Мъж получи 25 години затвор за убийството на жена си

Промениха доживотна му присъда заради съкратено производство
Обновена: 14 апр 2015 16:41 | 14 апр 2015 15:42, Анисия Иванова
5
Мъж получи 25 години затвор за убийството на жена си
Снимка: архив Булфото

Варненският окръжен съд даде 25 години затвор на 33-годишния Емил Скорчев, убил жена си Керанка по особено жесток начин.

Произнесената присъда беше доживотна, но тъй като делото се гледа в условията на съкратено производство и подсъдимият призна вината си, наказанието му беше намалено с 1/3, съобщиха от преслужбата на съда.

Тежкото престъпление е извършено на 21 септември миналата година до гробищата в село Тополи. Съпругът, който е шампион по културизъм, нанесъл на 28-годишната жена 12 прободно-прорезни рани с нож. Един от ударите попаднал в сънната артерия и се оказал фатален.

Причина за жестокостта му било станало желанието на жена му да го напусне.

След смъртта й той направил опит да се самоубие, но бил спасен. Според съдебно психиатричната и психологична експертиза Емил страда от шизоидно личностно заболяване, следствие от редовния прием на анаболи, стероиди и ефедрин. Той е агресивен и предпочита да разрешава възникнали конфликти с насилие.

Съдът осъди Скорчев да плати и 150 000 лева обезщетение на майката на Керанка. Присъдата му може да бъде обжалвана пред Варненския апелативен съд в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма как след 8 да излезне-помилването предложението за помилване се представя ако е излежал поне 1/2 от присъдата -т.е. 12,5 г.......пък и надали ще има примерно поведение......
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще лежи най много 16 но има случаи и пуснати след 8 да се готви следващата
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приемлива присъда да си ги излежи до края а не някой Плевнелиев да го помилва!!!И квърнината е малко минимум 200 хиляди трябваше да е!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Един от ударите попаднал в сънната артерия и се оказал фатален за смъртта й." !!!!!

Спонсорирани публикации