След конфликта Европа – Турция: Дошло ли е време разделно?

Не е изключено да говорим за войни, смята наш бивш консул в Одрин
17 мар 2017 10:45,
49
След конфликта Европа – Турция: Дошло ли е време разделно?
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Какъв сценарий се очаква от ескалирането на дипломатичните отношения между Турция и Европа, коментира Георги Димов, бивш консул на България в Одрин, пред Bulgaria ON AIR.

"Никак не е изключено да говорим за войни. "Време разделно" наистина е настанало", сподели Димов.

На въпрос дали тези думи са преекспонирани, гостът отговори, че намесата на южната ни съседка в нашата политика е прекалено грубо.

Още по темата

"Изявленията на турския министър за нашите избори дали са преекспонирани? Грубата намеса на Сюлейман Гьокче дали е преекспонирана? Планът на Турция е да продължи да се меси в нашата политика. Целта е референдума на 16 април в Турция е за смяна на формата на управление", обясни той.

За действията, които трябва да предприемем, за да противодействаме на това вмешателство в политиката ни, бившият ни консул обясни, че партиите и държавата трябва да предприемат няколко конкретни стъпки.

"Има най-малко по 3 стъпки, които трябва да предприемем: консолидиране на всички български партии за грубата намеса на Турция в политиката ни. Абсолютно внимание и следене на секциите в Турция и изборния туризъм. Засилен контрол по границата преди по време и след изборите. Днешна Турция е инкубатор на тероризъм".

По отношение на взаимоотношенията между Европа и Турция, Димов коментира, че се очаква референдумът в Турция да мине.

"Очаква се референдумът да мине, но дори и да не мине той ще послужи за разделение на обществото - който е против Ердоган е обявяван за терорист и не-турчин. Най лошото е използването на религията за политически цели."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
дивергент преди 7 години
Гледам , чета и анализирам последно време и какво забелязвам ?! Ами нищо ново - елементарна техника на прилагане на един от принципите на Кабала, за управление, същността му е винаги пред очите ни всеки ден - всяка една машина, която се движи от двигател. За да работи е нужен ток, т.е. напрежение във веригата, т.е. разлика на потенциалите в двата края на проводника. Поддържането на два полюса е жизнено важно за Машината. Единият полюс - ЕрГолям (ЕрДоган), другият-ЕрМалък (Доган).Няма ли ток ..
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До стопЕрдоган за няколко години върна страната в 19 век - всички що имаше по-читави и интелигентни хора затри, вкара в затвора, изгони от страната; скара се с ЕС; омърси се с далавери с ислямска държава; мачкането и преследването на кюрдите само увеличи в пъти ответната им реакция; туризмът им замина на кино; тепърва ще има отлив на европейски инвестиции, а от няколко стотин години без Турция е напълно зависима от Европа, без нея е нищо и половина.
11
4
 
38
 
! Отговори
Рашист преди 7 години
Отмяна на двойното гражданство и точка. Да кажем последно сбогом на бившите екскурзианти. Нямат работа да избират кой и как ще управлява тук.
10
7
 
5
 
! Отговори
Напротив! преди 7 години
До АнонименБорисов се изказа вече по въпроса! Пропуснали сте! Но от БСП не се чува нищо1
9
2
 
12
 
! Отговори
Циник до 14 преди 7 години
Ъхъ....султанларъ ...може и да не се хареса на турчилята...зандан до зандана...и кауш до кауша!Няма да се учудя ...ако след година две в Турция бушува гражданска война!Хубавото - Турция ще замине в каменния век..Лошото - Европа ще се напълни с още милиони турски бежанци!
8
11
 
4
 
! Отговори
стоп преди 7 години
Стига сте нажежавали ситуацията,след референдума в Турция всичко ще се успокой.
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Репченето на ЕС от страна на Ердоган е буря в чаша вода. Ясно му е, че Турция ще влезе в съюза през крив макарон. Като ги напънат кюрдите страната влиза в гражданска война и отцепване на територии. При това положение демократичните европейски ценности, разни там човешки права не му вършат работа. Трябва му диктатура и еднолична власт по арабски образец - в момента се опитва да постигне точно това.
6
2
 
27
 
! Отговори
богомилът преди 7 години
От много приказки полза няма!!! ДА, ДОШЛО Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО, НО И ВРЕМЕ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ - В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!! НЕКА СЕ ВИДИ НАЙ-СЕТНЕ, КОЙ ЗА КАКВО СЕ БОРИ!ДА ПАДНАТ МАСКИТЕ, ДА СИ СПАСИМ ОТЕЧЕСТВОТО, ПЪК ПОСЛЕ.....ПИСЛЕ ЩЕ ИЗДИГНЕМ БЕСИЛКИТЕ - ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ!!! ЗНАЕМ КОИ СА!
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, защо партия АТАКА мълчи през цялото време за намесата на Турция у нас? Защо нямат изразена позиция? Нали са патриоти, нали искат да защитават България? Къде са, изобщо не се чуват тия хора.
4
3
 
9
 
! Отговори
до 3 deliormanli преди 7 години
Вземъй си редовну апчетътъ, ча инъче ти са спичъ моъкъ.
3
3
 
38
 
! Отговори
teo преди 7 години
КОГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ЕДИН СМЕЛ ПРЕМИЕР, ЗА ДА ПОКАЖЕ НА ТУРЦИЯ, ЧЕ 500 ГОДИНИ СТИГАТ???? СЕГА, КОГАТО ЦЯЛА ЕВРОПА Е ЗАД БЪЛГАРИЯ ПРОТИВ ТУРЦИЯ, НАСТЪПИ ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО !!!!! БЪЛГАРИНО ?????
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новото прaвителство нямa дa приемa бежaнци!
1
22
 
4
 
! Отговори
deliormanli преди 7 години
bez strah ot komunisticheskoto DPS glasuvayte za DOST

Спонсорирани публикации