Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!

Отровиха бременната Айра, рожба на "Очи на четири лапи"
Обновена: 29 апр 2015 14:00 | 29 апр 2015 12:30,
230
Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!
Снимка: Снежана Стойчева

Бременно куче от развъдната програма на "Очи на четири лапи" е отровено преди дни в парка на столичния квартал "Редута".

Това разказа пред Dnes.bg Снежана Стойчева, жената, която се грижила за Айра от януари насам, когато тя и семейството й решили да вземат лабрадора.

Убитото куче е било едно от трите, които фондацията е определила за подходящи да раждат малки, които да бъдат обучавани за кучета-водачи на хора в неравностойно положение.

Основната причина жената да реши да се грижи за куче от "Очи на четири лапи" обаче била друга - покойният й син настоявал семейството да гледа животно, което ще помага на други хора. Затова няколко месеца след смъртта му Снежана решила, че трябва да изпълни неговото желание.

Да отровиш куче-водач! Да мразиш всички!
Снимка: Снежана Стойчева
"Изключително бързо се привърза към нас, лабрадорът е много интелигентно куче, създадено да помага на човека. Та ми беше изключително нужна и полезна, вдигна ме след смъртта на сина ми", каза със сълзи на очи Снежи, която е наш колега – мениджър на сайта Imoti.net, част от медийната група на Инвестор БГ.

Тя ни сподели как била в непрекъснат контакт с хората от "Очи на четири лапи", които посещавали дома й, за да видят в какви условия живее кучето и как се отнасят с него. Снежана много пазела Айра, разхождала я на строг повод, пазела я да не яде боклуци, дори я извеждала с намордник.

Въпреки всички взети мерки - Айра е отровена, а това се случва на 25 април, точно година след като е загубила сина си.

Снежана снощи е подала сигнал в полицията, но първо днес трябва да стане ясно с какво точно е отровена Айра, за да има разследване на случая.

"Предположенията на ветеринарите е, че това е специално подготвена отрова, която може да убие до 30 кг живо същество. Та това може да бъде и дете? Когато се разгони през март, от фондацията я заплодиха от специално подбран баща. Трябваше да роди в края на май. А сега аутопсията откри в утробата й 8 бебенца", възмути се тя.

"Може би ще си взема отново куче, но трябва да мине време, защото сега съм смазана. Не искам да допусна, че това е възможно, казвам си: Да не би пък да не е отрова, инфаркт да е получило кучето. Не искам да повярвам, че може да има толкова мразещ човек, защото той правейки подобно нещо, е мразел всички", заключи Снежана Стойчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 години
До До 115За да оградиш общински терен трябва разрешение от общината, одобрен проект и т.н. Не е лесно!
87
1
 
8
 
! Отговори
Тялото преди 9 години
Има си закон, който предвижда дори затвор. Но ето че половината хора подкрепят престъпника, щото разбираш ли симпатизират на мотива му. Мотива е доказателство, което уличава, не оневинява.Никога няма да живеем в нормално общество, ако всеки прави каквото си иска без последствия.Забраниха пушенето, пуши се навсякъде. Всеки знае че за 10лв и минаваш метър пред катаджия. Престъпление е жестокостта към животни - всеки месец четем за садисти, които убиват за удоволствие и нищо друго. Осъдени няма.
86
10
 
6
 
! Отговори
кучкарска гмеж преди 9 години
Не тъпко на това положение сме щото има бездомни кучета ако ги нямаше нямаше и да се ръсят отрови а като няма наръсени отрови това куче нямаше да умре.Алгоритама е елементарен ама ти си *** емоционален и импулсивен кучкар и затова не разсъждаваш трезво.А бездомни кучета няма нито в Германия нито в Англия нито във Франция Канада и Сащ.Факт!
85
1
 
1
 
! Отговори
до 117 преди 9 години
Добрата баба колячка Баба Яга
84
5
 
21
 
! Отговори
Горо преди 9 години
Четейки коментарите под тази статия се убеждавам, че в България живеят само изключително слабо-интелигентни, анти-социални ***, които дори не знаят по кой свят ходят. Пожелавам на всички "коментатори" да ослепеят и да им потрябва куче водач - ТОГАВА РАЗТЯГАЙТЕ ЛОКУМИ, !
83
5
 
7
 
! Отговори
фон Майнщайн преди 9 години
Задължително е кучето да е с намордник и на къс повод.
82
5
 
26
 
! Отговори
до запознат преди 9 години
Нямам куче, но всеки ден спортувам в парка. Не съм останала с впечатление, че там едва ли не има кучеши орди, но мога със сигърност много да напиша за огромната купчина *** - мръсни памперси, влажни кърпички, камари от люспи, зрънчовци и др. Обрулени храсти и често пъти счупени финес уреди. Не е добре да се настройват хората, срещу тези, които имат домашни любимци. Не е добре да се отнема живот, независимо дали е на куче или на друго животно.
81
3
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Интересно ми е, какво ли би казал професорът и банкер Ботьо Тачков по въпроса с уличните кучета. Човек, изградил цяла финансова империя започвайки от нулата в Съединените Щати, а пък разкъсан като нищожество в собствената си държава. Ирония. Но така е, нека оставим животните да живеят, все пак те имат маниери и питат дали е удобно да ти откъснат крайник преди да го сторят.
80
4
 
9
 
! Отговори
ии преди 9 години
1) Защо кучето не е било на повод и с наморник?2) Интересно ми е не се ли минава през обучение за това какво и от кой може да яде живитоното?3) "Предположенията на ветеринарите..." ? а един мормон ... това е смешно, проверете му стомаха, проверете му кръвта и излезте със становище ...
79
7
 
21
 
! Отговори
Запознат преди 9 години
Целия парк Гео Милев е в табели, че разхождането на куче е задължително да е само на повод. Това не го спазва никой кучкар! Песове по цел ден мачкат засадените цветя и пикаят където им скимне. Напоследък има и хора, които си събират след кучето, но са малко. Да не говорим, че има луди лелки, които разхождат по 6-7 песа. Държава няма да контролира бесните кучкари и хората се оправят какво могат. Факт!
78
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този, който е способен да отрови куче е напълно способен да отрови и човек, защото за него живота няма стойност.
77
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 101 Като ти чета коментарите, стигам до извода че май ти си антисоциалния извратен тип, който мрази всичко живо.. Защото да наричаш хора който имат домашни любимци болни, извратени и маниаци е всичко друго но не и разумна логика.Че даже чак те и тъпчели....
76
16
 
4
 
! Отговори
Луфтваффе преди 9 години
Когато една *** с грухтенето си проси ножа накрая го получава.С кучкарите е същото.
75
5
 
2
 
! Отговори
Леси преди 9 години
Жеко защо смяташ че кучето водач е 10 хил . Един лабрадор струва 100 лева . Намират се и обучители , които не взимат чак такива суми . Храни се като всички кучета нищо специално . Аз съм имала немска овчарка и пудел . Пудела умря от старост на 16 г.и много обичаше шоколад... То по повод че блокира бъбреците . А между другото салам , кремвирши и др. не кусваше....
74
10
 
7
 
! Отговори
Хорст Фукс преди 9 години
Оф и да си психично неуравновесен кучкар не е лесно.
73
3
 
15
 
! Отговори
Мавродиев преди 9 години
Жалко за кучето. Истината е, че точно в този парк, голяма част от кучкарите си го просят. За жалост не са виновни кучетата, а простите им стопани. Сутрин от пет часа лая и крясъците по кучетата е неописуем. Изобщо не им дреме, че наоколо има блокове и никой не може да мигне. Децата скачат от леглата с рев. Лая е денонощен и неописуем. За съжаление повечето собственици са ***. Разбира се те са за убиване, не кучетата. И без това дават по-малко за човек!
72
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако трябва да избирам кой да живее - отровеното куче или отровителя му, без колебание бих избрал кучето.
71
1
 
15
 
! Отговори
Мария преди 9 години
До ivailo1403Сякаш кучето избира само да е бездомно. Докато има хора които не поемат отговорности и изхвърлят домашния любимец с лекота без да се замислят за последиците, ще има бездомни , да, но това не означава , че трябва да ги тровим и мразим за дето и без това друг не ги иска.
70
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оказа се, че *** даже не осъзнават какви са ***, тровейки кучета. Бог да пази децата от подобни ***.
69
2
 
7
 
! Отговори
жеко преди 9 години
едно куче водач струва 10 хил евро,има вероятност и конкуренция да сепогрижила

Спонсорирани публикации