Канада на световния връх след як бой над Русия

Хокеистите станаха шампиони без загуба в Прага
Обновена: 18 май 2015 14:07 | 18 май 2015 08:25, Александър Попов
43
Канада на световния връх след як бой над Русия
Снимка: Reuters

Хокеистите на Канада се завърнаха на световния връх. Кленовите листа триумфираха с 25-ото си отличие, след като разбиха историческия си опонент Русия с 6:1 на финала в Прага и станаха шампиони за първи път от 2007-а година.

Канадците стигнаха до трофея след отличен турнир, в който спечелиха 10 победи в редовното време, с което заслужиха чек за 1 милион швейцарски франка. „Точно затова дойдохме – да спечелим. В течение на турнира се подобрявахме и оставихме най-доброто за финала” каза Сидни Кросби, който завърши с гол и асистенция е един от малкото печелил световната титла, олимпийската и купа „Стенли”.

Коуди Ийкин откри за Канада в първата третина, а във втората интригата приключи след 3 шайби на Кросби, Тайлър Енис и Тайлър Сегуин, само в рамките на 6 минути.

В последната третина Клод Жиру и Нейтън Маккинън добавиха още два гола и резултатът стана 6:0. Почетният гол за Русия вкара Евгений Малкин, но това едва ли топли особено Сборная.

Джейсън Спеца от победителите бе избран за Най-полезен играч на надпреварата, след като стана и най-резултатният със своите 14 точки. В мача за трето място САЩ победи домакините от Чехия с 3:0.

Още спортни четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: канадаХокейРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 8 години
Написал си това, което се канех да пиша! Не си ли забелязал това момченце какви ги пише? Е, толкова му е акъла, капацитета, за това му плащат! Това е като в един друг случай - срамно е само първия път, после свиква!
3
5
 
17
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха :))) преди 8 години
Трябваше да пуснат *** да играе. Вчера имаше новина, че нанизал в хокеен мач цели 8 шайби :)))
2
12
 
21
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Тези да не се прибират в Москва, за да не ги пратят в Сибир за наказание след загубата :))
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яжте продължението на опашката на Мечока !

Спонсорирани публикации