На Балканите е предвоенно! Другото са жълти работи...

Борисов призова за бързо съставяне на правителство, иначе ни чака криза
Обновена: 15 мар 2017 17:29 | 15 мар 2017 12:44,
448
На Балканите е предвоенно! Другото са жълти работи...
Снимка: архив БТА

Ситуацията на Балканите никога не е била толкова предвоенна. Това предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и си пожела след изборите да се положи "изключителна воля" за съставяне на правителство.

Той призна, че е много притеснен от случващото се в съседните страни.

"Това са рисковете, а аз трябва да обяснявам кой уволнил Гарелов. Жълта работа без никакво значение за вас", отсече Борисов пред симпатизанти.

Още по темата
Вчера след като бе уволнен като медиен съветник на служебния премиер Гарелов обясни, че това е станало след sms от Борисов. Лидерът на ГЕРБ отрече това и днес.

"Видгнах ръце от тези хора. Нинова казва, че служебното правителство е на Борисов. То е на президента Радев, как ще е на ГЕРБ? Казва "Той е уволнил Гарелов"... Ако можех, щях да възстановя и главен секретар и други, но пред публиката излиза, че аз продължавам да ръководя държавата", каза още Борисов.

Той попита и каква работа е на служебен премиер да има медиен съветник, като работата на служебното правителство е само да организира изборите.

Борисов сподели в подробности и тревогите си за Балканите.

Македония – разединена държава, в която не могат да направят правителство. Гърция - кредитен рейтинг "Боклук". Турция – също. "Там толкова се радикализираха всички, невиждани размери. Не съм виждал да се гонят дипломати, да се говори за фашизъм и то за ред държави в ЕС", каза лидерът на ГЕРБ.

Той даде да се разбере, че е притеснен от кризата в отношенията между Турция и държавите донори в ЕС, както и от заплахите на Анкара за мигрантска война.

"Докъде ще есклари всичко това? А Турция е южният ни фланг в НАТО", каза още Борисов.

Той акцентира и на "мощното навлизане и ангажиране на турската държава у нас в лицето на техните дипломати с партия ДОСТ".

"България е изправена пред възможността в парламента да има две партии – ДПС и ДОСТ. В Македония в момента, в който се появиха, се постави въпросът за албанския език", каза Борисов.

Той призова България да се държи здраво за Европа, за Европейския съюз, за спазване на правилата.

"Имаме прецеднт Косово и Крим. Ако се обособи една общност и сложи едно знаме в Кърджали, как ще се развият нещата там?", попита Борисов и допълни:

"Няма ли правителство, ще има силна политическа криза и ще станем като останалите държави. Досега бяхме като оазисче".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
11
 
42
 
! Отговори
Един преди 7 години
Баце, спри да плашиш гаргите. Следващото правителство няма да е твое, приеми го.
267
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За теб може и досега БГ да е била като оазисче с няколко милиарда в джоба. За мен е все една и съща ***, каквото и да става оттук нататък.
266
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...тъй че гласувайте за моята партия" иска да каже.
265
4
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Тоя няма никакъв изказ.Едно изречение не може да довърши-почва едно,прехвърля се на друго ,завършва на трето.И накрая какви ги бърбори не може да му се разбере.Затова и после започват вариациите и свободните съчинения.Изглежда това забъркано говорене после му помага да се измъква по лесно,когато го застъпят.Какво е казал в началото,после обратното по средата и накрая нещо по объркано.Образование и четене трябва за тази работа,не мачлета.
264
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя има егати изказа, става за журналист във вестник овча мисъл, бе няма ли нормални хора в тая държава, че все тоя ни завирате в лицето. Нали си даде оставката какво повече търси сега ?
263
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
червени ***, в момента ГЕРБ нямат алтернатива
262
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като времената са опасни,защо хвърли държавата в политическа криза.Имаше още 2 години мандат и вместо да се правиш на разсърдена девойка,да беше изкарал докрай.Не знам дали пръв влизаш в огъня,ама първи излизаш със сигурност.
261
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо журналистите все още ни занимават с мафиотската фирма герб това беше най лошото управление за държавата.
260
8
 
37
 
! Отговори
Провокиран от заглав преди 7 години
Жълтото е в гащите на автора на предсказанието за война!Такъв велик политик, верен слуга и да не се усети, че можело да има война!Та той и неговите две правителства воюват срещу българския народ вече 7 години!Българоубийци!Недопустимо е българите да бъдат управлявани от простаци, ще ми говори караянчева, че приоритет им било образованието - тя не знае столицата на Китай, Цачева!Нямат възпитание! Премиер, прочел една книга! И от Ньойския договор разбира, пък! Бре, бре!Стига вече!
259
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Досега бяхме като оазисче."--- Ти на това, което направи от България, оазисче ли му казваш? ***!!
258
4
 
33
 
! Отговори
SSNORD преди 7 години
Баце като стане патакламата гледай да сме двамата на предната линия на фронта/ако си мъж/,не се крий в жанската част :),и там ще те намерим.
257
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 289To, преди Борисов и народ имаше! Сега, асфалт има, народ - няма. А ако пак ни се натресе, ще останат само ....
256
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да е положението на Балканите, това джудже страхливо няма интелигентността, културата, мъжкия характер и морала да реши проблемите. Затов пък умее да плете интриги и да всява паника. Бог да пази България от "спасители" като него!!!
255
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, някакъв по-долу се радва, че имало десетки обяви за работа... Ами ще има, то народ не остана, измря и се разбяга при хубавото управление на Борисов!
254
0
 
0
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Анонимен 259 - Какво е Ариана?
253
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Анонимен 259 - и какво е Ариана? Надявам се, не говориш за западно-европейската космическа програма.
252
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MURANA -те руснаци и турци отдавна са тук и целия политически елит е техен , просто няма кого да бесят . Ако искаме някой да ги избеси тея , ще трябва да си свършим работата сами
251
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като не може да каже нещо смислено и конкретно по проблемите на страната, единстеното което му остава на ББ е да плаши хората
250
36
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не знам кво си чешите пръстите ама преди Борисов цяла БГ беше като след война!Някой ако иска може да поспорим ?Да ми каже преди 2009 къде имаше голяма инфраструктурата направена? Всички градове бяха разруха и кражба. Метрото беше мираж. Магистралите също. Другото са празни приказки. В жобс бг предлагаха 10 обяви за работа, днес има десетки обяви.
249
7
 
20
 
! Отговори
MURANA преди 7 години
Да идват най-сетне руснаци или турци,да избесят целия политически "елит" ,да му олекне на тоя народ и да тръгвме да се оправяме!