Нова батерия, още памет - какво Андроид може, а iPhone - не

С новия си телефон Apple въведоха познати от доста време екстри
3 окт 2014 21:32,
105
Нова батерия, още памет - какво Андроид може, а iPhone - не
Снимка: Reuters

С представянето на iPhone 6 и iOS 8 от Apple представиха на своите потребители някои функции, които се използват от Андроид потребителите от доста време, пише Бизнес инсайдър. Така например новите iPhone-и ще имат функцията NFC, която свързва устройства в непосредствена близост един до друг чрез радиосигнали. Това означава, че може да се извършват плащания или пък да се пращат данни дори и без интернет връзка помежду им.

Въпреки това има все още доста функции, които са недостъпни за iPhone потребителите. Ето някои от тях.

Сменяема батерия

Повечето телефони, работещи с Андроид, са със сваляем гръб, което ще рече, че може да се маха батерията на устройството. По този начин оригиналната батерия може да се смени с друга с по-голям капацитет. Батерията на iPhone 6 все още не може да се заменя от собственика на телефона, тъй като за това е нужно да се разглоби телефона с отвертка със специална резба. С това отваряне на апарата автоматично се анулира гаранцията на апарата и затова е препоръчително да се извършва единствено в оторизирани сервизи.

С някои устройства, работещи под Андроид, може да се работи с няколко отворени таб-а наведнъж

Отвореният характер на операционната система Андроид позволява на някои производители да го видоизменят. Така например при модели на Самсунг и LG може да се отворят няколко приложения едновремено и да се управляват едновременно. Също така може да се отворят няколко прозореца и да се регулира прозрачността им.

С един микро USB кабел може да се зареждат повече от един модел телефони

С универсален микро USB кабел може да се зарежда и Самсунг, и LG, и Сони, и Леново. Не така обаче стои въпросът с iPhone. Неговото зарядно е уникално и е съвместимо единствено с продуктите на Apple.

Някои телефони на Андроид имат HDMI изход

С HDMI изхода, който предлагат някои телефони с Андроид, може да се свърже лесно апаратът с телевизор. Единственият порт, който има iPhone, е изходът за слушалки.

Повечето от телефоните с Андроид могат да увеличават паметта си с SD карта

Може да си купите по-евтината версия с по-малко памет на някой флагман и след това да си вземете карта с допълнителна памет. При iPhone това все още е невъзможно.

Персонализация

Повечето собственици на телефони с Андроид знаят какво е удоволствието да направят телефона си точно по свой вкус. Интерфейсът на всеки телефон може да бъде променен лесно с т.нар. лаунчъри. Освен това Google Play предлага и цели пакети с различни икони и шрифтове.

Освен това всяка начална страница на Андроид телефона може да бъде направена точно по вкуса на собственика чрез т.нар. widgets. Така например, ако искате, може да имате прогноза за времето, електронна поща или последните новини.

Сменяем заден панел

Ако драскотините на телефона ви ви дразнят, лесно може да смените панела си с нов. Може да вземете и някой с логото на футболен отбор, с надпис или с каквото поискате.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: iPhoneАндроидфункции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
27
 
! Отговори
681 преди 9 години
много хора имат iPhone, комплексарче.. и точно, защото са направили грешката да си го купят... знаят какъв *** е и сега са с Android..ненапразно iPhone е телефона на празноглавите и позьорите, а не Android.. много им е сложен.. хахахахах
65
25
 
9
 
! Отговори
Baj Ganyo Balkanski преди 9 години
Родните драскачи по долу да се застрелят. Това че нямате пари за Apple не означава, че китайско-тайванските ви *** са по-добри. Повечето oт вас дори няма да имат финансовата възможност да си купят нов iphone или BlackBerry, ама комeнтират качествата им.
64
3
 
9
 
! Отговори
681 преди 9 години
а тая измислица с накъсването на разговорите ако те питам какво означава.. и сам няма да можеш да ми кажеш.. за накъсване на разговори с Galaxy... ще имаш много здраве :))
63
5
 
24
 
! Отговори
681 преди 9 години
ти изглежда си от най - тъпите.. не се учудвам.. идеален клиент на Apple :))) на втората година бутона му реши да работи, когато пожелае.. толкова е качествен, че че направо ми го смениха с друг.. хахахахах.. сега бутончето работи.. телефон за над 1000 лв. с работещ бутон... хахахахах какъв лукс.. хахахахах.. не се лъжете.. тоя щатски *** и 200 лв. не струва.. не 2000
62
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В новата ябълка няма нищо ново което да не го е имало в добрите андроиди още в началото на миналата година.
61
0
 
13
 
! Отговори
Адидаса преди 9 години
Само да спомена, че има сайт в България който предлага LG G3- (16GB отключен) за 1099 лв и Iphone 6 (16 GB отключен) за 1399 лв. Тоест разлика от 300 лв..пък който не чете,не се информира и т.н. да си ги закупи от Мтел.. с 19999%надценка.Важното е да се чешат езиците.Дерзайте :-)
60
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наистина за две години от както го имам iPhona никога не е забивал, нито някога ми е накъсвал разговори, който иска да си купува корейските пластмаси
59
30
 
10
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Не виждам смисъл да се хвали нещо с 4,6,8 ядра, хиляди гигабайти рам и т.н. , направено да достигне производителност на нещо в пъти по-слабо като хардуер....за същите пари...пък ако ще и ръчичка да те облекчава да има в комплекта. Фактите са ясни - iPhone работи бързо и стабилно, а всичко с Android крашва и лагва....
58
8
 
9
 
! Отговори
iphone 7 преди 9 години
Всеки има право да ползва каквото си ще, щом го кефи. Аз за мен съм си избрал и знам че по-добро от това за момента няма. Интересно ми е само, процесор с колко ядра и колко рам трябва да сложат на хемороида за да не лагва?
57
0
 
3
 
! Отговори
koroko преди 9 години
До 681Доста си нелеп с такова глупаво изказване... *** хора много
56
5
 
24
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
До красиГовориш глупости, точка. В момента държа в ръцете си iPhone 5S и LG G3, модела с 3 гигабайта рам, трябва да ти кажа, че не виждам нито едно нещо с което прехваления iPhone да превъзхожда корейчето. Огризката беше най-доброто, но от доста време тъпче на едно и също място.
55
1
 
7
 
! Отговори
до 64 преди 9 години
не искам ферари, и изобщо автомобил. а причината е, че всички шофьори са прости *** като теб
54
7
 
3
 
! Отговори
681 преди 9 години
точки можеш да слагаш на майка си и на баща си вкъщи, но не и тук .... хахахахах точно оригиналните iPhone, купени от Мтел и Глобул са същия *** както имитациите.. личен опит !!
53
37
 
10
 
! Отговори
краси преди 9 години
iPhone са най-добри, точка. Всички дето нямат парички да си купят iPhone, само плюят. То и за Ферари съм чувал, че са ниски, тесни, нямат багажник, ама всички искат да го притежават. Та който няма iPhone, да се задоволява с евтини имитации
52
5
 
24
 
! Отговори
681 преди 9 години
аз пък съм с Note 2 и да ти кажа се справя хиляди пъти по - добре във всяко едно отношение от осакатения iPhone ,който също притежавам.. също за съжаление.. просто късно се усетих, че Apple като разнообразие, достъпност и качество на услугите.. срещу Android да тичат.. няма да ги стигнат.. Android е нещо, с което можеш да направиш всичко.. а с iPhone можеш да направиш всичко, което можеш да направиш с един..... камък
51
16
 
3
 
! Отговори
Iphone 7 преди 9 години
Абе ползвайте си хемороидите и трайте :)
50
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като не Ви харесва нещо, просто не го коментирайте!"Гроздето е кисело, защото е високо."
49
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При положение че съм с аймак (мисля че няма човек на земята който веднъж работил на аймак , няма да захвърли уиндоуса на момента ), най - добрия вариант е айфона. (Свързаност, кийчейнове и тн). Преди някой да почне да лае - този коментар го пиша от галакси с4. Имам и лг3 и айфон 6 плюс 128гб. Всеки си има плюсове и минуси но както казах - в комбинация с аймака - по - добрия вариант ми е айфона. Да не говорим че странно за мен!! но батерията му ми кара най - дълго от изброените други андроид
48
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 681Взех си iPhone в началото на 2008-*** година. Котката го потроши по времето, когато беше излязъл 4S. В момента съм с него. Никога не са забивали и двата. Никога. Имам и андроид... Пълен *** е, разбира се, но това е друга тема. Моите из къщи се мотаят с Windows Phone 8.1. Това определено е добра ОС. Далеч по-добра от Андроид.
47
0
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Извинявай, това се отнасяше за 34

Спонсорирани публикации