Българите в Турция стягат багажа за изборите

Подадели са рекорден брой заявления за гласуване - 12 хиляди
Обновена: 27 фев 2017 09:47 | 26 фев 2017 20:14, Камелия Цветанова
253
Българите в Турция стягат багажа за изборите
Снимка: Булфото, архив

В Турция са подадени рекорден брой заявления за гласуване на предстоящите парламентарни избори. До момента те са 12 хиляди.

Още по темата

Българските изселници в южната ни съседка вече организират автобуси с избиратели към нашата страна, за да бъде компенсирано ограничението от 35 секции в държавите извън Европа, съобщи bTV.

Най-големите общности от български граждани в Турция се организират за вота от изселническите организации.

Хората идват с личните си карти в офисите им с интернет, откъдето подават заявления на сайта на ЦИК.

Организацията за регистриране е създадена от български студенти в Бурса.

Подалите заявления гласуват по-бързо, защото се откриват по номер в избирателния списък и спестяват времето за вписване на данните от личните си карти. Другите чакат да ги впишат.

На последните парламентарни избори в Турция гласуваха 60 хил. избиратели. В зависимост от цената на вота това означава, че гласовете на избирателите там подсигуряват поне пет депутатски места.

Ограничения на броя на секциите ще има и в Щатите, и в Германия заради местното законодателство. От ЦИК призовават българите зад граница да подадат заявления, като срокът изтича във вторник.

На 4 март ще стане ясно колко и къде ще се гласува зад граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: избориТурциягласуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как да нямат право да гласуват, след като тези хора имат сумати стаж в България...платете им обещетенията за стажовете и да не гласуват тогава аре де...
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората в България изперкаха от лоша храна и глад, така че не им се вързвайте те нямат вина ...толкоз.
27
17
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Арменци колят в Ерзурум и Карс под опеката на руснаците. Гърците запалиха Измир и върлуваха в Истанбул. Българите обраха домовете на турците в Одрин и им насилиха жените, накрая бяха изклани. Това не е геноцид. Това е възмездие. Който сее ветрове жъне бури. Който сее болест. Жъне Смърт.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zashto im smeniha imenata li???Bunovo,Kaolinovo,Varna,Sliven,Kurdjali ubiistva,atentati eto zashto Todor Jivkov vi smeni imenata.
25
21
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Турция не е извършвала геноцид. Просто гръцките, арменските и българските "динковци" насилващи бедното селско население по късно бяха изклани като ярета. Това не е "геноцид" а ВЪЗМЕЗДИЕ.
24
8
 
7
 
! Отговори
До № 30 преди 7 години
Нещо си се пообъркал никой не ви иска ни помощ нито нищо стойте си там и си гледайте вашата държава ,че както сте тръгнали да не почнете да ни чукате на вратата за да се върнете.
23
3
 
4
 
! Отговори
NE IM VIARVAITE- преди 7 години
BKP-SDS-BSP-DPS-MONARHISTI-GERBERISTI ! NIKAKVA RAZLIKA NIAMA MEJDU IZBROENITE ! SAMO RAZIGRAVAT NAIVNIAT NAROD, GOSPOD DA GI NAKAJE....
22
10
 
16
 
! Отговори
нн преди 7 години
Възродителният процес е дело на Турция И ЦРУ. Справка Тодор Живков, само веднъж се е изпуснал " искахте ги дадохме ви ги" На Турция в тях времена и трябваха интелигентни, учени, с две думи истински хора за икономиката им и естествено си ги набавиха от България. Стига с манипулацията и да ги съжаляваме. Хиляди от тях мряха за Турция. Какво двойно гражданство. Те са се определили, те са турци. Да им се забрани да гласуват в България.
21
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Na vremeto ne si pomislihte za turshite kato gi prekrastihte na balgari sega iskate ot tyah pomosh za izdorite ne vi li e sram gyauri
20
9
 
22
 
! Отговори
един българин преди 7 години
Единствените българи в Турция са тези, които работят в дипломатическите мисии и туристите.А тези със заявленията са български граждани, турци по произход и самосъзнание. Не би трябвало да гласуват в български избори.
19
3
 
1
 
! Отговори
кой съобщи преди 7 години
съобщи bTV , Камелия ти само от други Мадии ли може да копираш
18
16
 
10
 
! Отговори
???????????????????? преди 7 години
А кой ги изгони хората 1989 година в Турция , да не би от хубаво да са заминали там , Възродителен Процес вероятно е представен като Първомайски Празник а не Геноцид , сега пък гласували , как няма да гласуват да не би да са на почивка всички на Анталия
17
7
 
6
 
! Отговори
до №12 преди 7 години
Като ти е по-близо там що щеш да идеш тъдява ,ама нЕма как много маймуни ще станете там и ще се счупи клона просто времето няма да ви стигне на цялата тази сюрия дето се сетихте ,че сте "българи" разбра ли бе ***.
16
8
 
5
 
! Отговори
турчина преди 7 години
В България трябва да бъде установена Диктатура и Смъртно Наказание. Друг вариант няма.
15
6
 
3
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ама вие ако се отъждествявате с Пеевски и Архонта (бг народа) направо сте за атомна бомба ако всички сте като онези.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Obichat semki...Zaplashvat gi che shte im vzemat bg grajdanstvo i niama da mogat da idat v eu da rabotyat i sega se podgotvyat...
13
5
 
3
 
! Отговори
Baigi преди 7 години
Ha taka, bravo!11 000 autobusa da doidat s po 55 choveka pone!I vsichki da si nosiat bayracite - edin tr i edin bg bayrak i pone. Moje i po edin ruski bayrak za vseki sluchai, znae li chovek...kakav referendum idva?!Mustafa, slagai baklavata i kadaifa za rodninite v hoteskia restorant - te obichat sekera.
12
3
 
20
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Кой ли не беше на власт. Никой не успя да се справи с този проблем. ?! Трябва нова политическа система.
11
10
 
5
 
! Отговори
До смех преди 7 години
Абе драги то вашите митничари кога са работели нормално...та те без туй не работат:-):-):-)ако се затвори Българското Консулство в Едирне е на близо...:-)Ти за умен ли се мислиш...:-)
10
6
 
14
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Дано изринат с крива лопата Доган, Пеевски, Архонта Бинев, Волен с останалите атакизи.

Спонсорирани публикации