Британките по-вулгарни от мъжете, ползват повече мръсни думи

Дамите на Острова псуват с 500% повече отколкото преди 20 г.
52
Британките по-вулгарни от мъжете, ползват повече мръсни думи
Снимка: Reuters

Британските жени са станали шампионки по нецензурни изрази и използват 10 пъти повече мръсни думи от мъжете, пише британският "Дейли мейл".

Данните идват от проучване, проведено от университетите в Кeмбридж и Ланкастър.

Изследователите тествали 376 доброволци, които им предоставили 3-часови записи на всекидневните си разговори. От събраните 10 милиона думи станало видно, че дамите използват глаголи, означаващи действия при полов акт 500 процента по-често, в сравнение с 90-те години на миналия век.

Нещо повече - при 1 милион думи дамите прибягвали до нецензурния глагол 546 пъти, а мъжете - "едва" 540.

Специалистите изтъкват, че в Обединеното кралство се наблюдава изчезването на джентълменството при мъжете и на благоприличната дамска реч при жените. В наши дни псуването вече е много по-лесно социално възприемано, отколкото през 90-те години на миналия век, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
по повод преди 7 години
по- долния "философски" казус :Веднъж един уважаван английски писател бил попитан язвително от високомерен бизнесмен : Сър, вие сте умен човек, защо не сте богат? Писателят го погледнал и казал: Мистър, вие сте богат, но защо не сте умен?! ------------------------По-същественият извод: богатството не винаги е функция на интелекта. НЕ ВИНАГИ ИНТЕЛЕКТЪТ ГЕНЕРИРА БОГАТСТВО. (КАПИТАЛ )
41
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
44, ДА!!!! хахаха
40
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Български простаци ще ми коментират британците.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41От това, че тезата е проста, не следва да е вярна! (вече показах, че е в противоречие с другата ти теза!)А от това че не е вярна, не следва че щом аз не я приемам, значи не я разбирам, а точно обратно - щом ти я приемаш, значи ти не я разбираш! :)))))))))
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 41А относно "Винаги гледай краиния резултат!" - крайния резултат за англичаните от БРЕКСИТ, ще бъде пълна катастрофа до 2 години за икономиката им! Което управляващите им ги подведоха да направят по собственно желание, и резултата от срифф на курса на валутата им (респективно стандарта им) е вече видим - за 5м с 20% !!Но въпреки крайния резултат, англичаните ще са пак по-добре от нас финансово. Което не елиминира пълната катастрофа и глупостта им да си я изберат сами!
37
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 38Тезата е проста определено но явно трудна за асимилация от теб! Ама лошо няма де, тя "България" е препълнена с такива като теб. Важното е че са ви здрави някои части от тялото за да подържате този "символичен" начин на мислене. Въпрос! Може ли да сравним културата на нашенски политик с тази на Меркел? Не можем!!! Рефлектира върху даржавата ни! Смърди отвсякъде!!!:)))))))))))))))
36
2
 
7
 
! Отговори
7 преди 7 години
Ми то във Англия има ли мъже?
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги има разлика, когато псува един интелигентен човек и един п.ростак. Много стерилната реч поначало стои изкуствено, малко жаргон, че и една ругатня си е ок отвреме - навреме. А до номер 23 Врабче - работата с жените е изпусната отдавна. В основата на еманципацията стои недоволството от мъжете и тяхното подтисничество. Ако една жена е доволна и шастлива с мъжа си, ще си седи вкъщи, ще си го слуша и без бой. Хич няма да поглежда встрани или да се еманципира.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 37Тезата ти е "простия *** избира", а простия управител греши!Та за проверка на верността на тезата ти, не е важно дали германците ПАК ще са добре (въпреки грешката в управлението им), а дали има грешка в управлението им!А щом има грешка в управлението им, значи не са избрали подходящия управител!От тук =>, че германците са избрали грешащ и *** управител => са прости!Което противоречи на допускането ти, че "Простият е винаги беден"!ПОЗДРАВИ! :))))))))))
33
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35Германците пак ще са си добре ако ще и още 5 милиона мигранти да приемат! Правим един бърз преглед и какво виждаме - германците са по-добре от българите. Защо? Защото са преборили примитивизма и тесногръдието! :))))))))Винаги гледай краиния резултат!!!!
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българин 33/34Дали ще си чирак в мина или фабрика е все тая! Такива са били зремената и също така не са ни подминали и нас българите. И ние сме ползвали детски труд и сме им викали чираци вместо апрентиси. Ти сега какво искаш да "докажеш"? Че ние българите сме по-велики от англичаните? Няма как да го постигнеш! Зле сме си били и зле ще сме си докато не преборим примитивизма и тесногръдието! Само отвори Википедията и виж какъв е броя на английските изобретатели спрямо българските!!
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34Навсякъде избраните са прости, защото са само слуги! Ти като гледаш прокламираното от Меркел, да не се убеждаваш колко умна е тя? :))))))А по твоята "логика", тогава трябваше германците да са супер *** (щом са я избрали) и съответно бедни (щом са ***)! Да, за тъпотата им съм съгласен, но не са бедни :)))))))))))))))Сега сети л исе за тъпотата на англичаните :))))))))))))))
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Това го кажи на чехите и унгарците за да ти кажат че простия *** избира!!! :)))))))))
29
5
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 29ПОЯСНЕНИЕ: От написаното от теб оставам с чувството, че смяташ думата "чирак" за някаква лоша дума, нещо като "роб". Ако правилно съм те разбрал, то това е голяма глyпocт. Англия има вековна история и ако трябва да анализираме причините защо сега са силна икономически държава няма да ни стигне място тук.Да започнем само с това, че в Англия никога не е имало комунизъм. Е да, и турско робство не са имали, но комунизмът е по-голямото зло в случая. Всъщност още не сме излезли от него.
28
3
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 29Ти нещо май живееш в тотална заблуда. Може би защото така пишеше в учебниците по история и научен комунизъм при бай Тошо.Моят дядо беше шивач. Изучил се е при "мръсните капиталисти", и дето се вика им е благодарен че си е взел занаята в ръце. Минал е през цялата система чирак -> калфа -> майстор и накрая получава майсторско свидетелство.При комунизма работеше нелегално, "на черно" и от цялата околия идваха при майстора да им шие костюми!Аз ти говоря за английски деца в мините!
27
2
 
10
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Имайки предвид, че съвсем скоро Англия ще бъде шериятска държава, решението на този проблем ще бъде просто бонус.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 27"Простият е винаги беден" - от приемането, че Простия е беден, не следва, че бедния е ***!(заблуда "Следствието определя предпоставката")Та ако контролиращия дадена територия я поддържа бедна, не следва обитателите й да са прости!
25
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българин 26А чикакуването сакън у нас не го е имало? Фактите обаче говорят - къде сме ние сега и къде са те! За 7 милиона народ в упадък си е уникум. :)))))))))
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26Простият е винаги беден защото не може да се откъсне от наследствения си примитивизъм. Ето защо вече 30 години не можем да се оправим и ни се смее цял свят на пещерното ни мъдруване. Чехи и унгарци доказаха че са културен народ а ние точно обратното - обринахме се в още по заинтригуваща простащина. Възмушаваме се на англичанките че псували а не се виждаме ние самите в какъв умствен упадък сме!!
23
1
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 23 (До Анонимен 19)Не знам ти сериозно ли така си мислиш или нарочно изопачаваш фактите?Проста ни е държавата, народът си е добър, нищо му няма!По време на така наречената индустриализация, във Викторианска Англия са използвали детски труд а децата са ги експлоатирали почти като роби.И това всичкото го описват в документални филми на BBC, да не си помислиш че са от руската телевизия.А по същото време когато сме били още под турско е започнала българската индустриализация.

Спонсорирани публикации