Нова батерия, още памет - какво Андроид може, а iPhone - не

С новия си телефон Apple въведоха познати от доста време екстри
3 окт 2014 21:32,
105
Нова батерия, още памет - какво Андроид може, а iPhone - не
Снимка: Reuters

С представянето на iPhone 6 и iOS 8 от Apple представиха на своите потребители някои функции, които се използват от Андроид потребителите от доста време, пише Бизнес инсайдър. Така например новите iPhone-и ще имат функцията NFC, която свързва устройства в непосредствена близост един до друг чрез радиосигнали. Това означава, че може да се извършват плащания или пък да се пращат данни дори и без интернет връзка помежду им.

Въпреки това има все още доста функции, които са недостъпни за iPhone потребителите. Ето някои от тях.

Сменяема батерия

Повечето телефони, работещи с Андроид, са със сваляем гръб, което ще рече, че може да се маха батерията на устройството. По този начин оригиналната батерия може да се смени с друга с по-голям капацитет. Батерията на iPhone 6 все още не може да се заменя от собственика на телефона, тъй като за това е нужно да се разглоби телефона с отвертка със специална резба. С това отваряне на апарата автоматично се анулира гаранцията на апарата и затова е препоръчително да се извършва единствено в оторизирани сервизи.

С някои устройства, работещи под Андроид, може да се работи с няколко отворени таб-а наведнъж

Отвореният характер на операционната система Андроид позволява на някои производители да го видоизменят. Така например при модели на Самсунг и LG може да се отворят няколко приложения едновремено и да се управляват едновременно. Също така може да се отворят няколко прозореца и да се регулира прозрачността им.

С един микро USB кабел може да се зареждат повече от един модел телефони

С универсален микро USB кабел може да се зарежда и Самсунг, и LG, и Сони, и Леново. Не така обаче стои въпросът с iPhone. Неговото зарядно е уникално и е съвместимо единствено с продуктите на Apple.

Някои телефони на Андроид имат HDMI изход

С HDMI изхода, който предлагат някои телефони с Андроид, може да се свърже лесно апаратът с телевизор. Единственият порт, който има iPhone, е изходът за слушалки.

Повечето от телефоните с Андроид могат да увеличават паметта си с SD карта

Може да си купите по-евтината версия с по-малко памет на някой флагман и след това да си вземете карта с допълнителна памет. При iPhone това все още е невъзможно.

Персонализация

Повечето собственици на телефони с Андроид знаят какво е удоволствието да направят телефона си точно по свой вкус. Интерфейсът на всеки телефон може да бъде променен лесно с т.нар. лаунчъри. Освен това Google Play предлага и цели пакети с различни икони и шрифтове.

Освен това всяка начална страница на Андроид телефона може да бъде направена точно по вкуса на собственика чрез т.нар. widgets. Така например, ако искате, може да имате прогноза за времето, електронна поща или последните новини.

Сменяем заден панел

Ако драскотините на телефона ви ви дразнят, лесно може да смените панела си с нов. Може да вземете и някой с логото на футболен отбор, с надпис или с каквото поискате.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: iPhoneАндроидфункции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
17
 
! Отговори
ШОПА c iphona преди 9 години
Пенило, не пенило пари се е давало,казал Вуте и изял сапуна!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 13 исках да кажа.... :D
24
2
 
1
 
! Отговори
do 11 преди 9 години
май са ти показали колко човека ползват андроид :D
23
17
 
11
 
! Отговори
Аха преди 9 години
Голяма част от драскачите тука са хейтъри. Нямало сменяема батерия, нямало sub port,нямало и карта с памет .... Дрън дрън дрънЕдинственото което правите е да цъкате в фейсбука и да дигате слушалката. Нито "работите" по няколко неща едновременно !!! Всъщност комплексарите сте самите вие. Скъп бил, казвате ... ами много неща са скъпи. Факт е че и с андроид и с иос правите напълно достатъчни неща в своето ежедневие.
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Китайфона е направо жесток. Не знам защо не го харесвате, комплексарите смело си го слагат на масата в кафето за да впечатлят някоя куха ***. А като го сравниш с другите телефони не струва и една пета от цената си. Аз съм с най оплювания софт. на телефона simbian и имам доста приатели с китайфон, и като заспорят колко е добър ги слагам на масата и им казвам СРАВНЯВАЙ и ТИШИНА. Е страшен е тоя *** щом не може с моя те да го изкарат да е равен, не по-добър
21
17
 
9
 
! Отговори
az преди 9 години
iphone не е за бедни!!!и порно да си сваляте пак са ви предостатъчни 64 gb
20
4
 
18
 
! Отговори
И преди 9 години
И още нещо което потребителите на андроид могат да направят а на иос не. Могат да го изхвърлят :D
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я напишете в тубата iPhone bend test. И ще видите как се огъва с голи пръсти.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2Изсмях се на глас. Благодаря :)
17
5
 
37
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Проблема е, че гроздето не киселее, направо е горчиво. Като "Горд" собственик на 1 от 5 - те фирмени ВъЙ Фона, моя сдаде багажа последен - след 2 години. След като се предаде минах и аз като останалите колеги на Самсунг. Колкото и да ме дразнеше всичко в тоя телефон, докато ползвах през това време личното си Сони, купено заедно със служебната огризка, мислех че поне за работа става. Да ама сега като си настроих всички необходими приложения, поща и т.н , разбрах, че съм бил с прищипани *** 2г.
16
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КрезиморНапиши в youtube" iPhone 6 Plus. Проблемы с производительностью или недостаток оптимизации?" и ще разбереш колко е оптимизиран iOS 8... След 6 тата минута.
15
19
 
9
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Киселото грозде...Не е за всеки...По какъвто и начин да ви го кажат, трудно ще го разберете...Да...вероятно на тази стойност повечето от вас си купуват телефон, джинси и бели маратонки....и не на последно место си цъкат и голф 3ката :)))
14
5
 
38
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Apple винаги са се подигравали с клиентите си. Но не е луд този който яде баницата. :)
13
28
 
21
 
! Отговори
Крезимор преди 9 години
И двата си имат предимства.При Android се правят повече приложения (често бъгави), с отворен код е - което позволява на потребителите да си ги гласят по свой вкус. Бъгавите приложения дразнят яко.При iPhone нещата вървят гладко, защото са тествани от кадърни инженери и са правени да работят. Приложенията са по-малко, но пък риска да те 'хакне' някой новоизлюпен 'хакер' е много по-малък.iPhone - за хора, ценящи времето си и ГЪЗАРИ.Android - за ентусиасти и хора с по-скромни доходи.
12
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 10 Ти май си много завислив бе мен а !!
11
60
 
4
 
! Отговори
Cox преди 9 години
Само хора които нямат ни най-малък интелект използват Андроид! Всеки втори използва iPhone ,Защо ли?
10
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Друго си е да дадеш 2 бона за *** с параметри на телефон за 200 лв. Един колега в Англия си го купи - огромен е, не става за джоба и трябва да се носи в чанта ...
9
52
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Статията можехте да е кръстите "киселото грозде, iPhone"
8
2
 
46
 
! Отговори
optimist преди 9 години
до 7Нещо се бъркаш жестоко. За последното четиримесечие на 2013 дела на Епъл е 18%, а на Андроид 78...
7
61
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо тогава iPhone държи 53% от продажбата на всички смартфони, а имат 3 модела ?

Спонсорирани публикации