Желязната завеса ни спря за световната рок сцена!

Данчо Караджов: Музикантите са можещи и неможещи
Обновена: 22 фев 2016 13:08 | 22 фев 2016 13:07, Анисия Иванова
95
Желязната завеса ни спря за световната рок сцена!
Снимка: Bulgaria On Air

Ако се върнем много години назад, в 60-те години на 20 век, ние щяхме да бъдем едни от първите музиканти на световната рок сцена, каза рок легендата Данчо Караджов в ефира на Сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Ако Желязната завеса не съществуваше, ние щяхме да бъдем едни от първите редом с англичани, с американци", допълни известният музикант.

По думите му в България по онова време са се родили невероятни музиканти, равни като качество на всички световни звезди.

"Желязната завеса е пречела дотолкова, доколкото не сме могли да излезем на световния пазар. Но поне успяхме да оставим една диря в подсъзнанието на хората до ден днешен", казва Караджов.

В отговор на въпрос как така група "Сигнал" е успяла да се задържи толкова години на сцената, Караджов споделя, че славата не ги е главозамаяла. "Ние сме едни хора, ходещи по Земята - като всички останали", допълни той.

Според него музикантите не трябва да се делят на стари и на млади, а би трябвало да се говори за можещи и неможещи.

Публиката е единственият виновник за успеха или неуспеха на даден музикален проект. Всяка една среща с публиката е празник за нас музикантите въобще, заключи Караджов.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той и Азис каза, че първи бил сложил полюлей на главата си и че Лейди Гага го била копирала и че ако не е бил в България щял да бъде като Лейди Гага. Тогава нямаше желязна завеса. Дори беше наскоро. САмо, че забравя, че на западняците, които нямат ориенталски черти, не им се слушат индийско-пакистански ритми. Това е разликата. Ако не можеш да преложиш, това което се търси на един пазар, то тогава си затваряй устата, че ставаш смешен.
25
1
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 8 години
Сериозно ли ве акъл. Ти за предлагане и търсене чувал ли си? Толкова елементарен принцип, колкото и жалкото ти мозъче. А да си се питал защо българите се тъпчат в Каварна да слушат вече пенсионирали се групи? А? Може би защото музиката им е хубава. А, какво ще кажеш за това? Или на такива като теб, в тиквите им са само лошата Америка и Русия и всички искат да поробят българите. Ходи ти на концертите на нашите групи, като искаш толкова. Аз предпочитам Металика и AC/DC. ***!!!
24
1
 
3
 
! Отговори
Жоро Минчев преди 8 години
Имаше един певец и той се казва Жоро Минчев. Другите просто не можеха да пеят! Сигнал само копираха и имитираха. Нямат нито едно свое парче.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре беее, аман от глупости вече. Колкото по-дърти стават, толкова повече простотии лафят. Да си гледат внуците, ако имат такива и да си карат пенсията! И на Запад щяха да ви слушат на български ли, а? Гениален. Освен това по онова време много групи излизаха навън на концерти, така, че никой не ви е спирал. Музиката ви беше просто еднаква без никакъв прогрес в звученето.
22
4
 
9
 
! Отговори
:) преди 8 години
Какъв *** :) 1. Сигнал са посредствени изпълнители. 2. За да пробиеш на световната сцена НЕ трябва да си роден в България. 3. Комунизмът падна 1989. За тези 25 години защо не пробиха? 4. Провалът на БГ музикантите е толкова голям, че дори в собствената им страна малко хора ги слушат. Да матряла е ***, ама и те са виновни.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българската рок музика е най-великата в цял свят! Още хан Аспарух е организирал рок концерти на войниците когато са преминавали Дунава! Обаче желязната завеса пречи, желязната завеса пречи!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, ай ся... Имали сте хиляди възможности тогава да отидете на запад и да останете там, що не отидохте да станете като Битълс, Юрая Хийп (които имитирахте години наред и сега) и да не споменавам други, толкова музиканти имаше на запад по това време, само от вас щеше някой да се интересува. Ама си останахте в България, на хранилка в Комитета за култура на партията.
19
2
 
7
 
! Отговори
Gost преди 8 години
До АнонименКой ги е спрял да заминат на Запад СЛЕД падането на желязната завеса питах, умнико. Да бяха заминали на Запад след 1989 година, никой не ги е спирал. Милена и Ахат видяхме докъде я докараха, а Сигнал нямаше да стигнат по-далече и затова даже и не опитаха.
18
3
 
30
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Данчо Караджов е симпатяга и групата е емблематична, но грандоманските изказвания явно са плод на старческа деменция. Желязната завеса падна преди повече от четвърт век. Кой им попречи да надминат Металика, Джудас и прочие?
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми, така е ! Всеки некадърник и неможач си намира оправдание за неуспехите - навсякъде другаде, но не и в себе си! Но, виж ги днешните фолкаджийки - разбиха се от концертьие зад окИана и из Ивропата! С'бират по има -няма 30-40 мигрантье публика, '*** са "на запад"!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай Тошо беше голям култур-трегер, така че не се оплаквайте от соц-а. Оправяше певици и артистки, уреждаше ги с партаменти и коли...
15
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Ко?Ако се върнем 20 годининназад в 60-те.Ко речи?
14
5
 
27
 
! Отговори
Митьо Пайнера преди 8 години
Ако не беше соца, щеше да си колега на Милко Калайджиев.
13
3
 
15
 
! Отговори
diavolcheto преди 8 години
Това, което аз зная от преди години е, че имахме великолепни групи и изпълнители, бяха написани много хубави песни, които вълнуват и се слушат с удоволствие и до днес: " Диана Експрес ", " ФСБ ", " Сигнал ", " Щурците "..., Силвия Кацарова, Васил Найденов, Йорданка Христова... И гранд дамата - Лили Иванова. И прекрасният Емил Димитров ( Мир на праха му! ). Оркестърът на Вили Казасян(Мир на праха му! ). Със сигурност пропускам и още имена. А сега е едно пълно бездарие, с много малки изключения.
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След падането на "желязната завеса" останах удивен, колко от музиката ни е направо взаимствана от чужди изпълнители.Това явление важи за всичките ни соц. певци. Почва се от "най-добрата българска песен" "след 10 години" и т.н.
11
0
 
7
 
! Отговори
Men преди 8 години
До Либертоносец от НПОАбсолютно, но като иска да дели музикантите ок, само че тия попадат в групата на неможещите.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако не беше соца щеше да свириш в някои ресторант каквото ти поръ4ат!!ина4е си много добър!!
9
0
 
22
 
! Отговори
Либертоносец от НПО преди 8 години
Стига бе Данчо , стига сте се надценявали! Не е коректно искрено да си вярвате ,че сте много велики и талантриви! Най-много да сте свирили пияници и *** в някой пияно бар на запад... през 80-те конкуренцията на рок групите беше толкова голяма ,че Сигнал на родна сцена имаха само 1-2 хита.... а ако някой ги беше промоцирал на запад щеше да загуби много пари защото и до днес пеят на много лош английски!
8
1
 
29
 
! Отговори
didi преди 8 години
Ако не беше тая завеса нямаше и ние да сме ви чували.Ставате за гаражна рок група.
7
1
 
28
 
! Отговори
Даола преди 8 години
А днес, 26 години по-късно какво ги спира ? А какво спира българските писатели ?

Спонсорирани публикации