Турският посланик във външно заради агитация за ДОСТ

Предупредиха, че това е директна намеса във вътрешните ни работи
Обновена: 7 мар 2017 21:04 | 7 мар 2017 20:10, Камелия Цветанова
205
Турският посланик във външно заради агитация за ДОСТ
Снимка: МВнР

Реакцията на българската страна след призива на турския министър на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу пред българските изселници в южната ни съседка да гласуват масово на вота на 26 март при това за ДОСТ не закъсня.

Още по темата
Заради това изказване днес във външно министерство беше извикан турския посланик Сюлейман Гьокче.

Пред него зам.-министърът Бойко Мирчев е поставил остро въпроса за нарушенията, свързани с условията за провеждане на българските парламентарни избори на територията в Турция, които противоречат както на българското законодателство, така и на турските изисквания, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Турската страна е дала разрешение за разкриване на секционни избирателни комисии за изборите, в което категорично се забранява провеждането на политическа пропаганда на територията на Турция.

Като страна член на Европейския съюз, който е основан на правила, България стриктно спазва условията.

Изказванията на Мехмет Мюеззиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март 2017 г., нарушават това изискване и пораждат редица въпроси.

Обещанията за материални стимули при гласуване и откритите призиви за подкрепа на една определена политическа партия разглеждаме като директна намеса във вътрешните работи на България и считаме за напълно неприемливи, е посочил зам.-министърът.

Мирчев е апелирал към посланик Гьокче да доведе до знанието на своето правителство позицията на българската страна и е призовал да не бъдат допускани подобни нарушения.


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
Преведете си го преди 3 години
Зам. - министърът на отбраната Орхан Исмаилов...Сега е в ДОСТ!!!!!!!!!!!!
А докато е бил Орхан Исмаилов,който сега е в ДОСТ в министерство на отбраната........
150
0
 
2
 
! Отговори
Ей преди 3 години
До 154 Ти пророк ли си? Откъде си сигурен, че България ще се заличи? България е оцелявала и пак ще оцелее! Българите са горд народ и ще бъдат такива! Историята го доказва. Само природата може да създава и заличава. Така че се позамисли малко, пък и се нучи да пишеш! Фанатици не ни са нужни тук да се изказват!
149
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сирийската армия е достигнала брега на Ефрат!Един бегъл поглед върху картата е достатъчен,за да се разбере какво значи това!
....
Достигнала е източния бряг, а на западният турската армия е от септември миналата година.
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тихо и подмолно комшиите си гонят целта ,а някой спи . Някой ден да не се изненадаме от резултатите от незаконните им действия . Имат ли право на регистрация партии на етническа основа ? Виждаме как депутатите от тази партия защитават чужди интереси .Как се крият при тях от заплаха ,пример -- Бостан .
147
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В следващите две седмици ще става преразпределяне на градове в Сирия. Твъред е вероятно Американците да задържат градове в северната половина, като все повече те се ориентират към сътрудничество с кюрдите и признаване на Асад, поне за момента, а Русия държат източната част от градовете. Асад контролира западната и се върви към федериране. Ердоган ще бъде изтласкан.
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците явно са се разбрали с руснаците. съвместно държат с руснациет Манджиб - американците северната част, руснаците - южната - което не се е случвало от десетилетия и са на осем километра един от друг. Аз не помня такова партньроство от Дейтънското споразумение през 1997, когато сините каски влязоха вКосово и го разделиха на 4 зони за сигурност - американска, руска, френска и английска. Турция не е допускана нито в Манджиб, нито в Ракка, където руснаците има явен превес.
145
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен
До №171
А какво мислиш за г-жа Лъжа/Решетникова?
144
3
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До Анонимен
Има една много съществена разлика между ДОСТ и ДПС!Желанието на Местан е България(или голяма част от нея) да се присъедини към Турция,а той да е пожизнен управител!Докато Доган желае България единствено за себе си-собствена лична държава!Което не се вписва в Ердогановите амбиции,ама никак!Всъщност Доган е един вид патриот,хи-хи.
Както е казал народът:"От трън,та на глог!"
143
1
 
9
 
! Отговори
Дедо Гого преди 3 години
Браво на Външно министерство ! Браво на Правителството ! Впрочем, не е ли по-добре България да е президентска република ? Това ще бъде референдум, който си заслужава !
142
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До слави
"...Тези българи(в ДПС и ДОСТ) са национални предатели и са забравили за периода 1396-1878"
А,не са забравили!Просто искат да се върне онова време и да си живеят щастливо под крилото на Падишаха!Дали ще се казва Ердоган или Доган им е все едно,стига да си получат 30-те сребърника!
141
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ДПС или за ДОСТ? в същност това е въпроса. На Доган пъртията има толкова силни козове като Пеевски, Чобанов , Д.Ментата ,Бисеров, Филиз, библиотекарите. Защо ли не срещат рабиране от турската държава?
140
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Има важна новина от Сирия,но кой знае защо медиите мълчат като риби!Може би чакат инструкции от Козяк 16????
Сирийската армия е достигнала брега на Ефрат!Един бегъл поглед върху картата е достатъчен,за да се разбере какво значи това!
Впрочем американците трескаво подготвят войска,за да не бъдат изпреварени за Рака!Това също няма да го научите по новините....
Иначе редовно се явяват радостни новини за някой и друг убит руснак в Сирия.Ами воюват хората,нормално е да има жертви!
139
1
 
9
 
! Отговори
Приятел преди 3 години
От как почнаха изборите слушаме само за ДОСТ мисля че това не е случайно. Хората които го правят много добре знаят че колкото повече шум се вдига покрай една партия толкова повече гласове отиват при нея......
..................
сами си направете извод.......
138
3
 
9
 
! Отговори
слави преди 3 години
да гледаме с омраза и презрение българи влезли в турските парти-ДПС, ДОСТ и тая на Корморан.Тези българи са национални предатели и са забравили за периода 1396-1878 г.,
срам и позор за такива българи, за децата им и рода им.
137
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точна намеса на външно.При ГЕРБ щеше да се замълчи.
Но защо посланика ни в Анкара мълчи?И дали трябва да е още посланик?
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** ефенди

Щото нямаш никакво съдържание в черепната кутия!
135
0
 
7
 
! Отговори
Хм преди 3 години
До Анонимен
"Още не сме осъдили Държавата офицялно за Възродителен Процес в Хага"
Докато я осъдите,ще започне Общоевропейски Възродителен процес-изкореняване на тумора "ислям" от Европа!
И се научете да пишете...
134
8
 
4
 
! Отговори
ДОСТ преди 3 години
В Турция ще гласуват 40 000 за ДОСТ.В Булгаристана ще докарат 1000 автобуса по 50 човека и още 50 000 гласа.И от *** ще вземат 70 000 гласа и са в парламента.След това ще искат Кърджали.Или ще направят коалиция с ГЕРБ и ще вземат цяла България.Честито на г-н Борисов
133
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още не сме осъдили Държавата офицялно за Възродителен Процес в Хага , предстои..........
132
1
 
5
 
! Отговори
Ali преди 3 години
Същия сценарий както с ДПС, сега ДОСТ целта е да се подържа напрежението и да се отклони вниманието от основните проблеми - като се създават изкуствено врагове.....
---
по този начин забравяме за корупцията, престъпната приватизация, случая КТБ, че сме най- бедни в европа да изброявам ли още ......