"Ваксината" срещу нацизма губи сила в Европа, предупреди Путин

Руският лидер призова за противодействие срещу героизацията на нацизма
Обновена: 15 окт 2014 14:16 | 15 окт 2014 13:16, Елка Василева
130
"Ваксината" срещу нацизма губи сила в Европа, предупреди Путин
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин изрази сериозно безпокойство заради проявите на неонацизъм в Европа, и по-специално в Прибалтика и Украйна, и призова да не се допуска ревизиране на резултатите от Втората световна война и героизация на нацизма.

„За съжаление, „ваксината“ срещу нацисткия вирус, изработена от Нюрнбергския съд, губи сила в някои държави от Европа. Нагледното свидетелство са откритите прояви на нацизъм, които вече се превърнаха в нещо обичайно в Латвия и останалите прибалтийски страни. Особено безпокойство в този смисъл предизвиква ситуацията в Украйна, където през февруари беше извършен антиконституционен държавен преврат, чиято движеща сила бяха националистите и други радикални групировки“. Това заяви Путин в интервю за сръбския вестник „Политика“ в навечерието на посещението си в Белград.

Путин ще посети сръбската столица на 16 октомври, където ще участва в проявите по случай 70-годишнината от освобождаването на града от германско-фашистките окупатори през Втората световна война и ще проведе преговори с президента и премиера на Сърбия Томислав Николич и Александър Вучич за политическото и икономическо сътрудничество, посочва РИА Новости.

„Днес наш общ дълг е да противодействаме на героизацията на нацизма. Твърдо да противостоим на опитите за ревизиране на резултатите от Втората световна война. Последователно да се борим с каквито и да са форми и прояви на расизъм, ксенофобия, агресивен национализъм и шовинизъм“, подчерта руският лидер.

Говорейки за събитията от Втората световна война, Путин посочи, че тогава „нашите народи заедно смазаха престъпната идеология на човеконенавистничеството, заплашваща съществуването на цивилизацията“.

„Днес е важно хората в различните страни, на различните континенти, да помнят до какви страшни последици могат да доведат увереността в собствената изключителност, опитите за постигане с всички средства на съмнителни геополитически цели, пренебрегването на елементарните норми на правото и морала. Необходимо е да се направи всичко възможно, за да не се допуснат подобни трагедии в бъдеще“, каза руският президент.

Путин благодари на народа на Сърбия за грижовното отношение към паметта на съветските воини, които заедно с бойците от Народноосвободителната армия на Югославия са се сражавали в годините на войната.

Той припомни, че на територията на бивша Югославия са загинали, били са ранени и са изчезнали безследно над 31 000 войници и офицери от Червената армия. Освен това близо 6 000 съветски граждани са се сражавали с окупаторите в редиците на Народноосвободителната армия на Югославия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
10
 
18
 
! Отговори
Мачкай ги баце преди 9 години
Мачкай Вова гнидата фашиска,мачкай и българите сме с теб!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СпонгиМислех си от сутринта - тоя тъпигьоз отдавна не се е обаждал. Мислите се материализират, истина е.
21
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистическата идея е измислена от евреи.Въобще лявата идея е измислена от евреи.Целта е ясна, унищожаване на държавите.Анархо-комунизма навсякъде носи смърт, беди, нещастия и антиционален характер.Няма нищо добро в тази идея.И Хитлер е бил социалист.Дори и Мусолини е бил социалист.Това наименование "фашист" само прикрива наименованието "социалист".
20
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте го на снимката какъв е страшен Путин, как само се опитва да сграбчи и унищожи нашите евроатлантически ценности. По време на руското робство живеехме в мизерия и нямаше банани и портокали, а братята американци ни освободиха от Русия и ни донесоха банани и портокали затова сега трябва да съпортваме братята американци срещу общия врат Русия и комунистическия диктатор Путин, Русия е враг на България, ние избрахме окончателно евроатлантическия път на развитие.
19
10
 
24
 
! Отговори
Истина е преди 9 години
Много точно го е казал Путин.Няма какво да се напъвате тук-на черното НЕ може да се каже бяло.За тъкъв държавник само можем да мечтаем.Не коментирам недоразумението Чехльов Ошфорков.
18
26
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Ваксината срещу комунизма губи сила в русия струва ми се!!!Да живеят ЕС и САЩ, долу евразийския съюз, русия и путин!!!
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** , вие сте.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бред то що в России когда то имело "фашизм".Был только социализм. Немецкий. Вот и вс.
15
16
 
6
 
! Отговори
джудже преди 9 години
И за кво реве тоя?Разлика между социализъм и национал социализъм просто няма ,все си е фашизъм.А национал социализъм е изказването на неговия глашатай жириновски за пълзенето в праката на *** на други народи.Тези вицове да ги разправя на цървулите у масква,В България пУската пропаганда не хваща декиш.
14
5
 
26
 
! Отговори
Т.Ю.Т. преди 9 години
Точно в десятката.Това е проблема,за който демократите си затварят очите.Путин пак им показва къде е проблема--като при душманите в Сирия преди две години.Това е стратег и политик-реални неща говори.
13
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фашисти в Русия и Украйна никога не е имало.Имало е опит на немски социалисти да завземат Русия.Ама не са успели, за жалост на местното население, дето след това половин век беше затворено в концлагер.А германците дето загубиха войната живееха добре и за 50 г. станаха номер едно в Европа, като си пътуваха навсякъде.
12
2
 
15
 
! Отговори
Отвечаю на бред преди 9 години
До СпонгиНу ка расскажи как нас заразил, когда это Россия была нацисткой? Вчера смотрел шествие фашистов на Украине? Много потерял, посмотри, вот они идут к вам в Европу. Хватит писать то о чем понятия не имеешь даже информацию тебе брать негде чтобы утверждать.
11
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин залага само на руския национализъм, но без комунизма и затова накрая ще загуби. САЩ само ще донесат беди за Русия.
10
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лицемер е Путин! От коя партия си путинчо?
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По подобие на евреите, болшевиките си измисляха прякори "ленин", "сталин".По подобие на юдео-масоните, болшевиките въведоха обръщението "другарю"."Другарю" се използва като официално обръщение в юдео-масонските секти (ложи).
8
8
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
БРАВО ПУТИН--винаги говори реални неща,адекватно исказване и точно посочва проблемите---БРАВО........
7
6
 
22
 
! Отговори
ДОКТОР ГИЛОТЕН преди 9 години
е измислил лекарство срещу ФАШИЗМА отдавна, но в ЗАПАДНАЛА ЕВРОПА и САЩ са го забравили. В УКРАЙНА сега се опитват пак да растат кълновете на ФАШИЗМА с БАНДЕРОВСКА ОКРАСКА и искат пак РУСИЯ да дава жестоки жертви в борбата с украинския фашизъм. Целта е да се отслаби РУСИЯ. НО тези "стратези" пак са забравили поуките от 2 Световна и какво стана след нея. Тоя път РУСИЯ няма да спре до БЕРЛИН
6
22
 
12
 
! Отговори
дедо преди 9 години
Нацизъм за тоз гном е всяко действие, с което не му се вее вятър.Пази Боже от такава реторика.
5
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Националсоциалистическата работническа партия и болшевиките бяха на едни идейни основи.Хитлер взе идеята за концлагерите от Сталин.
4
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав си Вова,но ПАК ще има процеси срещу фашистите.....и пак ще вият на умряло--заедно със ***,Ротшилдовци,Рокфелеровци и други "меценати" на човешка кръв.......

Спонсорирани публикации