Радев вика спешно Цацаров и службите, темата - Турция

Съвещанието е за усложнените отношения със съседката ни
Обновена: 20 мар 2017 16:04 | 20 мар 2017 15:55, Веселина Йорданова
168
Радев вика спешно Цацаров и службите, темата - Турция
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев свиква спешно съвещание във връзка с усложнените отношения с Турция.

В него ще участват главният прокурор Сотир Цацаров и шефовете на специални служби, съобщи "24 часа".

Съвещанието започва в 16 часа на "Дондуков" 2.

Още по темата
Сбирката е точно седмица преди предсрочните парламентарни избори у нас.

Напрежението с Турция възникна в началото на месеца след опитите на турски политици да агитират български изселници предизборно в полза на партията на Лютви Местан ДОСТ.

Впоследствие по тази причина в МВнР беше извикан турският посланик Сюлейман Гьокче.

Служебният премиер Огнян Герджиков призна, че има напрежение със съседката ни и изрази надежда да не се стига до крайности като скъсване на дипломатическите отношения между София и Анкара.

Българският посланик в Република Турция Надежда Нейнски също бе извикана на консултации в МВнР, за да докладва за обстановката в Турция и във връзка с подготовката на вота.

В съседна Турция ще бъдат открити 35 изборни секции - максимално допустимият брой за страна извън ЕС. Тя бе посочена от правителството ни сред страните, в които се очакват опашки в изборните секции от желаещи да пуснат бюлетина. Традиционно от там за гласуване у нас пристигат автобуси с изселници, което пък предизвиква задръствания по ГКПП-тата със съседката ни.

Въпреки напрежението от МВнР обявиха, че ще поддържаме конструктивен диалог с Турция. Председателят на коалиция "Обединение ДОСТ" Лютви Местан пък заяви, че няма турска намеса в изборите в България, а се подготвя патриотарско мнозинство.

Междувременно обаче трима турски граждани вече са с наложена забрана да влизат в България за срок от 5 години. Сред тях е главният секретар на валийството в Одрин Ибрахим Таранджъ.

Стана ясно и че в последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес, насърчава да се гласува за ДОСТ.

Прокуратурата в Кърджали пък бе сезирана от местната структура на ГЕРБ за публикувано изображение с чужд флаг и изписани години. Според партията така се прави внушение, че друга държава подкрепя коалицията и се правят асоциации с илюстрации за минали периоди от историята на България, свързани с нашествие на чужди войски на българска територия.

Родни политици неколкократно призоваха да се затворят секции в Турция извън дипломатическите представителства, както и границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
3
 
! Отговори
СС преди 7 години
До сдфсдф. Късно е, късноооо, досега спа и сега се сети. Ами те вече изборите дойдоха, пропагандата на Турция си свърши работата. Какво ще ми решават днес и кога ще има ефект от това. Свърши.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацата, *** и няколко бивши доносника от ДС, освен да правят топчета от секрети от носа за друго не ги бива
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От коментарите разбрах ,че сънорадниците ни живеещи в Турция имат адресна регистрация в България и са включени в изборните списъци в България. Друг начин да гласуват в България няма. Няма начин с българска адресна регистрация да гласуваш на територията на Турция. Разбрах още, че списъци на гласувалите български граждани се правят и в секциитев Турция и в българските изборни секции . Всички тези списъци имат един получател - ЦИК!Не разбрах на кое му викат изборен туризъм.
32
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на руската окупация се обезглави нацията, обезвери се и стана едно стадо. Османската империя не е постъпвала толкова жестоко, колкото руснаците
31
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 45. Големи, ама големи, глу.пости си написал. Недей повече.
30
3
 
1
 
! Отговори
бай Тошо преди 7 години
До 44 анонимник. Я пробвай пак. Че нещо този коментар хич не пасва на ситуацията.
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВМЕСТО ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ, ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ. ТАКА ЩЕ СЕ ВДИГНЕ ПРАГЪТ И ДОСТ ЩЕ ГЛЕДАТ ПАРЛАМЕНТА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.Макар че много от тук пишещите са пъпчиви недораслеци и още нямат избирателни права.
28
3
 
6
 
! Отговори
сдфсдф преди 7 години
Е ко го плюете Ради Ради нали свиква съвет под статията ,в която пише ,че прави нещо го храчите ,че не прави ,те това се казва професионален ***.А за местаня обявяват бялетините от турция за невалидни и хоп достовете ще останат без депутати.Така се прави тихомълком и подмолно.
27
13
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
Радефф, радефф, нали беше човек на действията? Пълен провал и на твоето правителство - нали основната му задача е да организира честни избори. Кво пра'им сега?
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А колко години Бойко мълча и се навежда на приятелчето Ердо? Как призоваваше да се снишаваме? Как лобираше в ЕС за него? Как по негово време се пръкна ДОСТ? Не направи вищо когато Местан се скри в чуждо посолство! А преди това си пиха кафето на дружбата! Помним!
25
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40. Да но Русия не ни превзема, не е избивала народа ни и не е крала децата ни. Нашите революционери не са умрели в борба срещу Русия. Предатели мръсни. За това с Турция пишех от 3г, че ще стане, но с такива некадърници като Плевналиев и Боко тиквата. Такива като теб ще са виновни, защото намеренията на Турция към България са още от 84г и затова беше Възродителния процес. И сега някакви си *** се правят на турци. Тя Европа заминава, като няма подкрепата на Русия. Четете история
24
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-сетне свестен президент - ген.РАДЕВ, намясто в правилния за БЪЛГАРИЯ МОМЕНТ !
23
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОбаче решетников не да ва се разследват руската намесати гледай кво я чака другарката *** като загуби изборите. Решетников ше и направи фафлата на решето :)
22
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
забрана на ДОСТ, отзоваване на турския посланик и затваряне на границата с Турция
21
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17Радев, звъни на чичо Вова да праща танковите дивизии и бойни дроновето хубаво, ама кво да прати чичо ти Вова, като всичкото е само клипчета в тубата :)Най-много да прати някоя кирливa ушaнка или шише с лосион.
20
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото ни се меша Турция, толкова и Русия. Обаче решетников не да ва се разследват руската намеса
19
5
 
26
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
От години турци гласуват първо в Турция , после се качват на автобусите и гласуват втори път в България!Никой нищо не казваше, понеже имаше само ДПС, а те са дружки на комунистите.
18
1
 
10
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 7 години
Да видим с какво решение ще излязат и тогава да даваме оценки иначе е безмислено
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е много зле, излага се като кифладжия
16
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Остави ги турците, изгони проруската сгaн!

Спонсорирани публикации