Нинова се вълнува: Върховенство на закона или телефона?

Според нея Гарелов е решил да защити свободата на словото
15 мар 2017 09:37,
124
Нинова се вълнува: Върховенство на закона или телефона?
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с остра позиция по скандала, разразил се след отстраняването на Иван Гарелов от поста "медиен съветник" на служебното правителство.

"Иван Гарелов е решил да защити колега журналист и свободата на словото. Това е негов избор и отговорност", пише тя и настоява, че "наш, на всеки българин избор е да решим искаме ли да търпим човек, който като премиер управляваше митниците с SMS - "Ало, Ваньо, не проверявайте там, че съм обещал да не ги закачаме" и покровителстваше далавери. Управляваше с SMS съдебната система. Помните ли съобщението до член на ВСС по случая с двете каки? Сега, вече като бивш премиер, нарежда с SMS уволнение в Министерския съвет, защото се почувствал обиден от истината. Държава на SMS управление ли ще бъдем или държава с правила, демокрация и работещи институции на база на закон, а не на телефон?", пита Нинова в позицията си, разпространена от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Припомняме ви, че вчера служебният премиер Огнян Герджиков освободи Иван Гарелов като свой медиен съветник.

Причината е, че е нарушил правилото за неутралитет на служебното правителство в предизборната кампания, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Самият Гарелов обясни, че причина за уволнението му е телевизионно участие, в което той зае страната на Елена Йончева във войната й с Бойко Борисов. Тя избухна след като бившият премиер обяви, че държавата е плащала за интервюта на журналистката, а тя отвърна, че ще го съди.

Той съобщи, че освобождаването му е станало след реакция на бившия премиер.

"Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него... Пратил SMS", каза Гарелов пред "Труд".

На свой ред Бойко Борисов отрече да има пръст в отстраняването на медийния съветник.

"Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар", посочи Борисов във Facеbook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
7
 
! Отговори
комунист на разпит преди 7 години
До Анонимен 90..май повечето са на БКП преименувала се на БСП,м ?!
57
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберчета,слушайте внимателно кака ви Корнелия,защото скоро тя ще е Премиер на България.Ако не сега,то при следващият вот наесен.
56
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Из форума определено има членове на ГЕРБ. Няма други, които така неистово с вярна инфантилност да повтарят заветите на др.Бойко Борисов.Дерзайте другари гербаристи.Това ще ви е за последно.
55
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко,че на 26-ти вечерта няма да можем да видим тъпеещата физиономия на г-н Мутра.В такива неловки за него ситуации Тиквата дълбоко се покрива.
54
13
 
12
 
! Отговори
Има ли SMS ? преди 7 години
Другарко Лъжкиньо (Нинова).Ти ли измисли поредната лъжа с този SMS ? И ако действително има такъв, кой го манипулира и изпрати от името на Борисов? Някой руски или русофилски хакер или някой твой подчинен от БСП ? Накрая ще се удавите в собствената си помия другари комунисти!
53
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доган праща ли любовни смс-и на другарката Лъжа
52
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да се престане да се гледа на Бойко Борисов като на свещена крава .Крайно време е да се разследва правителството на Б.Борисов за престъпната му политика- за милиардите взети заеми, за кражбите по прословутото саниране;за престъпното поставяне на България в услуга на чужди държави във външната политика.Няма друга държава, която така слугински да се отнасяла към Меркел и САЩ. Така че стига с този Б.Борисов.Аман.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
77 Eл.Йончева-смешно еФенера ли си държал?
50
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб пребори престъпността.
49
14
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Нинова вече така се облизва, че и потичат лигите... - а около нея глутница от марокански скакалци готови да опоскат държавата... - Народе????
48
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елена Йончева е много, ама много над над всеки областен управител.
47
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако сложим на везните баце с това дето е гепил и Нинова с това колко книги е прочела, везната ще застане на средата.
46
10
 
24
 
! Отговори
mitova преди 7 години
Толкова простотии в коментарите са характерни за симпатизантите на ГЕРБ. Нека да бъдем снисходителни към тях, те се опитват да подражават на вожда си.....
45
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До аааЛайкучка?Добро попадение!
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази верно я няма колкото дотелефона искам да благодаря на оня сутринта които ми скъса нервите от побъркани андроидни маистори де ги имам браво и благодаря
43
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова, ти си била по-проста от колкото изглеждаш
42
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агент Талев е старо червено влечуго, което си мисли, че може да прави​ безпроблемно комунистическа агитация. И лъже най-нагло, че Герджиков го е уволнил след Смс от Бойко.
41
9
 
21
 
! Отговори
Ужас!!! преди 7 години
Политиците не са ни свестни, това се знае. Но, тези *** в правителството и този посредствен като личнос президент, марионетка на Нинова, надминават всичко видяно до сега.То и Орешарски ще ни се види цвете, в сравнение с тази помия !
40
8
 
19
 
! Отговори
ЦУНКАТА преди 7 години
Какво се случи след "Ало Ваньо.."?Някои хора просто ги покоси "инфаркт"или "инсулт".Това е.Толкова ли сте ***?
39
12
 
17
 
! Отговори
Пак ли .... преди 7 години
Моля, поне не слагайте снимки на Нинова. Противният й образ ще ме преследва през целия ден.Синилните старци дето ще се радват на това какво е казала, не ползват Интернет. Така, че не се хабете.

Спонсорирани публикации