Българите в Турция стягат багажа за изборите

Подадели са рекорден брой заявления за гласуване - 12 хиляди
Обновена: 27 фев 2017 09:47 | 26 фев 2017 20:14, Камелия Цветанова
253
Българите в Турция стягат багажа за изборите
Снимка: Булфото, архив

В Турция са подадени рекорден брой заявления за гласуване на предстоящите парламентарни избори. До момента те са 12 хиляди.

Още по темата

Българските изселници в южната ни съседка вече организират автобуси с избиратели към нашата страна, за да бъде компенсирано ограничението от 35 секции в държавите извън Европа, съобщи bTV.

Най-големите общности от български граждани в Турция се организират за вота от изселническите организации.

Хората идват с личните си карти в офисите им с интернет, откъдето подават заявления на сайта на ЦИК.

Организацията за регистриране е създадена от български студенти в Бурса.

Подалите заявления гласуват по-бързо, защото се откриват по номер в избирателния списък и спестяват времето за вписване на данните от личните си карти. Другите чакат да ги впишат.

На последните парламентарни избори в Турция гласуваха 60 хил. избиратели. В зависимост от цената на вота това означава, че гласовете на избирателите там подсигуряват поне пет депутатски места.

Ограничения на броя на секциите ще има и в Щатите, и в Германия заради местното законодателство. От ЦИК призовават българите зад граница да подадат заявления, като срокът изтича във вторник.

На 4 март ще стане ясно колко и къде ще се гласува зад граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: избориТурциягласуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
15
 
! Отговори
Е преди 7 години
Крайно време е да се спре с този изборен туризъм. И да се преосмисли въпроса за критериите за двойно гражданство. Абсурд е 50 - 60 000 души да гласуват от Турция, повечето от които не знаят дори български език! Такива лесни за манипулиране орди не бива да имат право да решават съдбата ни!И стига сте ревали за тези стажове, нали си взимате българката пенсия.
48
9
 
5
 
! Отговори
Абдул Азис преди 7 години
Есселяму алейкум ве рахметуллахи ве беракятух. Ша долазям в българията дъ се изгласувам за ДОСТ или ГЕРБ па мое и ДПС-то шо туй са най-близките на Едоганя партийни мекерета.
47
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да изброим съседите обичащи България. Така като броя май само Турция остава. То коя ли майка не си обича децата?
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе няма как да сравниш три морета с три континента. Колкото и чавка да ти е изпила мозъка.
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес бг защо не пишеш за конфликта между Турция и Гърция за Кардак:-):-):-)Чавушоглу нарече гръцкия министър на отбраната "ЛИГАВО МОМЧЕ" и, че би трябвало гърците много добре да знаят възможностите на турския аскер...тази новина пак ли не стигна при вас...гърция от известно време нарушава турските води! За това защо не пишете?
44
6
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Къде е ДАНС да се самосезира!Тук се пише против България,до кога ще си пите!Забранете на турците да гласуват.Само хора с българско самосъзнание имат право да определят съдбата на България!
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че никой от съседите не ви смята за такива...То пък защото съседите са някакви на които им се чува гласът...хахаха
42
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе няма ли как комшиите да ни дадат Ердоган поне за един мандат да ни управлява? Ще ни вкара в пътя за нула време.
41
11
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Аз не слушам божидар димитровци. Турската армия си има сайт с документи, файлове PDF със документи, телеграми, руски източници. Английски източници.В сайта на турската армия има специален раздел с документи на руски офицери в източна Турция. Британски документи. Всичко е сканирано. Огромна информация. Не псведо историци на няколко водки да фъфлят по телевизията.
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще се регистрирам утре в сайта на Цик ама се чудя за кой да гласувам, може би за БСП да дойдат на власт за да ви спретнат един майдан че му дойде времето.
39
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези кога ще им се забрани правото на глас.
38
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАЙТЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ТОГАВА...НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ АКО НИ СЕ ПЛАТЯТ ОБЕЩЕТЕНИЯ ЗА СТАЖОВЕТЕ:-) ТЕЗИ ХОРА ТАМ НЕ СА ЛИ РАБОТЕЛИ? АБЕ, НЯМАШЕ КОЙ ДА СЪБИРА ТЮТЮНА И ЖИТОТО КАТО НАПУСНАХМЕ...ТО ЗА ТОВА СЕ ПРОЛИЧИ ЗАЩО ВИ СЕ ВЛОШИ СЕЛСКОТОСТОПАНСТВО СЛЕД ТОВА:-)
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тези 12 000 сигурно 30 човека са истински българи а останалите 11 970 са турци.
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анкета в един друг сайт дава, че най-голям процент НЕгласуващи се очертава във възрастовата група 46-55 години, т.е. поколението на 60- и 70-те - последните, които помнят спокойното, сигурно и безгрижно време, в което никой не мислеше "за утре" и всичко беше безплатно
35
9
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
И днес "геноцид". Няма геноцид, има възмездие.Турски поговорки:Не взимай хляба на бедняка ще платиш тройно.Който сее болести жъне смърт.Не сей ветрове, ще жънеш бури.
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незнам тези хора какъв синрдом ги тресе ама тебе ще те потресе такъв синдром че ще се озъзнаеш, като дойде Ердо паша.
33
13
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Германос Каравангелис е ползвал избата на кръчма в Истанбул като оръжейница. Арменците са клали мюсюлманското население в Истанбул. В Одрин турското население е загубило 3 хиляди цивилни. Българския аскер направо е захвърлил труповете в марица. По бг време в Одрин е настанал глад и улиците били пълни с трупове.Накрая идва Ататюрк и всичко става леш, гърците се давят в Егея, арменците бягат в Сирия а българите бягат крещейки "Оле ле Бургаз".
32
7
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ако ще забраним гласуването извън страната трябва да се забрани и от всички други държави.
31
13
 
8
 
! Отговори
турчина преди 7 години
За какво са ви клали? Айде сега? Извършили сте такива кланета в Тракия, че гръцки папазаи едвам са ви спрели, извършили сте страшни неща, турския аскер е бил на източния фронт в битка с франсета и ингилизи.Накрая сте изяли дебелия. Всичкото е минало под ножа. Така е заповядал Ататюрк. В източна Турция дори са влезли в джамия аскерите на Ататюрк и ходжата крещял: Как не ви е страх от Аллах.Ататюрк е заповядал всички да смъкнат потурите. Само един е бил обрязан. Дори ходжата не е бил.
30
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е редно в държава, в която е обявено извънредно положение да провеждаме избори.

Спонсорирани публикации