Не е нужно външна компания да оценява банките ни

Стрес тестовете ще доведат до понижаване на лихвите по депозитите
Обновена: 5 май 2015 14:20 | 5 май 2015 13:42,
5
Не е нужно външна компания да оценява банките ни
Снимка: bgonair.bg

Оценка на активите и стрес тестове за всички български банки ще стартират от 2016 г. Авторитетна чужда фирма ще е консултант, а целта е да се разбере реалното състояние на банковата система. Според Кирил Григоров от Българската агенция за кредитен рейтинг стрес тестовете на банките ще доведат до понижаване на лихвите по депозитите. Според експерта, за да осигурят достатъчно активи, банките ще изчистят лошите кредити и ще намалят разходите си.

По думите на Кирил Григоров не е необходимо външен консултант да проверява активите на банките у нас. Това може да бъде направено от банковия надзор на БНБ.

Отношението на сегашното управление, изборът на външен консултант за оценяване на активите на банките и цялостната проверка на надзорната рамка на банковата система подсказват, че случаят КТБ не е изолиран и трябва да се промени механизмът, по който работи надзорът, коментира той.

Според експерта ново сътресение в банковия сектор не се очаква.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До#4 Грешиш колега.В банките нема НИКАКВИ пари,а не свободни пари...Всичко е на книга,затова и на "експерта" от снимката така му лъщи темето..
4
0
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
НУЖНО Е И АКО ДОЙДАТ ЧУЖДИ ОДИТОРИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ВКАРАТ В ЗАТВОРА ПОЧТИ ВСИЧКИ СЕГАШНИ А И ПРЕДИШНИ ДИРЕКТОРИ В ЗАТВОРА---БАНКИТЕ НИ ИЗДИШАТ ----ТАМ НЕМА СВОБОДНИ ПАРИ ----ЗАТОВА СА И ГОЛЕМИТЕ ЛИХВИ---14 ---16 ПРОЦЕНТА---ЛИХВИТЕ ПОКАЗВАТ СЬСТОЯНИЕТО НА БАНКИТЕ----ЗАЩО ДОРИ И САЩ ПОСТОЯННО НАМАЛЯВАТ ЛИХВИТЕ ПО КРЕДИТИТЕ----УНАС---САМО НАГОРЕ
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той е абсолютно прав. Външните оценители са манипулатори и понеже повечето са американски фирми, има икономическа и политическа намеса. Това го казват много чужди анализатори.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като му гледа милиционерското челце на тоя "експерт", мисля че едва ли е завършил нещо друго освен "бизнес"колежа в Симеоново. То заради такива корифеи гръмна и КТБ...
1
0
 
5
 
! Отговори
schizz0 преди 8 години
Schizzo: kokershpaniola mi e po golqm expert ot teve niskoplatena kuklo.

Спонсорирани публикации