Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!

Отровиха бременната Айра, рожба на "Очи на четири лапи"
Обновена: 29 апр 2015 14:00 | 29 апр 2015 12:30,
230
Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!
Снимка: Снежана Стойчева

Бременно куче от развъдната програма на "Очи на четири лапи" е отровено преди дни в парка на столичния квартал "Редута".

Това разказа пред Dnes.bg Снежана Стойчева, жената, която се грижила за Айра от януари насам, когато тя и семейството й решили да вземат лабрадора.

Убитото куче е било едно от трите, които фондацията е определила за подходящи да раждат малки, които да бъдат обучавани за кучета-водачи на хора в неравностойно положение.

Основната причина жената да реши да се грижи за куче от "Очи на четири лапи" обаче била друга - покойният й син настоявал семейството да гледа животно, което ще помага на други хора. Затова няколко месеца след смъртта му Снежана решила, че трябва да изпълни неговото желание.

Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!
Снимка: Снежана Стойчева
"Изключително бързо се привърза към нас, лабрадорът е много интелигентно куче, създадено да помага на човека. Та ми беше изключително нужна и полезна, вдигна ме след смъртта на сина ми", каза със сълзи на очи Снежи, която е наш колега – мениджър на сайта Imoti.net, част от медийната група на Инвестор БГ.

Тя ни сподели как била в непрекъснат контакт с хората от "Очи на четири лапи", които посещавали дома й, за да видят в какви условия живее кучето и как се отнасят с него. Снежана много пазела Айра, разхождала я на строг повод, пазела я да не яде боклуци, дори я извеждала с намордник.

Въпреки всички взети мерки - Айра е отровена, а това се случва на 25 април, точно година след като е загубила сина си.

Снежана снощи е подала сигнал в полицията, но първо днес трябва да стане ясно с какво точно е отровена Айра, за да има разследване на случая.

"Предположенията на ветеринарите е, че това е специално подготвена отрова, която може да убие до 30 кг живо същество. Та това може да бъде и дете? Когато се разгони през март, от фондацията я заплодиха от специално подбран баща. Трябваше да роди в края на май. А сега аутопсията откри в утробата й 8 бебенца", възмути се тя.

"Може би ще си взема отново куче, но трябва да мине време, защото сега съм смазана. Не искам да допусна, че това е възможно, казвам си: Да не би пък да не е отрова, инфаркт да е получило кучето. Не искам да повярвам, че може да има толкова мразещ човек, защото той правейки подобно нещо, е мразел всички", заключи Снежана Стойчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
29
 
! Отговори
сс преди 9 години
Всички нещастия и злини които се случват на това племе са заслужени. Тук нормални хора няма, само *** населяващи някаква територия. На отровителите да им се връща.
67
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** е рай за извергите и психопатите. Там са навсякъде. Толкова злоба, агресия и простотия никъде другаде в Европа няма. Убиват домашни животни за забавление, бият се по спирките, улиците, кръчмите и стадионите. Затова се махнах от там и НИКОГА, НИКОГАААА няма да се върна. Живота в България е като филм на ужасите.
66
13
 
7
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Тази дама е дала на кучето да яде шоколад от много обич и му е блокирала бъбреците.И стафиди не се дават на кучетаА за уличните кучета крайно време е някой политик куражлия да вземе единственото правилно решение и да се приключи с проблема.
65
2
 
3
 
! Отговори
Боко атакува преди 9 години
Милиционери и мутри с анцузи Нахлуват да спират сървърите на TV7
64
0
 
8
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
И тук се краде от общината,но кучкарника ни е на ниво.Рядко може да видите бездомно куче. Справят се относително цивилизовано.
63
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
62
11
 
11
 
! Отговори
кучелюбец преди 9 години
Отглеждам каракачанка в 35 кв.м боксониера. Извеждам я веднъж на ден за 15 мин. да се изходи на близката детска площадка. Най-мразя да ме се пречкат някви хлапета.
61
9
 
8
 
! Отговори
кучелюбец преди 9 години
Отглеждам каракачанка в 35 кв.м боксониера. Извеждам я веднъж на ден за 15 мин. да се изходи на близката детска площадка. Най-мразя да ме се пречкат някви хлапета.
60
15
 
12
 
! Отговори
citizen преди 9 години
"кучкарите се разтревожили че умряло някво куче, разхождано без намордник, а за нахапаните деца не се тревожат"Утре по същият начин ще напръскаш с отрова и някое дете ще умре, тогава какво ще кажеш?
59
14
 
11
 
! Отговори
Любка Кунчева преди 9 години
Кучелюбците сами не изпълняват законите за намордник и тн не събират изпражненията на любимците си и тн.Както е по целият нормален свят.Не им се връзвайте те са просто едни *** дразнители и абсолютни закононарушители.Те искат да се спазвят законите а самите те ги нарушават.Никакъв толеранс.
58
6
 
2
 
! Отговори
Франц- Йосиф преди 9 години
Браво бе, БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!
57
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле, какви са вопли... В България май кучешкия живот стана по-ценен от човешкия... Това не е на добре. Прибирайте безстопанствените *** по приютите, а не да кастрирате и да връщате на улиците и никой няма да слага отрова!
56
3
 
14
 
! Отговори
Тухлата преди 9 години
После да не се чудите що живеете зле!!!
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако моето куче докът го разкарвам се изходи някъде и аз не му прибера и изхвърля в коша акото от общината ще ме глобят.А кой глобява общината за хилядите фекалии от бездомните *** къде ли не,за бълхите и разнесените *** от разсипани кошове.Ако моето куче ухапе друго животно или човек аз нося отговорност за това а кой носи отговорност ако бездомно куче нахапе човек или друго куче.Наливат се пари в разни природо защитни организации а повечето работещи там даже нямат куче в тях а се радват на
54
11
 
7
 
! Отговори
куче преди 9 години
Някой питал ли е това куче дали иска да бъде обучавано, дали идса да го водят на каишка, дали иска да яде гранули и да го бодат ветеринари? Някой попита ли го дали е щастливо със съквартирантката си? Вие хората първо поробвате едно живо същество още от рождението му, а после ревете, че било умряло! Вие за какви се мислите бе, че сте господари на живота на тази планета???
53
1
 
5
 
! Отговори
Справедлив преди 9 години
Е а ти що питащ що оня може да пикае а кучето не въпроса ти е същият но с обратен знак и аз ти отговарям по същия начин.Или си поредният кух природозащитник който не може да осъзнае че безстопанствените кучета не може да са сред нас защото никой не носи отговорност за тях.
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯКОЙ е насипал отрова за да изтрепе уличните кучета и така е пострадало и това куче........но чучета има много, от фондацията ще намерят друго и ще го забременят ...не е толкова фатално...ТРЯБВА строг регламент коя градинка и алея е за куче и коя за хора.така е по нормалния свят, а в БГ и хора и кучета и деца в една градинка, е не може така...Общината да разпореди кое за куче , кое за хора!
51
4
 
9
 
! Отговори
citizen преди 9 години
като почнете да задавате въпроси от типа - "защо кучето може, а аз не мога", човек се пита дали селяните в българия не сте обърнали хода на еволюцията. Определено маймуните са по умни от вас.
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Бай *** му се ще да е единственият индивид на Земята и затова трови, коли и беси наред. Днес куче, утре хора.
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** се показва като нещо, което има сетива само за ядене, пиене, грабене. За всичко друго е безчувствен и жесток мазохист.

Спонсорирани публикации