Първа, втора... БСП ще прави кабинет, отсече Нинова

Соцлидерката отново захапа лидера на ГЕРБ за проваления дебат
7 мар 2017 09:44,
379
Първа, втора... БСП ще прави кабинет, отсече Нинова
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се зарече, че Столетницата ще се опита да направи правителство и в двата варианта – и ако е първа политическа сила, и ако е втора.

"Ще опитаме, защото това е необходимо за България", настоя тя.

"Вярвам, че ще бъдем първа сила. И да - лидерът на първата сила трябва да е кандидатът за премиер", отсече Нинова пред Нова тв.

Още по темата

Партийната лидерка описа и трите стъпки пред БСП.

Първа задача – спечелване на изборите с голяма разлика.

Втора задача – на другия ден след изборите "Позитано" 20 прави спешно проучване в партията с кого да управлява въз основа на резултатите от изборите и от това кой ще влезе в парламента и с колко.

Третата стъпка – БСП започва срещи с партиите, които искат хората, води разговори за програма и чак тогава се обсъждат имена.

Попитана дали БСП би направило отново коалиция с ДПС, тя отсече: "Каквото посочи допитването, това ще се опитаме да изпълним, но на база програма".

Соцлидерката зададе и задочни въпроси към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поиска коментара му на заявеното от шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер намерение за Европа на две скорости. "Ние казваме не, защото не искаме България да е във втория двор на Европа, защото ние сме равноправни", настоя Нинова.

Лидерката на Столетницата за пореден път влезе в задочен спор с експремиера за неосъществения лидерски дебат.

"Бойко Борисов от 15 г. е в политиката – кмет, главен секретар на МВР, два пъти премиер – и нито веднъж в политическата си кариера не се е съгласил да се изправи в дебат човек срещу човек – той просто си е страхлив по природа", каза тя.

Корнелия Нинова разказа и своята версия за това защо не се състоя дебат между нея и Борисов: "Имахме различни условия за тази среща. Той – експертен дебат, за да поемат те отговорност за програмата. Аз – лидерски, защото експертите не могат да носят тази отговорност. Той искаше да е с екипи, отнесе се доста лековато към този дебат, гледа на него като шоу, като на мач – ние да ръкопляскаме отстрани. Не е имало предложение за лидерски дебат, а винаги само с екипи. Не желае човекът да участва в лидерски дебат", настоя тя.

Нинова разказа и за отношенията си с президента Румен Радев в момента и ги описа като "взаимно уважение".

"Вярвам в този човек. Нека го оставим да си върши работата. Три месеца бяхме заедно, той е дисциплиниран, подреден, мислещ човек", описа го тя и бе категорична, че не дава акъл на държавния глава – преценил е и е съставил този кабинет.

Тя обаче го определи по-скоро като кабинет на ГЕРБ и даде пример с конкретни имена на министри и зам.-министри, които са били част от правителството "Борисов", както и на областни управители, шефове на МВР, НАП и митниците.

"Работете си спокойно, щом Радев ви има доверие, трябва да си свършите работата", обърна се обаче Нинова задочно към служебните министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
9
 
! Отговори
kolio99 преди 7 години
няма отказване от кокала независимо как се наименоват шайките наречени партии
40
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП никога не е алтернатива! Преди 2 години фалираха Банка??? Алооо вие платени ли сте или с амнезия? Съвсем скоро се опитаха да сложат шеф на ДАНС мстър КОЙ? Вие бавно развиващите ли сте...
39
6
 
20
 
! Отговори
Малко история преди 7 години
БСП е една паразитна партия. Преди комунистите паразитираха на гърба на руснаците. Видя се че не могат да крепят комунизма. Направиха демокрация и започнаха да паразитират на гърба на народа.. и там се ***. Дойде царя на власт, вкара ни в европейския съюз - започнаха да паразитират и на него. И там се видя, че не ги бива. Хората гласуваха за Бойко, уж да въдвори ред. Бойко поне сви доста броя на хората, които крадът - усети се разликата. Кога тоя народ ще разбере, че БСП просто не ги бива..
38
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е нагла.
37
2
 
11
 
! Отговори
ф 35 преди 7 години
Навремето Живков все искаше да ни прави 16 република в СССР.Наследилите го олигарси се надяваха да станат 27 република в ЕС.Ядец ,тия не искат обща държава ...Просто франсетата извикаха загубили германци и пак им казаха как ще да е .
36
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Квиченето на герберасткият слугинаж е като музика на Енио Мориконе в ушите ми. Цвилят, скачат, плюят, много важно. Да запитат Доцент Борисов, защо сме на дъното по растеж и *** първо място пи бедност и корупция. Защо се скри доклада на ЦРУ от Банкянския Ентелектуалец за грабежа на КТБ? И кои са в групата, Баце, Шиши, ***, Искров и е присъствало Финансистчето Влади. Там са разпределили плячката. И ще го изберете този който само от този удар е откраднал над 1 МИЛИАРД. Изберете си го пак.
35
16
 
17
 
! Отговори
до ЦОНКО преди 7 години
КОРНЕЛИЯ е единствената РЕАЛНА алтернатива на ТИКВАТА. А такива опозиции като Янето и Марешки вече сме ги гледали
34
16
 
14
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Аз викам да дадем шанс на Нинова да бъде премиер ОНЯ го видяхме. ....НЕ СТАВА...за че.п за зеле не става...да върви там в Комиците да се пробва ...халтурата му се отдава...
33
9
 
17
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Ей тия гладни шпинги.. като видяха че може да се наредят на кокъла им светнаха очите. Те освен да крадът друго не им се отдава. На комунистическите величия им фалираха отдавна заводите. Каквото имаше да се продава вече се продаде. Сега точат зъби на евро средствата...
32
9
 
15
 
! Отговори
Къса памет преди 7 години
Седесарката от БСП ще ви опрай "Между 1997 и 2005 г. Нинова е изпълнителен директор на Техноимпекс АД. Тя е назначена на тази длъжност при правителството на Иван Костов. Същевременно е назначена и на поста председател на съвета на директорите на Техноимпортекспорт. Техноимпекс и Техноимпортекспорт са външнотърговски дружества, предвидени за приватизиране, като впоследствие тя оглавила и приватизацията на първото дружество."
31
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Г-жа Лъжа е права...
30
13
 
15
 
! Отговори
до ЦОНКО преди 7 години
Живота на всички минава неусетно, но някои все пак успяват да натрупат по няколко милиарда за сметка на други. Явно не си от тях. Ама не виждам и с какво Борисов те е направил по-богат, че така го браниш
29
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените фирми огладняха. Вече 8 година извън управление....Почнаха да фалират...Вече сънуват власт. Към *** - Къде работи в момента другаря Станишев? А. Европа Б. Русия ?Отговор не искам. Където има лапане там сте и вие.
28
14
 
18
 
! Отговори
xax преди 7 години
Завиждам на самочувствието на БСП - провал след провал след провал и все натискат да са във властта. И хората си гласуват за тях и не им пука, всичко което е по-старо от три години е забравено.
27
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха ха ха....! *** с цвят на рози! Ако не българите, Европа няма да ви позволи да правите колхоз отново другаря!
26
4
 
16
 
! Отговори
мислещ човек преди 7 години
Наистина срамота е това дето правят пак великите сили във Версай .На практика нов Версайски договор и унищожения на изтока ,особено на нас Българите. Защо ?Помним защо влязохме в т нр евро семейство ,защото шяхме да сме равни на всички и щеше да се върви към обща държава.Сега ни казват,че тя няма да стане и групата страни затънали в ислямизция искат да се спасяват от останалите тъй като им запари на ***. Жалко ,а къде остава България.Нов фашизъм ,а после сталинизъм или направо турско иго .
25
3
 
11
 
! Отговори
А бе Цонко преди 7 години
Ако нямаше надежда за добро, справедливо общество, нямаше да има нито Европа, нито Америка. А тия манипулационни похвати ВСИЧКИ СА МАСКАРИ целят само да скрият алтернативата за бъдеще БЕЗ ГЕРБ
24
14
 
16
 
! Отговори
Ради преди 7 години
Сякаш до сега цъфнахме под управлението на крадливците от герб.Цели 8 години празни приказки и огромни дългове. И все обещания в бъдеще време. Ако Нинова спази поне половината от програмата си, България ще си отдъхне.Нашето семейство ще я подкрепи!
23
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета как България ще загине ако БСП дойде на власт. Може и така да е, нека първо да дойде и ще видим. Хайде да помислим, какво направиха Тикварите за 8 години власт. С какво направиха живота ни по-добър, по-нормален и смислен. Честно, с нищо! По всички платени медии гледахме един нагъл, *** и крадлив чичка който тежеше лентички и говореше колко сме забогатели. А междувременно по корупция и бедност сме на първо място в ЕС. Е, за 8 години това ли направи за нас? Сметките му са до 15 милиарда.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ninova pitam kakvo oravi agenta ivan dimitrov 72 g pensioniran puslanik s 35 g po pisolstvata v nai hubavite darjsvi pitam kakvo pravi tosi agent pri radev v protokola kabineta na radev isvesten agent ivan dimitrov fuksa /lisizata dr nasko krastin saschto bkp diplomat i toi v kabineta pitam nama li mladi ne agenti bslgari s esizi predstavetelni inteligentni nikoga namasche da gladuvam sa radev ako dnaeh 4e agenta ivan dimitrov fuksa schte mu e v ekipa jalko no fakt drugarko ninova

Спонсорирани публикации