Първа, втора... БСП ще прави кабинет, отсече Нинова

Соцлидерката отново захапа лидера на ГЕРБ за проваления дебат
7 мар 2017 09:44,
379
Първа, втора... БСП ще прави кабинет, отсече Нинова
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се зарече, че Столетницата ще се опита да направи правителство и в двата варианта – и ако е първа политическа сила, и ако е втора.

"Ще опитаме, защото това е необходимо за България", настоя тя.

"Вярвам, че ще бъдем първа сила. И да - лидерът на първата сила трябва да е кандидатът за премиер", отсече Нинова пред Нова тв.

Още по темата

Партийната лидерка описа и трите стъпки пред БСП.

Първа задача – спечелване на изборите с голяма разлика.

Втора задача – на другия ден след изборите "Позитано" 20 прави спешно проучване в партията с кого да управлява въз основа на резултатите от изборите и от това кой ще влезе в парламента и с колко.

Третата стъпка – БСП започва срещи с партиите, които искат хората, води разговори за програма и чак тогава се обсъждат имена.

Попитана дали БСП би направило отново коалиция с ДПС, тя отсече: "Каквото посочи допитването, това ще се опитаме да изпълним, но на база програма".

Соцлидерката зададе и задочни въпроси към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поиска коментара му на заявеното от шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер намерение за Европа на две скорости. "Ние казваме не, защото не искаме България да е във втория двор на Европа, защото ние сме равноправни", настоя Нинова.

Лидерката на Столетницата за пореден път влезе в задочен спор с експремиера за неосъществения лидерски дебат.

"Бойко Борисов от 15 г. е в политиката – кмет, главен секретар на МВР, два пъти премиер – и нито веднъж в политическата си кариера не се е съгласил да се изправи в дебат човек срещу човек – той просто си е страхлив по природа", каза тя.

Корнелия Нинова разказа и своята версия за това защо не се състоя дебат между нея и Борисов: "Имахме различни условия за тази среща. Той – експертен дебат, за да поемат те отговорност за програмата. Аз – лидерски, защото експертите не могат да носят тази отговорност. Той искаше да е с екипи, отнесе се доста лековато към този дебат, гледа на него като шоу, като на мач – ние да ръкопляскаме отстрани. Не е имало предложение за лидерски дебат, а винаги само с екипи. Не желае човекът да участва в лидерски дебат", настоя тя.

Нинова разказа и за отношенията си с президента Румен Радев в момента и ги описа като "взаимно уважение".

"Вярвам в този човек. Нека го оставим да си върши работата. Три месеца бяхме заедно, той е дисциплиниран, подреден, мислещ човек", описа го тя и бе категорична, че не дава акъл на държавния глава – преценил е и е съставил този кабинет.

Тя обаче го определи по-скоро като кабинет на ГЕРБ и даде пример с конкретни имена на министри и зам.-министри, които са били част от правителството "Борисов", както и на областни управители, шефове на МВР, НАП и митниците.

"Работете си спокойно, щом Радев ви има доверие, трябва да си свършите работата", обърна се обаче Нинова задочно към служебните министри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поиска коментара му на заявеното от шефа на ЕК Жан-Клод Юнкер намерение за Европа на две скорости. "Ние казваме не, защото не искаме България да е във втория двор на Европа, защото ние сме равноправни", настоя Нинова.....А какво стана с желанието на спонсора за излизане на България от ЕС?
20
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще правиш к***р :)) Вие работа в България повече нямате.
19
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази и се краде две ме вижда. Кажи си екипа или Костов ще го определи, защото си му кукла и задължена!
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб и БСП са едно и също нещо а именно слуги на олигарсите и мафията! Герб избраха М.Манолова за омбудсман и Р.Овч на държавна хранилка , Пеевски печели всички обществени поръчки. БСП дружно гласуваха за Пеевски ,ръководството им е от олигарси- Гергов, Добрев , два. пъти подариха държавата на ДПС. Мислете!
17
16
 
16
 
! Отговори
до ЦОНКО преди 7 години
Ще върне вярата на хората, че все пак има справедливост. И може все пак да върне някой лев в хазната
16
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм фен на Нинова но това което каза прозвуча нормално. Не плаши, не заюлашва, не чертае апикалипсис ако не е във властта. И правилно посочи, Мутрагеньо който се дърви на разни форуми е страхлив плъх. За 15 години никога не е влизал в диспут. То в защото тъпотата му в очевадна, а далаверите и кражбите натикаха България в тинята на ЕС. От там ни лъжат, тровят и потискат, той мълчеше за да го тупкат като стар кон по гърбината. Ето Орбан, не им трепери и държи на Унгария и народа си.
15
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При толкова заблуден народ какво очакваш. БКП-БСП само да говори , че иска да е на власт само по себе си е срамно и нагло . След като три пъти фалираха държавата и обраха спестяванията на хората сега пак ли са огладнели , че искат още. Позорно и отвратително .
14
26
 
21
 
! Отговори
вики преди 7 години
Аз пък вярвам на Корнелия Нинова и с удоволствие ще гласувам за нея. Който иска да изплаща новите дългове на тиквьо, нека си го избира. Явно заплатените писачи тук имат високи наденици.Е, аз не съм от тях!
13
5
 
13
 
! Отговори
ф 15 преди 7 години
ЕС тръгна по пътя на соц лагера през 80 те .....Скоро освен две скорости ще има и покана към няколко страни да напуснат ,а накрая просто нещата ще ескалират .....И така ,какво правят нашите сини комунисти ,които сбъркаха ,че ЕС не е нищо повече от син комунизъм и ще падне като СССР. Ходят по студия и се хилят тъпо .Вчера чувам др.Кръстева как Македония имала 3 възможности щото била в безисходица.ЕС е още по -зле и затова е с 5 .
12
15
 
18
 
! Отговори
ГЕРБЕРЧЕТА МЛАДИ преди 7 години
и не толкова как ви се струва перспективата ТИКВАТА в ЗАТВОРА за присвояне и разхищение на държавни средства. Ей , това 17 МЛРД са много пари
11
13
 
18
 
! Отговори
КУРнелия2 преди 7 години
... че прай кабинет и че се насе .. ре ...
10
12
 
17
 
! Отговори
АКО ИМА 2 СКОРОСТИ преди 7 години
също така има и БУЛЕКЗИТ
9
21
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Първа .... втора, БСП е готова да папка отново. Не с ДПС ами с дявола ще направят коалиция! Всички са ***!
8
19
 
22
 
! Отговори
Лъже от началото преди 7 години
Това за двете скорости е един от 5 варианта за развитието на ЕС.Защо вади нещата от контекста и по този начин създава лъжа, монипулация ?От сега лъже и маже
7
31
 
26
 
! Отговори
ДА ОБЯСНЯ ПАК преди 7 години
Такива мишки като Станишев бяха безкрайно вредни за БСП. Както и наличието на червени олигарси, което никой не отрича. Дано Нинова успее да им свие сърмите и полека -полека ги ИЗРИТА от власт в БСП. Това е единствената реална алтернатива на БАНДИТСКОТО управление на Борисов и затова трябва да бъде подкрепена. Както имам доверие на РАДЕВ, че е свестен човек и надявам се достоен Президент, така ЗАСЕГА вярвам на Нинова
6
29
 
33
 
! Отговори
17 МЛРД СА ГУБЯТ преди 7 години
след управлението на Борисов. Време е да дава отчет. Пред Прокурор
5
22
 
24
 
! Отговори
КОРНЕЛИЯ Е УМЕРЕНА преди 7 години
а може би трябва да е малко по-рязка. Да се направи равносметка за тези 10 години в ЕС какво сме направили с тяхна помощ. Или парите , които сме загубили от санкции и ограничения за родния бизнес далеч надхвърлят трохите, които дават и които Борисов после разпределя между строителните фирми на ПЕЕВСКИ и Васил Божков - Черепа
4
26
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаква ни поредният провал в управлението. Филмът сме го гледали много пъти - БКП, Луканов, Виденов, Станишев, Орешарски... Защо си го причиняваме?
3
24
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнела се мисли за велика но ще падне от високо като,л*йн* в дупка!
2
30
 
37
 
! Отговори
ГЛЕДАХ ИНТЕРВЮТО преди 7 години
Хареса ми, че поставя на първо място интересите на БЪЛГАРИЯ. Не може да ни третират в ЕС като 2 ръка хора. Никой не иска тук ГМО, ама БОРИСОВ даже дума не обелва за това. Само мънка общи приказки. Дано не пусне пак плочата за убития дядо, че вече омръзна на всички с позьорство и лъжи