Не мога да си простя, че се върнах в България!

CNN с репортаж за Серафим Тодоров – последният победил Флойд Мейуедър
Обновена: 28 апр 2015 23:24 | 28 апр 2015 14:16, Красимир Ангелов
99
Не мога да си простя, че се върнах в България!
Снимка: CNN

Този уикенд светът на спорта ще стане свидетел на уникален боксов мач, чакан от дълго време. Неслучайно медиите зад Океана го определят като "Мача на века".

Един срещу друг ще се изправят Флойд Мейуедър - шампион на планетата в няколко различни версии в полусредна категория, който ще защитава позицията си на №1 срещу най-големия си съперник в последните години - Мани Пакяо. Мачът между двамата ще се състои в Лас Вегас и има рекордния бюджет от близо $300 млн.

Без значение какво ще стане в срещата, американецът Флойд Мейуедър ще прибере внушителните $150 млн. И това не е случайно – 38-годишният днес боксьор е истинска легенда и икона в професионалния бокс, като не е загубил нито една среща в професионалната си кариера. Освен един мач на Олимпиадата в Атланта през 1996 година – срещу българина Сефарим Тодоров.

Броени дни преди "Мача на века", екип на CNN отиде до Пазарджик, за да покаже на зрителите си историята на Серафим Тодоров – Сарафа - последният боксьор, победил Мейуедър. Преди цели 19 години. И разказа историята му - "Трагичната приказка на човека, победил Флойд Мейуедър".

"Мейуедър ще сложи в джоба си след срещата по-голямата част от близо 300 милиона долара награден фонд от срещата. За сравнение, Тодоров, ще трябва да чака близо 35 000 години със своята пенсия от по-малко от 500 евро, за да спечели подобна сума", изчисляват от CNN.

И въпреки, че съжалява за начина, по който се е развил животът му, Сарафа поздрави своя някогашен опонент за успехите му: "Поздравявам Флойд, защото той е постигнал всичко в живота си с тежък труд. Не му завиждам, защото той е работил здраво през цялата си кариера. Той заслужава всичко, което е постигнал", казва Серафим Тодоров – човекът, прекършил мечтите на Мейуедър за златен олимпийски медал.

Всъщност загубата на 19-годишния тогава американец на домашната му Олимпиада е повратен момент в неговата кариера. Тя се случва на 2 август 1996 година, когато Сарафа побеждава местната надежда с 10:9 точки. От този момент нататък Флойд оставя аматьорския бокс и тръгва по пътя на големите пари. Днес, той има 47 победи от 47 мача, 26 от тях са с нокаут. И стотици милиони в своята сметка, която набъбва значително с всеки изминал мач.

И докато неговата кариера тръгва стремително нагоре след този полуфинал в Атланта, Тодоров е точно на обратния полюс. Точно след победата си на полуфинала и дни преди финала, той получава предложение да остане да живее в САЩ и да стане професионален боксьор. Но го отказва. Защото е уверен, че ще спечели златото. И ще се върне в България на върха на славата. Но не успява, златото му се изплъзва!

"Как да го кажа. Ако мога да избирам сега – подписвам и оставам в Америка. Не мога да си го простя, затова и много години живея в депресия. Много съжалявам, много съжалявам! И това ме мъчи!", признава пред CNN Сарафа и отчита, че ако сега може да върне времето назад, би останал в САЩ.

"Чувствам се победител и съм горд, защото той (Флойд Мейуедър) все пак няма загуба. Държи титлите във всички версии и аз съм много горд, че само от мен има загуба", завършва своята изповед Серафим Тодоров – трикратен световен и трикратен европейски шампион за България.

Целия репортаж на CNN за Серафим Тодоров може да откриете тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 9 години
До 83 АнонименКаква битка е загубил, приятел? Серафим три пъти е ставал световен и още три пъти европейски шампион! Това малко ли е, според теб, с каква психика, мислиш, се постигат такива резултати? Този човек не е само шампион, той е легенда!!!
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕРАФИМЕ ДАНО ПРОЧЕТЕШ ТОВА ПО НЯКАКВА СЛУЧАЙНОСТистински шампион се става със желязна психика. тази твоя победа ЯВНО не е била достатъчка. Загубил си битката , приятел!
56
0
 
3
 
! Отговори
samoray преди 9 години
Голяма мъка,българите се разделяме от край време.......СДС-БСП.... комунисти фашисти и тем подобно измислици. Сега е модерно да се разделяме на живеещи в чужбина и на мизерстващи в БГ за благото на мутрите. Всеки е правил грешки,дори и боксьор от световна класаСтига с тая омраза бе хора!!!
55
3
 
5
 
! Отговори
es преди 9 години
До Анонимен78 ako не беше ЕС. щехте ,да видите метро, ама друг път
54
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много мразя, когато някой който живее в чужбина и не плаща данъци тук да ми дава акъл и да казва колко сме зле. Ами зле сме, защото всички, които останахме си съдираме кожите от гърба за има инфрастуктура за да има Метро до летището и пр. Когато нямаш принос за една държава какъв гражданин си!? И после идват да си правят зъбите в Бг, защото в америка не могат да си го позволят
53
0
 
4
 
! Отговори
s2000 преди 9 години
и аз съжалявам, че се върнах, ама....нямаше как да остана
52
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите в чужбина много ги тресе носталгията, колкото и добре да е заплатен човек. Много решават да се приберат и масово съжеляват. България е страна от каменната ера.
51
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сарафа няма истински приятели и съверници в живота, които да му кажат истината:От Америка Сарафе, щеше да ти остане само млатенето дори да беше станал 100 пъти световен шампион.Ти не можеш да говориш, да пишеш и да комуникираш на английски -акулите там щяха да ти глътнат всичките пари, та щеше да се чудишоткъде ти е дошло, а после като нямаше да става нищо от тебещяха да те изхвълят на улицата като мръсно коте, досега можешеда бъдеш като ония нещастници, които спят под мостовете.
50
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 70:Какво славел Сарафа, бе?Ти четеш ли статията изобщо? Той за България не споменава нищо,единственото нещо, което иска е пари, пари и пак пари.Нищо напротив против това но не ми говорете за България, след като дажее искал да става и турчин, пак за пари.
49
5
 
18
 
! Отговори
Да преди 9 години
Не плюйте Сарафа, той беше голям, голям боксьор, славеше България, към такива като него трябва да имаме уважение.Мисля че той е дал на страната малко по вече от тия които го плюят.
48
1
 
4
 
! Отговори
сина преди 9 години
коментари 62 и 64 ме кефят максимално - ПРОЧЕТЕТЕ ГИ, това е най-веселото от цялата статия
47
3
 
1
 
! Отговори
до 56 преди 9 години
До Анонимене ти си най голямата ЗВИЗДЪ не се притеснявай ,няма Григор Димитров,Няма Кубрат Пулев -ти си бе -първенец по слюноотделяне .../някои му викат плюене още/ ама ти си знаеш
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като сте се върнали не съжалявайте, има причина да сте тук. Тъпо е да съжаляваш за нещо,което вече е станало. Съдба.
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз се проклинам ,че се върнах!Но за съжаление не успях да се преборя със синовното си чувство и не можах да оставя майка сама след смъртта на баща ми. сега какво,без работа и пари съм и в тежест.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 62:Като си изперкал защо пишеш?Каква победа бе човек, Сарафа не играе бокс от почти 20 години.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i az nemoga, no se vurnah i sega burtam tuka ... propileni shansove
42
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми Сарафче, да беше научили английския малко (за бокса 500 думи стигат) и да беше отишъл да увиваш бинта, да подаваш кофата и ръкавиците на Мейуедър,да правеше някой друг спаринг с него, то пак за 10 години щеше да изкараш париколкото никой от нас не прави за цял живот.
41
2
 
2
 
! Отговори
Чората преди 9 години
До Малееее...,Що па да не плюем, кат' така ни е кеф бе, брато? Тебе некой да не би държи сметка, кат' пра'иш нещо каде те кефи, а?
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябвало е тогава да остане в Америка и да си изгради кариерата, а после да се връща в България. Съжалява, че е взел това 'патриотично' решение в неправилния момент, а НЕ че се е върнал принципно!
39
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Серафим е ГОЛЯМ а не като оня клоун Опуления.Едно време всичко освен злато беше КАТАСТРОФА.А сега.............*** номер наесе в АТП бил "звезда" колкото К..ра ми е звезда толкова и асковското.Мануела беше 3-та и не я брояха за жива.българия се превърна в рай за тежки провинциалисти с минимални способности но пък с гоУеми претенции.Но като погледна към Управляващия *** всички въпроси ОТПАДАТ.