Нова батерия, още памет - какво Андроид може, а iPhone - не

С новия си телефон Apple въведоха познати от доста време екстри
3 окт 2014 21:32,
105
Нова батерия, още памет - какво Андроид може, а iPhone - не
Снимка: Reuters

С представянето на iPhone 6 и iOS 8 от Apple представиха на своите потребители някои функции, които се използват от Андроид потребителите от доста време, пише Бизнес инсайдър. Така например новите iPhone-и ще имат функцията NFC, която свързва устройства в непосредствена близост един до друг чрез радиосигнали. Това означава, че може да се извършват плащания или пък да се пращат данни дори и без интернет връзка помежду им.

Въпреки това има все още доста функции, които са недостъпни за iPhone потребителите. Ето някои от тях.

Сменяема батерия

Повечето телефони, работещи с Андроид, са със сваляем гръб, което ще рече, че може да се маха батерията на устройството. По този начин оригиналната батерия може да се смени с друга с по-голям капацитет. Батерията на iPhone 6 все още не може да се заменя от собственика на телефона, тъй като за това е нужно да се разглоби телефона с отвертка със специална резба. С това отваряне на апарата автоматично се анулира гаранцията на апарата и затова е препоръчително да се извършва единствено в оторизирани сервизи.

С някои устройства, работещи под Андроид, може да се работи с няколко отворени таб-а наведнъж

Отвореният характер на операционната система Андроид позволява на някои производители да го видоизменят. Така например при модели на Самсунг и LG може да се отворят няколко приложения едновремено и да се управляват едновременно. Също така може да се отворят няколко прозореца и да се регулира прозрачността им.

С един микро USB кабел може да се зареждат повече от един модел телефони

С универсален микро USB кабел може да се зарежда и Самсунг, и LG, и Сони, и Леново. Не така обаче стои въпросът с iPhone. Неговото зарядно е уникално и е съвместимо единствено с продуктите на Apple.

Някои телефони на Андроид имат HDMI изход

С HDMI изхода, който предлагат някои телефони с Андроид, може да се свърже лесно апаратът с телевизор. Единственият порт, който има iPhone, е изходът за слушалки.

Повечето от телефоните с Андроид могат да увеличават паметта си с SD карта

Може да си купите по-евтината версия с по-малко памет на някой флагман и след това да си вземете карта с допълнителна памет. При iPhone това все още е невъзможно.

Персонализация

Повечето собственици на телефони с Андроид знаят какво е удоволствието да направят телефона си точно по свой вкус. Интерфейсът на всеки телефон може да бъде променен лесно с т.нар. лаунчъри. Освен това Google Play предлага и цели пакети с различни икони и шрифтове.

Освен това всяка начална страница на Андроид телефона може да бъде направена точно по вкуса на собственика чрез т.нар. widgets. Така например, ако искате, може да имате прогноза за времето, електронна поща или последните новини.

Сменяем заден панел

Ако драскотините на телефона ви ви дразнят, лесно може да смените панела си с нов. Може да вземете и някой с логото на футболен отбор, с надпис или с каквото поискате.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: iPhoneАндроидфункции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
11
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Ами попитай пък някой в Щатите каква операционна система се използва масово при компютрите, май че беше линукс а??? ***
45
13
 
27
 
! Отговори
Bill преди 9 години
Windows 8.1 е най-добрата и най-стабилната операционна система. Моля тези, които ще нацъкат минусите да ги нацъкат, но от устройство, което не е с Windows. Иначе ще бъде лицемерно. Нали?
44
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво си купуваш телефона: Ако го купуваш за СЛУШАЛКА-търсиш ефтин и здрав телефон-да го хвърляш да го мяташ, но да е здрав и батерията да е добра. Ако обаче искаш да имаш мини компютър в тебе и непременно да си влезнеш в АБВ-то и Facebook- просто си купи малко друг телефон Samsung,HTC,Lenovo и др.Те имат много фунции който са подходящи за българския живот и старндарт. Но ако искаш"всички да те видят" то си вземи телефон без функции, без приложения само за имидж. I-PHONE VERTU и т.н.
43
7
 
23
 
! Отговори
681 преди 9 години
отдолу един ни разсмива как iPhone не забивал никога..... хахахахах.. ти или не си имал тоя телефон.. или просто още не си имал щастието да се срещнеш с негов update.. много имаш да страдаш покрай тая каручка.. гарантирам... хахахахах
42
8
 
32
 
! Отговори
681 преди 9 години
че Android има смазващото превъзходство над жалкия Apple .. това го знаят и малките деца..не Android е задължителен аксесоар на всяка втора безмозъчна мyтреса... при тях той не е модерен, защото ios е достатъчно *** и отговаря на интелектуалното им ниво.. софтуерът на Apple е за овце с кредитни карти.. и с нулев интелект..който не е имал iPhone той не знае, че това е просто камък, на който всичко на всичко можеш да сменяш тапета.. и до там... хахахахах
41
7
 
10
 
! Отговори
Любопитко преди 9 години
Абе вие тука всички разбирачи.... тези телефони, да ви ви питам.. такова..използвате ли ги като телефони?
40
8
 
24
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Американски телефон направен за малумници само супер прос човек би си купил iphone тря си умствено изостанал хората ти дават наи яката операциона система"андроид"с която праиш кот си искаш *** ти не аз сам малумен ще си взема iphone еи така щот сам зле.и това небило за хора дето били бедни маико нез... имам пари за 20 iphona и 40 мака иииии ..... пак си остава тотална шитня като имаш iphone неозначава че си богат ами маса ама маса зле.
39
2
 
15
 
! Отговори
@41 преди 9 години
OMG - кой плаща с NFC бе ***!!?
38
2
 
24
 
! Отговори
Android 3 преди 9 години
Уточнявам - "гордият" чалгар-мераклия е @41 - всъщност по коментара лесно ще го разпознаете.Съвет за него (ако прихване) - малкият, ако някой ден някой батко ти даде да си поиграеш поне за 5мин. с LG G3 ще изхвърлиш всичко ай-фонско, до което си се докопал до момента. Гарантирам ти!!
37
1
 
30
 
! Отговори
Android 2 преди 9 години
Джобс даде тласъка на първите ай-фони които наистина бяха революция, ама за времето си! Сега ай-фона е с "надежден" по китайски хардуер и тичащ на място софтуер - проста експлоатация на минала слава. Айде наздраве на чалгаджиичето и съболезнования за похарчилите 2000лв за дефакто стара китайска стока!
36
1
 
24
 
! Отговори
Android преди 9 години
Дам - @37 е типичния пример на "горд" чалгар-мераклия за недоразумението наречено ай-фон 6! Всъщност човечето е натворило толкова глупост в 2 изречения, че няма какво да го коментираме...За останалите ай-вай-фондажии - момченца знаете ли откъде идва манията по ай-фони, ай-пади, макове и т.н.? Май не ! Навремето това беше бунта срещу монопола на IBM и дървенията на чичко *** ГЕЙтс! Ама това беше в сила докато ГЕНИИТЕ СТИВ ДЖОБС И СТИВ ВОЗНЯК бяха живи и твориха чудеса (всъщност Возняк е още жив но си гледа предимно шкембето).Джобс даде тласъка на първите ай-фони които наистина бяха рево
35
2
 
18
 
! Отговори
Кой ? преди 9 години
Аз имам sony xperia z3 , дъщеря ми iPhon s5 ,жена ми има nokia lumia 930. Кой е по добър,всеки от нас казва че неговия е по добър от другите и не би го сменил.Може би всеки е свикнал с неговия си,а може би вече са добри всички и са с изравнени качества .
34
10
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Значи, живея в щатите и мога да си позволя всякакъв телефон.Айфона е телефон който те заробва.За това моето семейство и това на брат ми ползваме само самсунг.Сега ще си подновя S5 с S4NOTE.Ей така за кеф, защото мога да си позволя.
33
20
 
5
 
! Отговори
Атанас преди 9 години
Явно пишештите по долу,живеят в света на чудесата......от това,което прочетох дотук,оставам с впечатлението,че наистина все още се говори в трето лице......използвайте поне за месец продукти на MAC,и тогава коментирайте.......!
32
25
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 9 години
Ае кажи ми колко пъти си плащал в БГ с NFC .... ***... парадираш с нещо което не можеш да ползваш. Нещо като да имаш атомна бомба в държавата си... имаш я ама де ше я хвърлиш. Пълен *** и LG... кой си купува LG? да беше взел Алкател по добре балък смотан
31
5
 
2
 
! Отговори
Гугълчо преди 9 години
До Гугълчоот лаптопа извинявам се за грешката. :)
30
28
 
11
 
! Отговори
Гугълчо преди 9 години
Андроид винаги ще си остане по евтината версия на iOS! :) с iOS няма проблеми с разговорите. Няма проблеми с да си прехвърляш приложенията от едната памет на другата. Няма проблеми със забиване (всичко останало което забива сте го разкодирали неправилно) Няма проблеми с приложенията и най-вече няма проблеми със свързването на Macbook с айфон (повечето от вас искат Macbook не се залъгвайте ако кажете не значи хейтвате и нямате пари... ) И сега с новата операционна ще можеш да си прай разг. от тел
29
16
 
12
 
! Отговори
iPhone преди 9 години
До АнонименДо 23 До колкото знам първия iPhone е пуснат в употреба на 29 юни 2007г ,ти явно си пътувал в бъдещето за да си го ползвал през 2005 ?А иначе съм съгласен че има само два вида смартфон iPhone и всички останали
28
6
 
33
 
! Отговори
Android преди 9 години
От 2 месеца съм горд собственик на LG G3, 32GB, 3 RAM, възможност за НЕОГРАНИЧЕНО разширение на паметта с микро SD, за сега на пазара има до 128GB! Плюс изброените l ijdjrsjd предимства LG има функцията NFC, а дисплеят е поне с 2 пъти по-добра резолюция от iPhonе 6 и т.н. и т.н.Та ха честито на "печелившите с айфоните - близо 2000лв за какво!!?
27
7
 
5
 
! Отговори
m преди 9 години
супер е всичко за Android,но Iphone няма как да стане,ако ще и на NASA пряка предаване да дава пак няма да е iphone

Спонсорирани публикации