Пред урната: Има ли злоупотреба с етническия вот от външни сили?

Агитацията от Турция не е прецедент, има я от 2002 г., твърди експерт
39

5399 гледания   |  Още видео

Видеото, агитиращо за етническа формация, не е прецедент. Подобни видеа винаги е имало след 2002 година в полза на друга етническа партия и това се е приемало за нормално, посочи в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Осман Октай, политически анализатор.

Още по темата

"Винаги се е злоупотребявало с етническия вот в България от външни сили. Това не е прецедент като реакция - това е добре, че най-после българските власти официално реагират", коментира Октай, като припомни случай от 2009 година, когато по време на местните избори в Бургас турският консул Бейза Юнтуна е отзована, заради намеса в политическата пропаганда по време на вота.

А журналистът Илхан Андай, който също коментира темата с предизборния клип, е на мнение, че реакцията на властите е била навременна: "Това е добра новина за България - реакцията на СЕМ и вчерашното привикване на Сюлейман Гьокче във външно министерство, защото този човек в продължение на 14 месеца обикаляше в Източните Родопи и провеждаше срещи в нарушение на Виенската конвенция, която регламентира неговата дейност в такива райони. Той твърде много пъти посети регион Кърджали, но нито един път не влезе в кабинет на човек от властта - било местна, било държавна", посочи Андай.

Той направи прогноза, че след предстоящия вот новата етническа формация няма да влезе в НС, за разлика от основните си конкуренти, които по думите му ще влязат с около 30 депутати.

 


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки път я има. Тоя екскурзианти не запомниха ли българските хубости, че пак ще идват
25
0
 
1
 
! Отговори
али преди 1 година
До бай ганю
- трябваше да се влезе с предизборна кампания затова. Иначе не е интересно и това беше идеята. Не се знае дали не е създадена с тази цел. Ако се върнем млко в миналото и за ДПС се говореше същото, но се оказа съвсем друга работата....
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""". Не, няма. Турският посланик е добронамерен, министрите им не агитират, а помагат за изграждането на демокрацията ни, Турция е наш исторически приятел и Ердоган е велик.

Тъпи ли сте или да? """..

Има намеса. А ти си един ***
турски трол.Турският посланик
ще бъде изгонен и обявен персона
нон грата.Турция е исторически
враг.
23
2
 
8
 
! Отговори
гошо преди 1 година
В много европейски страни има закон, че който е напуснал страната и живее постоянно извън нея повече от 10 години, като при това е приел друго, второ. трето гражданство, автоматично губи първото си. За такъв човек се смята че той се е дезинтересирал и отдалечил от страната си на произход и няма право да решава нейната съдба.
Защо българският закон позволява чуждестранни граждани, напуснали България преди повече от 20 години да гласуват тук е неясно и НЕРЕДНО!
22
0
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 1 година
как е възможно да е обикалял 14 месеца и чак сега да се забележи и вземат мерки?
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целувката на Бойко с Ердоган роди ДОСТ на Местан!Да ви е честито!
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има,имаааа,правителството твърдо да поиска обяснение от посланика на Турция за тази груба намеса.Но най-виновни са от съда,че допуснаха втора партия на етническа основа да бъде регистрирана у нас.
19
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 24:

И не само за Турция. А за Русия как е? Защо не ривахте когато шефа на аналитическото бюро на Путин се изказваше за Радев? Защо никой не риве че днес по НОВА едно л..но от Белене приказваше глупости наметнат с руското знаме? Ако се наметна с турското знаме какво ще стане не ми се мисли.
Не съм за Турция, но е нужна принципност.
И руснаците и турците са азиатци. Проблемът е че имунната система на българите срещу Русия е унищожена умишлено, докато за Турция действа добре.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, няма. Турският посланик е добронамерен, министрите им не агитират, а помагат за изграждането на демокрацията ни, Турция е наш исторически приятел и Ердоган е велик.

Тъпи ли сте или да?
17
3
 
15
 
! Отговори
Фердо преди 1 година
На кого вече не му е ясно, че в разрез на Конституцията, в България има етнически партии?
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абее колкото да се напъват в търция Дост = Герб, от ДПС , пак ще имат повечее
15
5
 
34
 
! Отговори
teo преди 1 година
БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА ДА СЕ САМОСЕЗИРА И ДА ПОДВЕДЕ ПОД СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ЛЮТВИ МЕСТАН ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ С ПАКЕТИ , А СЮЛЕЙМАН(БЕЗУМНИЙ) ГЬОКЧЕ ДА СЕ ИЗГОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ СЪС ДЕСЕТ ГОДИШНА ЗАБРАНА ДА ПОСЕЩАВА БЪЛГАРИЯ! ПЕТ ВЕКА ТУРСКО РОБСТВО, СТИГАТ! БЪЛГАРИНО ?????
14
1
 
13
 
! Отговори
АШКОЛСУМ БОРОСОВ преди 1 година
Ходи пак да викаш в Анкара "Мархаба аскер"
13
1
 
12
 
! Отговори
Приятеля на Бойко преди 1 година
поздравява БОЙКА с празника на жената по много своеобразен начин
12
4
 
31
 
! Отговори
Хм преди 1 година
С оглед на случващото се в Турция е крайно време гласовете оттам да бъдат елиминирани!Може да стане лесно и ЗАКОННО!Приема се закон,забраняващ гласуването на лица живеещи в чужбина повече от 27г.Гарантирано ще мине в Страсбург,защото английският закон мина,а той е за над 12години в чужбина!Нашият ще е даже по-демократичен.Бих искал да видя лицата на тия български(?) депутати,които откажат да гласуват за такъв закон!
Впрочем всеки,живял над 25 г навън едва ли се интересува,ако не е "стимулиран"!
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти цялата ни политическа класа злоупотребява с електората си под влияние на външни сили. С турския вот се спекулира повече, заради неприятната историческа памет и непрекъснатото насъскване на хората в държавата, за сметка на емигриралите такива и купения вот на безпросветните роми. Открити нагли мазници като Местан трябва обаче трябва да бъдат изритани от държавата.
10
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"има ли злоупотреба..."?
ИМА, ПОВЕЧЕТО ПАРТИИ БУКВАЛНОИ СА КУПЕНИ ОТ УШАНКИТЕ!
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички избори има злоупотреби с етническия вот и само се говори без да се забраняват партии.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен (3)

Може и да им се иска, но ериторията е запазена (и предплатена) от ГРоБарите.
7
1
 
20
 
! Отговори
Без тях ! преди 1 година
Не ми е дост този, който гласува с "дистанционно", при това намиращо се в Анкара!

Спонсорирани публикации