Борисов иска единство и смяна на тона: Чакат ни разговори

Лидерът на ГЕРБ иска да се състави стабилно правителство
16 мар 2017 13:07,
179
Борисов иска единство и смяна на тона: Чакат ни разговори
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова нацията и политиците да се консолидират заради напрегната обстановка в Европа. Той поиска опонентите му да смекчат тона, защото след изборите ще трябва да се водят важни разговори, касаещи всеки българин.

"Призовавам колегите малко да се намали агресията, защото 26-и ще мине, ще се наложи да говорим за парламент и за решения, касаещи всеки българин. И ако се продължи с тоя тон, просто няма да има разговори", каза Борисов на кръгла маса по правосъдието, посветена на програмата на ГЕРБ в сектора.

Още по темата

Бившият премиер отново обяви, че по-важни са не самите избори, а дните след тях: "26-и е една обикновена дата. 27-и и 28-и са ключовите за България дати, за да може да се сформира стабилно правителство".

Борисов пак припомни напрегнатата обстановка в Европа и на Балканите. Той наблегна на натиска на Турция върху едни от най-богатите държави и на заплахата да прекрати споразумението за мигрантите.

"Никога за България не е било по-важно народът и политиците да бъдат по-единни", каза лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че на страната е необходима абсолютна консолидация и припомни, че в македонския парламент са влезли три албански партии и веднага са поставили въпроса за албанския език.

"На мен не ми е смешно, защото, когато мечката играе в двора на комшията, обикновено идва и в твоя двор. А на мен България ми е мила и не искам да станем беззащитни. Едно служебно правителство няма силата да отстоява позиции", каза още Борисов.

На кръглата маса той припомни приоритетите на ГЕРБ в правосъдието и се зарече, че ако ГЕРБ отново управлява, ще се конфискува имущество с недоказан произход и без наказателно производство.

"Ще се борим неотстъпно за антикорупционния орган", зарече се още Борисов.

Той напомни и цифрите за свитата контрабнда и обеща борба срещу фалшивите болнични и инвалидни пенсии.

Пред форума лидерът на ГЕРБ прочете писмо от канадския премиер към българите да не се страхуват от споразумението между ЕС и Канада за свободна търговия СЕТА.

То е атакувано от социалистите с мотива, че с него в страната ни ще влязат некачествени продукти, а бизнесът ни ще бъде подложен на нелоялна конкуренция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
18
 
! Отговори
nn преди 7 години
не се бори така корупцията Борисов,първо започвате от вас самите, ако не ви е страх от законите,ако сте честни приемате строги закони от горе на долу от върха на държавата,променяте конституцията например за пряк избор от народа на специален прокурор който да ви разследва под шапката например на един наистина независим ВСС изграден само от магистрати
73
0
 
6
 
! Отговори
1234 преди 7 години
До Анонименможе и да гледа отстрани само патриотите може да го изпреварят
72
1
 
27
 
! Отговори
Ахаа! :) преди 7 години
Кофти прогноза за резултата на ГЕРБ ли бе, бате? Нали все биеше? ;)
71
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб и БСП са едно и също нещо а именно слуги на мафията и олигарсите.И двете управляваха държавата и видяхме до какво е докараха: корупция, бедност, фалити, кражби, липса на справедливост.Картелите и олигарсите се чувстват отлично, народа страда и плаща скъпо. И двете партии признават за Кражби по 10 млд на година а виновни няма защото те и техните олигарси крадат. Мислете!
70
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов с теб трябва да си говори само главният прокурор...ако имахме такъв разбира се
69
1
 
18
 
! Отговори
uuuiii преди 7 години
тоа па ще вкара Дост в парламента и ще подминем македонците тогава даже и сююнета може да го вкарат по клинична пътека
68
3
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
26 март не е обикновена дата, това е датата на твоят Залез и нашият Изгрев. Да си говорим? Загуби изборите и ще си говорим, макар и да няма какво да си кажем. Затова смятаме, че, ако си говорим, то това ще е монолог, сиреч, ние ще говорим, а ти ще слушаш и ще се съгласяваш.
67
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце, като гледам коментарите​, а и не само тях, трудно в парламента ще влезеш, а ти се силиш да управляваш!
66
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много малко хора вече ги интересува какво е казал Борисов. Стига сте ни занимавали с бити карти.
65
0
 
25
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До nina 69Ти нямаш грам мозък. :DКакво се случи през изминалите години? Живееш ли по-добре? Направи си една равносметка и дай отговор на въпросите. Пълна разруха на държавността. Хората напускат страната си, защото мафията е превзела държавата.Ако отново се напълни парламента със същите тези престъпници, с държавата е свършено.Как най-големите бандити ще оправят държавата, ако влязат в коалиция?!?По-скоро ще станем свидетели на най-разрушителното разграбване в историята на България.
64
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин Бойко Борисов, когато настъпи часа и България трябва да бъде бранена от нашествие и набези, от убийства и гавра, от ограбване и осакатяване, от война.., Вие господин Борисов, ще останете ли до народа си, до рода си, до майките и бащите ни, до всички нас за да защитим Майка България ?
63
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня ден негова депутатка и сега кандидат каза откровено, че е подал оставка защото му омръзнало да се разправя с ПФ и РБ! Сега се явява много консенсусен!!!! Интересното е обаче пренебрегнатите марионетки как ще го подкрепят отново само и само да са депутати по дълго време.
62
2
 
21
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Страх го е да не изпусне влака. Друга песен запя вече, а как наглееше само.
61
26
 
1
 
! Отговори
nina преди 7 години
САмо, ако ГЕРБ и БСП работят заедно в следващия парламент БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я БЪДЕ!
60
8
 
1
 
! Отговори
До до българина преди 7 години
Бойко Борисов беше началник на Т.Живков във ареста
59
18
 
5
 
! Отговори
До Българина преди 7 години
Българино пий хапове и си сложи памперс наборе на Народния съд. Девети септември 44, беше преди повече от 70 години.И след този съд докарахте България до фалит.Социализъма е едно недоносче ,каза въпросния началник с ракетите И ако си съвременник на Нар.съд трябва да знаеш че ББ беше охрана на арестанта Т.Живков,а не на управлленеца бай Тошо.Ако имаше такъв съд какво трябваше да се направи с Луканов,Беров,Попов и Виденов.Нали Беров създаде мутрите.Питай не фантазирай. А ако си платен *** то...??
58
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе този го показвате в пъти повече от президента, премиера, действащи министри и т.н. взети заедно ! Айде спрете се малко бе ! Стига вече с простотиите му !!!
57
2
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Я го вижте тоя какви обешания бълва непрекъснато, но като не е на власт! Все неща дето "скромно забрави" да свърши когато от него зависеха!!
56
4
 
30
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До Мнение 52Какво може Борисов? Какво доказа?* Доказа, че може да ни направи най-корумпираната държава (държава = мафия).* Доказа, че може да ни направи най-бедната нация.* Доказа, че може да ни направи най-бързо изчезващата нация.* Доказа, че продължава да краде чрез обществени поръчки (магистрали, саниране, винетки, горива,...) и да разпределя към мафията.* Доказа, че може да унищожи здравеопазването и образованието.* Доказа, че болен, беден и глупав народ се управлява по-лесно.
55
10
 
7
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Това е ръка подадена към БСП, ако я приемат, всички по площадите ,нямаме друг избор!

Спонсорирани публикации