От Ереван: Жертвите няма да бъдат забравени!

Армения отбелязва 100 години от геноцида над нейния народ
Обновена: 24 апр 2015 14:01 | 24 апр 2015 13:40, Елка Василева
41
От Ереван: Жертвите няма да бъдат забравени!
Снимка: БТА

Арменският президент Серж Саркисян благодари на световните лидери, дошли в Ереван за отбелязването на 100-годишнината от геноцида над неговия народ, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Нищо няма да бъде забравено", каза Саркисян на церемония на мемориала в памет на жертвите, който се издига над столицата Ереван.

Още по темата

Той изрази надежда, че постъпките, направени в последно време за признаване на масовите убийства на арменци в Османската империя за геноцид, ще помогнат да "бъде разсеян мракът на 100-те години отричане".

Арменският президент приветства сънародниците си в Турция, които се готвят да се съберат на централния площад "Таксим" в Истанбул, за да почетат паметта на мъртвите. Вие сте "силни хора, които правят нещо важно за своята родина", обърна се към тях той.

Френският президент Франсоа Оланд заяви на церемонията, че страната му се прекланя пред жертвите на геноцида и никога няма да ги забрави, предаде Франс прес.

"Прекланям се пред паметта на жертвите и току-що казах на моите арменски приятели, че ние няма да забравим никога трагедиите, които вашият народ е преживял", каза Оланд, след като положи цветя на мемориала на избитите арменци.

Руският президент Владимир Путин подчерта, че позицията на страната му по въпроса за геноцида остава непроменена: Няма и не може да има оправдание, предаде ТАСС.

"Позицията на Русия е била и остава последователна: ние винаги сме смятали, че масовите убийства на хора нямат и не може да имат никакви оправдания", подчерта Путин на церемонията в Ереван.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Позор за миротвореца и патологичен лъжец Обонго, както и за българските к..ви в парламента. Мутрата можеше да отиде в Ереван, ама не....*** турски. Най малкото, ние сме от най пострадалите народи от диваците. Лъсна истината, че България е отново поробена.
3
19
 
4
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
и нашите няма да ги забравим
2
32
 
5
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 8 години
да бъдат за вечно проклината тази арменска ***!бог да пази света от тази арменска чума АМИН
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия има толкова важни международни проекти с Турция, а признава и остава твърда за геноцида.Франция, претърпяла вчера" терористични актове от мюсюлмани признава геноцида!Само наши политици - еничари не признават, а омаловажават геноцида с думите масово избиване...

Спонсорирани публикации