САЩ пращат военна техника в България

Морските пехотинци в Ново село ще получат танкове и оръдия
Обновена: 18 авг 2015 14:17 | 18 авг 2015 09:47, Елка Василева
403
САЩ пращат военна техника в България
Снимка: архив, Булфото

Американска военна техника и оръжия ще пристигнат в България тази седмица.

Оръжията и военната техника са пристигнали през уикенда от военна база в Северна Каролина в Германия и следващият етап от дългото им пътуване ще е тренировъчната база в Ново село, България.

В момента в базата се намират около 160 морски пехотинци от САЩ на шестмесечна ротация.

Още по темата

Военнослужещите ще получат четири танка "Ейбрамс", три артилерийски оръдия и шест бронирани разузнавателни автомобила.

Американските морски пехотинци, пребиваващи в България, ще получат танкове и тежка артилерия като част от усилията на НАТО да разсее опасенията в Източна Европа от руската враждебност, съобщава онлайн изданието "Интернешънъл бизнес таймс", цитирано от БТА.

„Откакто анексира Крим през март 2014 г. и оказва помощ на проруските сепаратисти в Източна Украйна, Русия показва повишена враждебност в европейското небе и териториални води. Тази демонстрация на военна сила предизвика безпокойство в редица европейски страни, които се обърнаха към САЩ за съвет и военно присъствие“, посочва изданието.

По тази причина американските военни започнаха да възстановяват присъствието си по източния фронт с Русия, включително в много бивши съветски републики и сателитни държави като Естония, Латвия и Полша, се казва още в публикацията.

"От българска гледна точка присъствието на американския флаг показва на всеки, че САЩ са ангажирани към региона", заяви Люк Кофи, бивш американски капитан, който сега е член на фондацията "Херитидж" във Вашингтон. "Макар че в крайна сметка, ако Русия реши да нахлуе в Естония, шепа войници няма да могат да направят много", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сащ пращаха така танкове в близкия изток после сами ги бомбардираха от безпилотници когато попаднаха в чужди рьце хахаха аве кравари
150
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНа Турция дерт са и кюрдите, ушанке неграмотна. Ще смачкат Башар като тахтаба, както и прехвалените алкаши стига да искат.
149
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция викаш хахахаха те с един Башар не могат да се оправят
148
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само Турция ако реши да тръгне след три дни ще е в Москва. А *** мечтаят да посрещат Червената армия. Свещена простота.
147
19
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
КОЛКОТО И ДА СЕ ГЪРЧАТ ЕДНА ШЕПА РУСОФИЛИ / ПОЛЕЗНИ ***.И./ В БЪЛГАРИЯ ,ПОЛОЖЕНИЕТО Е ТОВА ,БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА НАТО И ЕС ! МНОГО ПЛЯМПАТЕ ,ЧЕ НЕ Е ИМАЛО РЕФЕРЕНДУМ И НИКОЙ НЕ ВИ Е ПИТАЛ ВАС ,КОИТО СТЕ ЕДНА ШЕПА ! НО КОГАТО РУСКИТЕ ВОЙСКИ ОСТАНАХА В БГ. СЛЕД КРАЯ НА ВТОРАТА СВ. ВОЙНА ,ТОГАВА СЪЩО НЯМАШЕ РЕФЕРЕНДУМ И НИКОЙ НЕ ПИТА БЪЛГАРИТЕ ДАЛИ ИСКАТ ИЛИ НЕ ,А МНОЗИНСТВОТО БЯХА ПРОТИВ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ПОЛЕЗНИТЕ ***.И. !
146
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РосендагодухаОт началото на годината 10 руски самальота паднаха без да стрелят по тях и 20 от екипажите им загинаха, обаче *** се рафват на фалшивата новина, за свален американски. Че и духача на жужи иска още да сваля! Ама за това се иска да си мъж, не крепостна руска ***.
145
6
 
13
 
! Отговори
Росендагодуха преди 8 години
Намирам новината за унищожен американски самолет над Сирия за чудесна. Същото трябва да направим и тук, в България. Смърт на Америка, свобода на народите! Русия, Китай, Бразилия и Иран са с нас!
144
14
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
"Макар че в крайна сметка, ако Русия реши да нахлуе в Естония, шепа войници няма да могат да направят много", допълни той.АБЕ ДОРИ И ЕДНА ШЕПА ВОЙНИЦИ ДА СА ,ВСЕ Е НЕЩО ! ПЪК КАТО ВИДИТЕ ,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ДОСТА ПО-МНОГОБРОЙНИТЕ РУСКИ ВОЙНИЦИ КОИТО БИХА НАХЛУЛИ В ЕСТОНИЯ ,ТОГАВА ОТ САЩ НАПРАВО ИЗСТРЕЛЯЙТЕ РАКЕТИ ,КОИТО ЗА БРОЕНИ МИНУТИ ЩЕ ДОСТИГНАТ ВСЯКА ТОЧКА НА РУСИЯ !ВПРОЧЕМ ТАКИВА РАКЕТИ ИМА И В ТУРЦИЯ ,КОИТО БИХА СВЪРШИЛИ ДОБРА РАОТА ,А МОЖЕ И ДВОЕН ОБСТРЕЛ ОТ САЩ И ТУРЦИЯ !
143
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми те щом С-300 им свалят рапторите какво да кажем тогава за С-400 и още повече С-500 !!!
142
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според американски военни източници сирийската противовъздушна отбрана е свалила един от най-модерните американски самолети F-22 Raptor и четири броя крилати ракети със системите S-300, доставени от Русия
141
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тя техниката си е отдавна тук, но отново ни лъжат, сега пристигат поредните 4 танка
140
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според оклахомския вестник Пост, който се позовава на военни източници от американската армия един F-22 Raptor е бил свален в северна Йордания, близо до сирийската граница, от сирийските противовъздушни сили. Военния експерт Джон Блу Рийд обясни пред американската медия, че ако информацията от военните източници е вярна, то значи, че ракетния снаряд, с който сирийската ПВО е свалила модерния американски снаряд е бил изстрелян от модернизирани системи S-300, или Русия директно е доставила на сирийската армия сист
139
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В американски и чужди медии се появи информация от американски военни източници, че над територията на Йордания при опит да нананесат удар срещу Сирия през изминалите дни е бил свален един американски самолет F-22 Raptor и пет броя крилати ракети Тоmahawk. Засега информацията е непотвърдена и не се очаква САЩ да признаят подобен провал. Според оклахомския вестник Пост, който се позовава на военни източници от американската армия един F-22 Raptor е бил свален в северна Йордания, близо до сирийската граница, от сирийските противовъздушни сили. Военния експерт Джон Блу Рийд обясни пред ам
138
3
 
12
 
! Отговори
охрана и отбрана преди 8 години
САЩ пращат военна техника в България - сигурно ще охраняват "Южен поток"? ще го бранят със зъби и нокти от турците да не го напраят на "Турски поток"?
137
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чичо сам много се е загрижил за Бьлгария !!! Чичо сам винаги си гледа неговият интерес и хич не му е до другите вижте какви загуби тьрпи ЕС заради санкциите наложени по сьвета на Сащ ами бежанците !
136
6
 
15
 
! Отговори
Анонимо преди 8 години
САЩ ли .. :) местят го от единия в другия крачол и им дреме за Бай *** кво щял да понесе от американското присъствие в БГ.
135
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То няма войници бе кво ша я правят таз техника освен да провоцират Русия на масиран ядрен ракетен удар по клозетонефистан
134
4
 
20
 
! Отговори
:-) преди 8 години
"...редица европейски страни, които се обърнаха към САЩ за съвет и военно присъствие". Навън си мислят, че сме се обърнали за помощ и съвет, тук ни казват, че това са планирани учения. Не отиват на добре нещата....
133
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давайте, ще бием по-големия брат против волята на по-малкия брат и по-желанието на предатели.
132
0
 
1
 
! Отговори
zdr преди 8 години
До 138 и 139Много сте неграмотни! Срамна работа,а сте излезли като въшка на чело !!!

Спонсорирани публикации