Нинова се вълнува: Върховенство на закона или телефона?

Според нея Гарелов е решил да защити свободата на словото
15 мар 2017 09:37,
124
Нинова се вълнува: Върховенство на закона или телефона?
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с остра позиция по скандала, разразил се след отстраняването на Иван Гарелов от поста "медиен съветник" на служебното правителство.

"Иван Гарелов е решил да защити колега журналист и свободата на словото. Това е негов избор и отговорност", пише тя и настоява, че "наш, на всеки българин избор е да решим искаме ли да търпим човек, който като премиер управляваше митниците с SMS - "Ало, Ваньо, не проверявайте там, че съм обещал да не ги закачаме" и покровителстваше далавери. Управляваше с SMS съдебната система. Помните ли съобщението до член на ВСС по случая с двете каки? Сега, вече като бивш премиер, нарежда с SMS уволнение в Министерския съвет, защото се почувствал обиден от истината. Държава на SMS управление ли ще бъдем или държава с правила, демокрация и работещи институции на база на закон, а не на телефон?", пита Нинова в позицията си, разпространена от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Припомняме ви, че вчера служебният премиер Огнян Герджиков освободи Иван Гарелов като свой медиен съветник.

Причината е, че е нарушил правилото за неутралитет на служебното правителство в предизборната кампания, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Самият Гарелов обясни, че причина за уволнението му е телевизионно участие, в което той зае страната на Елена Йончева във войната й с Бойко Борисов. Тя избухна след като бившият премиер обяви, че държавата е плащала за интервюта на журналистката, а тя отвърна, че ще го съди.

Той съобщи, че освобождаването му е станало след реакция на бившия премиер.

"Тъй като Герджиков не ми каза да не казвам… Имало е реакция от бившия министър-председател към него... Пратил SMS", каза Гарелов пред "Труд".

На свой ред Бойко Борисов отрече да има пръст в отстраняването на медийния съветник.

"Ако аз мога да влияя на служебния премиер Герджиков да уволни Гарелов, тогава мисля да му пиша да върне всички областни управители, назначени от редовно избрано правителство, които той уволни и замени с кадри на БСП, да върне уволнения от него главен секретар на МВР, шефове на ОД на МВР, шефове на болници, всички ръководители на държавни предприятия, а президентът Румен Радев да върне Елена Йончева като прессекретар", посочи Борисов във Facеbook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
13
 
12
 
! Отговори
кк преди 7 години
Много мушмороци се нароиха да "защитават" Бойко.... Но къде изчезна главният герой. Много бързо реагира с SMS-и, четвърти ден мълчи, мълчи, мълчи.... по въпроса, дали приема хвърлената МЪЖКА ръкавица на Елена... Защо, бе, Бойко????
17
8
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Типично по комунистически. Пускат Гарелов да говори глупости, уволняват го точно преди изборите и казват Бойко го уволни. А ся де? Как да го уволни Бойко като правителството е на Комбайнера и Корни? Ай сиктир, гледали сме ги тия работи едно време - постановките на ДС.
16
6
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Вече е в критическата.Който не знае, да му кажа, че нашето законодателство дава вна лицата от женски пол да се измъкват от всякакви обвинения, ако намерят достатъчно ловък и устат адвокат, който да докаже, че към момента на извършването на някое наказуемо деяние са карали тежък климактериум.При едни жени този период настъпва преди да са навършили 50 г., а при други - след 50-тата им година. *** доказвай дали не е вършила и приказвала глупости поради климактерични причини.
15
6
 
9
 
! Отговори
докато преди 7 години
защитаваше журналистиката/спорно/ горе-долу Гарелов беше на ръба на засадата.Но после започна директно да напада Борисов,правеше и някакъв паралел с минали събития и избори-там вече беше повече от пристрастен.Правилна реакция на Герджиков.
14
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази противна персона се стяга да бъде премиер! Какви ли корупционни схеми, какви ли кражби и злоупотреби е замислила? Решетников също потрива доволно ръце и чака някой друг грешен милиард да изтече от България към Русия.
13
6
 
20
 
! Отговори
село Крушовица преди 7 години
Загрижила си се за някой, който бил защитил свободата на словото...А ти ***, ПРИВАТИЗАТОРКЕ, ти как защити интересите на държавата и на народа, когато си отхапа тлъсто парче от "Техноимпекс"? Тогава беше "синя", сега си "червена", утре каква ли ще се окажеш?
12
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това нещо иска да става Премиер!!! Боже опази..
11
14
 
22
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 7 години
Няколко дни беше рахат без Г-жа ЛЪЖА, но за съжаление пак домъкна.
10
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха...Мутрата се е пусрал от страх от две дами.Корнелия и Елена го направиха див и щастлив.Показаха му,че е един голям мъж като л.йно в дъжд.Тиквочът в момента се е заключил в нужника си и не смее да си покаже кратуната навън.Праща само разните му там кокошкари да чистят поредното му публично самонаакване.
9
12
 
17
 
! Отговори
1111111 преди 7 години
Дайте да видим какво е правил този велик герой Борисов през годините 1990 -2000 г.Това е нашето съвремие.Защо никой не излезе да каже нещо.Ами защото това е публична тайна,пък и на кого му стиска да каже нещо.После само неприятности.
8
9
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Според съселянин на Борисов -единия му дядо баща на майка му е починал през 1970 г,другия му дядо по бащина линия починал през 1965 г.Това го помни човека.А според г-н Борисов/който никога не лъже/ дядо му бил Николапетковист и убит от комунистите.Интересно през 1944 г Никола Петков участва в отечественофронтовското правителство и дефакто е на власт ,комунистите още не са дошли на власт -кой е убит и от кого се пита и кой лъже цял народ.Защо не раздухате тази работа.Борисов дай досието на дядо
7
12
 
11
 
! Отговори
вин преди 7 години
Тест за ниска интелигентност.е гласуването за такива ***.
6
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова, пак ли си в цикъл???
5
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова, много искам да ти видя мутрата в навечерието на изборите на 26.03.17г.Никога повече БКП+ДПС на власт
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойче, ти си! Познах те!
3
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ!!
2
10
 
15
 
! Отговори
ситоен преди 7 години
Колко си д.о.л.ен , В.и.нету!
1
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жа Лъжа, нали премиера Герджиков е ваш.....сега какво вие е виновен Борисов. Стига с тези лъжи и интриги. Според вас Борисов е виновен за всичко в държавата и по света. Смешна сте.............

Спонсорирани публикации