Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна

Алиансът всъщност издигал "Желязната завеса" в Европа
Обновена: 29 юли 2015 14:06 | 29 юли 2015 12:47, Бойчо Попов
387
Москва скръцна: НАТО да не приема Грузия и Украйна
Александър Грушко. Снимка: Ройтерс

Разширяването на НАТО към Грузия и Украйна може да има „катастрофални последствия“ за Европа, заяви руският постоянен посланик в алианса Александър Грушко, участвайки в предаване на телевизия  LifeNews.

„Всяка политическа игра около присъединяването на Грузия и Украйна към НАТО може да има големи геополитически последствия за цяла Европа“, посочи Грушко, цитиран от AFP. 

„Надявам се, че Брюксел и другите европейски столици напълно разбират опасността от тези игрички. Всичко това ще има катастрофални последствия“, добави той.

Грушко предупреди още Украйна за опасността от влизането ѝ в НАТО, като подчерта, че присъединяването на страната „ще раздели украинското общество“ и „ще разпали напрежението в международните отношения“.

Анексирането на Крим от Москва през март миналата година и последвалото насилие в източната част на Украйна доведе до и обтягане на и без това напрегнатите отношения между Русия с НАТО, като всяка страна обвинява другата в намеса във вътрешните работи на страните от бившия Съветски съюз.

Грушко обвини НАТО, че издига "Желязната завеса" в Европа чрез разгръщане на войските си и провеждане на военни учения в близост до източната граница на Русия - ход, който според военния алианс е насочен само към възпиране на Москва.

По-рано през тази година страните от НАТО се договориха да засилят отбраната си с помощта на шест командни центрове в Източна Европа и с нови поделения от 5000 войници. Освен това организацията заяви, че ще провежда непрекъснато военни учения в региона.

В неделя Русия обяви старта на новата си военноморска доктрина за противодействие на онова, което Москва нарича "недопустими"  опити на НАТО да премести военната си инфраструктура в близост до границите на Русия.

Всичко за кризата в Украйна четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До За разрухата и до 212какви лъжи съм написал ...това го твърдеше дори и Западна Европа и америка..българия беше една развита стран със кадри, заводи и материялна база.А относно впйната ...те и Американците ни обявиха война ...даже София бомбандираха ако не знаете...Русия не е окупирала никога българия ....и Руснаците са били посрещани като братя в България .40 години ни даваше Русия нефт за без пари ...купуваше ни стоката .....хората работеха и бяха щасливи ....а сега ..? Дрога и разруха
144
4
 
3
 
! Отговори
До 218 преди 8 години
Ами радвай се еврогейче.Значи скоро Крим ще вдигве възстание и ще се върне към Украйна.Не лъжи ,че ще ти порасне носа-в момента пенсиите в Крим са два пъти по-високи от тези в Украйна ,а цените на стоките и услугите са доста по-ниски.
143
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 215Самолетите бяха на тези на които България обяви война. България НЕ обяви война на СССР, но СССР бомбардира български градове и села през 1941 и 1942 г.
142
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цитат:Кримските пенсионери останаха разочаровани техните пенсии не са повишени, както обеща руският президент Владимир Путин на новите си поданици.
141
2
 
8
 
! Отговори
До 215 преди 8 години
Зарежи кой ни е обявил война.Я кажи чии бяха самолетите ,които сринаха София.Съветски или английски и американски.
140
0
 
4
 
! Отговори
Отговор до 207 преди 8 години
Е как да няма инвазия - тя почна - американците като дебаркираха на ИвоДжима знаеш ли колко жертви имаше, без цивилни да има, смятай какво се очакваше на големите острови, като вкарат населението в партизанска съпротива...Ей така си говориш - без познания, без логика...
139
3
 
4
 
! Отговори
До 211 преди 8 години
Почиващите сега са по.малко блогодорение на Украйна ,която затвори достъпа до Крим по суша.А да се лети със самолет на почивка в Крим не е по джоба на много хора.Като си направят моста всичко ще си стане нормално.А я кажи като много знаеш колко са заплатите и пенсиите в Крим и колко са в Украйна в момента.За цените на тока ,газа и другите стоки също кажи нещо
138
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименv 195"Те "докараха до пълна разруха"...Да, така е, тези страни са в руини днес...нашите балтийските страни, нашата родина, нашето огнище.... Но се случи само след распадането на СССР ! Сега - само ЕС , само и само той е отговорен за кризата на страните на Балтия.
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 209Големи лъжи си написал
136
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 206Хората в Крим живеят в момента и бедно. Преди войната там са почивали над 3 млн сега - само 600 хил.
135
2
 
5
 
! Отговори
До 206 преди 8 години
Ами що не влиза Русия в Украйна ,а там е пълно с американски "инструктори".Нали Русия е агресора и се меси във вътрешните работи.Ако се беше намесила отдавна всичко да е приключило-пример-Крим.Сега вместо да умират там хората си живеят мирно и тихо
134
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москва не ни е виновна че докарахме държавата си до тук! ...Москва ни остави със- 100 000 армия въоръжена до зъби- Развито селско стопанство - Силна преработвателна ундустрия -Тежка индустрия - Силни университети - Много висококвалифицирани кадри А това което остана от тогава до сега ...ние самите ние си го направихме ! САЩ и ЕВРОПА ни помогнаха !
133
2
 
4
 
! Отговори
До 205 преди 8 години
Я по-добре си пусни клипчето и тогава се прави на много информиран и знаещ.Няма нищо общо с Хариъра който пет минути се тута докато излети.МИГ-ът излита нормално и когато е на двадесетина метра височина се обръща рязко и се изстрелва като ракета със свръхзвукова скорост.Пусни и гледай а не ръси глупости
132
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Отговор до 189Глупости ....до месец япония щеше сама да капитулира ...за инвазия никой не е говорел ...и за 10 милиона жертви при инвазия може да говори само човек безобща култура
131
5
 
3
 
! Отговори
Отговор до 193 преди 8 години
"къде са се оттеглили без да бъдат със сила изтикани?"Не ме разсмивай, САЩ имат половината военна сила на света - не могат да бъдат изтикатни никога от никого.Оттеглят се, като видят че вътре борбата е решена не на тяхна страна. Куба, Сомалия...А в Украйна и 100% фашисти да са - Русия пак ще влезе там, само и само кръв да се лее и да си чеше имперските комплекси!Такова безобразие Америка никога не е правила, няма какво да спориш.
130
3
 
7
 
! Отговори
да бе преди 8 години
До Анонимен 200А след "комунистическата змия" Америка бие до последно богатите на природни ресурси държави, докато им отнеме и прилапа богатствата и ресурсите. Е, как после няма да е богата с краденото, а другите бедни. А наш *** гледа янките и се радва на грабежа им. Понеже *** самият краде като невидял, затова е солидарен с по-големия крадец и разбойник. Разбойника търси защита от разбойник и затова е солидарен с него. Америка опъва политически чадър над разбойниците у нас и по света.
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 197Въй, 10 милиона жертви? Ти чуваш ли се каква глупост изтърси? Или признаваш, че американската армия е военно джудже по сила? И бягат като овци стреляни в гръб от разни монголи?
128
2
 
7
 
! Отговори
до 195 преди 8 години
Ако тогава сме били в пълна разруха , къде ли сме сега бе байно ?!
127
2
 
9
 
! Отговори
До 195 преди 8 години
Ти си явно някое двадесет -тридесег годишно пале и не помниш кое как е било преди 1989г.Такамва разруха беше ,че "демократите" и чужденците грабят от наследството вече 25 години и има още за влачене.А сега България каква страна е според теб тутманик.На последно или на първо място в Европата
126
3
 
6
 
! Отговори
до 198 преди 8 години
На военно авиошоу зрителите са били поразени от вертикалното излитане на руския изтребител МиГ-29, съобщава РИА Новости. Западните медии са толкова удивени, че говорят, че възможностите на изтребителя може да се окажат безгранични.НАТО ще кандидатства при тях !