. Това продължава години. Това е за милиардна глоба и затвор.
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо се справете с кражбите на тока, че ми писна да надписвате моята сметка, защото *** ток не плаща.

Спонсорирани публикации