Скандал в НС заради арменския геноцид

Депутатите от ДПС демонстративно напуснаха залата
178
Скандал в НС заради арменския геноцид
Снимка: Архив БТА

Със скандал заради арменския геноцид започна и днешният работен ден на депутатите.

От ПФ поискаха да се почете с едноминутно мълчание паметта на жертвите на геноцида в Османската империя, защото днес целият свят отбелязва 100 години от тази трагедия.

В отговор на призива депутатите от БСП, АБВ, РБ, ПФ, "Атака", както и някой от ГЕРБ, станаха на крака, докато председателят на парламента Цецка Цачева обясняваше, че това няма как да стане според правилника на работата на Народното събрание.

Депутатите от ДПС пък демонстративно напуснаха пленарна зала.

"Усещате ли колко сме смехотворни и несъстоятелни, когато чуваме, че има някакво си правилниче, което не позволява да почетем паметта на жертвите, когато цял свят го прави", обърна се към депутатите зам.- шефът на ПФ Валентин Касабов.

След това пък депутатите отново разместиха точките в дневния си ред за днес. Вчера отново го подмениха и решиха, че първо ще приемат два закона, а чак след това ще обсъдят предложението за решение на "Атака" за признаването на арменския геноцид. Това на практика означаваше, че въобще нямаше да се стигне до въпроса, защото в петък традиционно има парламентарен контрол от 11 ч.

Изненадващо от ГЕРБ подкрепиха искането на ПФ решението на "Атака" да бъде обсъдено първо и с техните гласове то беше прието.

Може би този път се вслушаха в думите на Десислав Чуколов от "Атака", който ги призова да не мълчат в днешния ден и да не си мислят за американската реалити звезда от арменски произход Ким Кардашиян, а за останалите хора, когато вземат решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
10
 
! Отговори
Koko преди 8 години
Чакай сега аз нещо не разбирам ДПС е партия защитаваща правата на малцинствата в това число и атменците в България нали? А те обидени .........Анадолски ***
86
0
 
3
 
! Отговори
преименуван преди 8 години
До АнтиА твоето анти как ти звучи на Айше
85
4
 
4
 
! Отговори
Анти преди 8 години
Парламента трябва да гласуват декларация, че смяната на имената на турците е "Всеобщо покръстване на новобългарите в България, за уеднаквяване на имената на българското население". Тогава Местан ще спре да реве.
84
4
 
5
 
! Отговори
Anti преди 8 години
Крайно време е Лютфи-то да го преименуваме на Любчо. Ако не иска - да го пратим при мосю Гилотен.
83
2
 
8
 
! Отговори
42 преди 8 години
А ТУРСКИЯТ ГЕНОЦИД СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ...КОЙ ЩЕ ПОСТАВИ ВЪПРОСА НА МЕЖДУНАРОДНО НИВО...А АМЕРИКАНСКИЯТ ГЕНОЦИД НАД СВЕТА СЛЕД ВСВ СЪЩО.
82
1
 
4
 
! Отговори
1234 преди 8 години
М..ви всеки ден скандали в парламента, а зад парламента се прегръщате тъй и тъй не се спазват законите за какво да ви избираме да харчите парите на данъкоплатците ВЪН
81
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Дупетатите от Граб не са ли ги последвали?
80
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДПС си е турска партия и би трябвало да няма място в нашият парламент.Турция в момента прави всичко възможно да избегне разговорите за действията на Османската империя.Нашите,, турци барабар с Киряк-стефчовците" напуснаха залата.А какво ли щеше да бъде ако се разискваше примерно преименуването им.Тогава щяха да се четат евангелия до девето коляно,но сега пашите им казват за това да не се говори и ето те изпълняват напускат залата за да не говорят. Смешни са.
79
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичкото зло по земята идва от муслиманите
78
1
 
9
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
ПРодлецът националност НЯМА! Той си е подлец и в социалистическо, и в комунистическо, и в капиталистическо, и в турско , и в българско!! И тъй като "покрай сухото гори и суровото", "простите" чехи и германци просто ги извадиха на бял свят и им казаха: ДО ТУК ! Безспорно много от тях са работили за Държавата, такива са били условията, и с право се гордеят но: ДО ТУК! Само ние" умните " им даваме и власт, и пари, и от трибуната на нашия Парламента ни размахват назидаделно показалец! ХАК НИ Е !
77
5
 
22
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
ДПС си е чиста проба турска партия в България. А всички българи които българи членуват в нея са си чиста проба национални предатели!!!
76
4
 
9
 
! Отговори
бг преди 8 години
Да историческите факти,колкото и да са неудобни на някои,които дигахашум за смяната на имената,а сега казват,че това било отдавна!-еми като е отдавна не е ли факт?! Българските депутати,кога ще обявят пред света за геноцида от турско и комунистическо робство и ще поискат обещетения от Турция и комунистите?
75
4
 
8
 
! Отговори
АЦЕТО преди 8 години
ДПС ЯСНО,но защо и подчинената на Американското посолство ГЕРБ,не почете геноцида.......а баба Ц.Ч, ДАЖЕ СЕ ОПИТАЛА С ПАРЛАМЕНТАРНИ ХВАТКИ,ДА ОТМЕНИ МЕРОПРИЯТИЕТО. СРАМ ,СРАМ ако Американския посланик не каже,нищо не се случва
74
2
 
7
 
! Отговори
Drunk_Ass преди 8 години
Какво значи "... трябва да се признае"? Aко е имало, както твърдят историците, какво има да се признава? Дори турците не отричат събитията - спори се само около броя на жертвите, причините, термина за гоненията. На мен ми намирисва на МНОГО ПАРИ... Само някои народи имат право да са "мъченици", а повечето нямат. ООН да въведе строги критерии за страдание (включително за вече "признатите") - миним. бр. жертви, последици, достоверни източници и т.н. Да се признава само това, което можеш да докажеш
73
7
 
3
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 8 години
до АБВ - можеш да прочетеш от историческите сведения на ИЛБЕР ОРТАЙЛЪ има ги и на български понеже професора е преподавал в бостон виена кембридж софия москва.не е хванат от гората като божидар димитров
72
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армения 3 милиона население е 3 пъти по малка Държава от България може да се види в гугъл а са в процес да запалят конфликт , ако Османците са искали можели безпроблемно да унищожат Арменците като Нация , не е ясно какво точно целят Арменските
71
3
 
13
 
! Отговори
???? преди 8 години
Само "Някои депутати от герб" станали на крака??? Някои депутати!!! Ледът се пропука, господа съдебни заседатели. Коалицията БОСТАН е повече от очевидна. ГНЪС!
70
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали не са турска партия?! Защо тогава реагират като такава? Първо с депутати от ДПС народа трябва да боядиса жлътите павета в червено.
69
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 8 години
Сега е ред на парламента ,да гласува геноцида в гр.Сребреница.
68
3
 
10
 
! Отговори
съвет преди 8 години
Първо питайте американския посланник,съгласувайте ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ЛИНИЯ,съобразете се с НОВИТЕ РЕАЛНОСТИ,и чак тогава гласувайте за нещо си!